seytan taslamak 

kapat
  1. islami ritüeller içinde en pagan olanı. hiç sorgulamadan yerine getirilen, şeytanın kutsal topraklarda, binlerce müslümanın kendisine temas etmesinden keyif aldığından emin olduğum saçmalık. insan içindeki nefret ve öfkeyle beslenen şeytanın eğlencesi.

eskiden orada bulunan menat adlı bir puta, inananları taş sunarmış. (kimi tanrı* çok tok gözlü) şimdi o taşın içine hac vakti şeytan gizleniyor ve her yıl içindeki öfke ve nefretten kurtulamamış insanlar arasından en hırslı olanları kendine kurban seçiyor. yüzlercesini diğerlerinin ayakları altında ezdirerek, katili de mağuru da aynı saftan görüp, kuyruklu kırmızı kıçına bakıp, geh geh gülüyor.

bir taşa taş atmakta iç huzur arayanlara selam olsun.

bana ilgili gibi gelen (bkz: farklı olanı taşlamak)
    #1035857 (CATY Blake, 22.12.2006 04:55)
  2. (#786198)
    #1035861 (sersem tavuk, 22.12.2006 04:59)
  3. bir şeytan empatisi yaparsak;

taşlayın bakalım, taşlayın çekinmeyin...bunun diğer tarafı da var, nasolsa hepiniz yanıma gelceksiniz orda kim kimi taşlıyor görürüz...etme bulma dünyası burası din kardeşlerim benim...

-beni taşlayanların arasında sen de vardın di mi?
    +ah ellerim kırılsaydı da taşlamasaydım, ben ettim sen etme...
    #1035862 (karamsar kelimeler, 22.12.2006 05:00)
  4. $eytanın aklına gelmeyecek $eytanca bir eylem.
    #1035875 (nightology, 22.12.2006 05:10 ~ 07:12)
  5. -ya haci bu ridvan degil mi?
    - yahu hakkaten seytan ridvan bu aha kafasini yardim.
    - yallah yallah yallah yallah
    (bkz: ridvanin niyazi olusu)
    #1035878 (mulayim, 22.12.2006 05:13 ~ 05:18)
  6. annem bana "sen şeytanın tekisin" diye sık sık bağırdığı için duyduğumda ister istemez ürperdiğim hac sırasında yapılan bir faaliyet.
    #1035884 (scorpoison, 22.12.2006 05:24)
  7. şeytanın; "her sene aynı yerde taşlanmayı" beklemeyeceğinden dolayı imkansız eylem.

belki ilk zamanlarda, arkası dönük şekilde bir kayanın üzerinde oturup aklından hinlikler geçiriyorken, birisinin attığı taş kafasına gelmiş, çok sancılı bir iyileşme süreci yaşamış olabilir. bi ihtimal.
    ama öyle seri şekilde taş yiyecek, kafasını gözünü yardıracak, hele ki bu taşlama olayının ne zaman, nerde yapılacağı belliyken, o tarihlerde oralara gidecek, gezecek adam değildir kendisi.
    #1035899 (vadideki zumbuk, 22.12.2006 05:45 ~ 06:15)
  8. (bkz: ben $eytani sapanla ta$lama ihtimalini sevdim)
    #1035906 (ganj nehri kutsal abdest suyu, 22.12.2006 05:55)
  9. neden yapıldığına bir türlü anlam veremediğim hac ibadetinin bir parçası eylem. bir de ne olmuşta bu ibadet ortaya çıkmış, anlatılanlar hurafe midir bilinmez ama anlatılan şudur; şeytan orada gözükmüş. nasıl bir mantıkla şeytanın orda gözükmüş olmasına istinaden oraya bir taş dikilmiş ve insanlar o taşa* taş atıyor. diğer bir karmaşa ise putları tamamen temizlemiş islam dininde şeytanın gözükmüş olduğu yere taş dikmenin şeytanı putlaştırmadan farkı ne? bir de taş atıcam diye helak olan hacılar var ki, zaten o daha da vahim bir durum. ziyaretini yaptın duanı ettin dön ülkene, bu öfkenin sebebi ne. bir de hacı olucam derken katil olmanın alemi yok.
    #1112778 (spectracef, 06.01.2007 01:09)
  10. bir çok insanın ölmesine neden olan eylem.
    #1112809 (CRAnium, 06.01.2007 01:16)
  11. okey oynanıyorsa, masada sağınızda oturan şeytana yarayan taş vermemenizdir.
    #1112812 (kutupsal form, 06.01.2007 01:17)
  12. karşılık verilmesinden korkulan eylemdir.
    #1112899 (dunyayategetgecenadam, 06.01.2007 01:35)
  13. sözlükte tartışmaya bugüne kadar açılmamış olunmasına hayretle bakılan, nihayetinde onun da tartışılmaya başlanmasıyla sonsuz orgazma ulaşıldığını düşündüğüm islami ritüel.

(bkz: ritüel)
    #1112911 (kara hilal, 06.01.2007 01:38)
  14. şeytanın pek de iplemediği olay. Zira ordan uzaklaşalı yüzyıllar olmuş.

(bkz: şeytanla konuştum haberler iyi)
    #1112957 (baybars, 06.01.2007 01:45)
  15. taşlanan şeyin neyi temsili şeytan olduğunu düşünürsek;
    madem ki temsili neden evine gidince taşlamıyorsun?
    hayır şeytan taşlayacağım derken karambole taş atıp insan taşlamanın ne anlamı var?
    kuranda şekilciliğin yasak olduğu belirtilirken sen menat isimli putu ne diye taşlayacağım diye uğraşıyorsun?
    ayrıca yılda en az 200milyon taş atılan şeytan mı kaybediyor yoksa bu uğurda ölen yüzlerce insanın ölümüne sebep olan insanlık mı kaybediyor?
    acaba yüzlerce insanın karşılığı milyonlarca taş ve şeytanı taşlamaktan zevk alan milyonlarca insanın egosuna mı denk?

şeytan bir taşla temsil edilebildiğine göre allah'ı da birşeyle temsil edemez misin diye soru sormak sanırım çok abes fakat bir o kadar da mantıklı olur.
    #1113208 (zebani, 06.01.2007 02:37)
  16. (bkz: aha kafasi yarildi)
    #1113247 (sersem tavuk, 06.01.2007 02:51)
  17. bir rivayete göre Hz. ibrahim, bir imtihan olarak Allah'ın emri ile oğlu Hz. ismail'i kurban etmeye götürürken şeytan önlerine çıkar. Hz. ibrahim'in babalık şefkatini istismar etmeye kalkarak, bu işten vaz geçirmeye çalışır. Fakat ters yüz edilir. Bundan sonra Hz. ismail'e musallat olur. Cenab-ı Hakkın emrini babasının yanlış anladığını, annesini gözü yaşlı olarak geride bıraktığını fısıldayarak emre boyun eğmemesini telkin eder. Şeytanın desiselerine hiç aldırış etmeyen Hz. ismail, onu yanından kovmakla kalmaz, arkasından da yedi tane taş atar.işte hacıların cemrelerde taş atmaları bu hadisenin hatırlanması ve yeniden yaşanmasıdır.
    #1113286 (soytari, 06.01.2007 03:17)
  18. şeytan taşlamak çok incelikli bir hacc ibadetidir. bazı arkadaşlarımız anlamasa da, ki anlamalarını beklemesek de sadece sözlüğü açıp birisi şeytan taşlamak ne ola ki derse diye yazıyorum. bu bile çok post-modern bi davranış, temel dini bilgilerin bulunduğu herhangi bir kitaba bakmak yerine sözlüğü açıp dini bir konuda yazarlar konsülüne başvurmak. neyse asabiyeti bırakayım da konuyu açayım:

yukarıda bahsedildiği üzere hz. ismail'in şeytanı kovmak için attığı yedi taş rivayetine dayanmakla beraber, islami anlayışta insanı çeldiricilerin tümünün kaynağı olarak, ilk kötülük unsuru olarak ve bunun yanında kötülüğün, kibirin arketipi olarak anıldığını da belirtmek isterim. şeytan özünde bir melek iken inkar edici olmuştur. bunu da biliyoruz nihayetinde. ancak şeytanın en önemli yönü insanın eyleminden önce kötü yönünü hatırlamasını sağlamasıdır. yani telkin edici odur, uygulayan biziz. sonuç olarak tüm dünyadaki kötülüklerin tetikleyicisi olarak bir şeytan inancı da mevcuttur. hacc farizasını yerine getiren insan, farzımuhal şeytanın görüldüğü yerlere dikilen taşlara, topladıkları taşları atarak aslında dünya üzerindeki cahilliği, zulmü, çirkinlikleri, şerefsizlikleri, eşitsizlikleri protesto etmiş olurlar. nitekim az önce dediğim gibi kötülüklerin eylemcisi insan, insana bunları telkin edense şeytandır. sonuç olarak bu ibadet adaletsizlikler meydanlara toplanıp bağıran insanların davranışlarıyla paralellik göstermez mi? aynı zamanda bu ibadeti gören insan, kötülük yapacağı zaman kendini frenlemek adına "tüm mümin kardeşlerim kötü davranışları lanetlediler" diyerek eyleminden vazgeçmez mi? şeytana atılan taş böylelikle "şeytan sana atıyom, cahil sen anla" olmaz mı? derin düşünüldüğünde,islamiyet içerisinde cehalete yer yok, yobazlığa yer yok, saplantılara hiç yer yok.
    #3223175 (corduk, 02.04.2008 22:25 ~ 22:26)
  19. hz.muhammed'in putları kırdığı topraklarda bir nevi putçuluk oynamaktır. her sene hac'da yollarında onbinlerce kişi ölür de kimse acaba bu tanrıdan bir işaret midir diye düşünmez.

sen allah için hacca git, puta tap. nasıl bir zihniyettir, nasıl bir mantalitedir bilinmez.
    #3386249 (luke skywalker, 12.05.2008 02:54)
  20. islam ile alakası olmayan insancıkların bile, artık nerelerine giriyorsa o taşlar, üzerine yorum yaptığı olay.
    #3591383 (haohmaru, 28.06.2008 02:32)
  21. imanına tam güvenemeyen hacıların göte gelmemek * için küçük taşlar atarak gerçekleştirdikleri eylem.
    hiç kafasını yardığın şeytanla bir ahiret geçer mi hacım.
    #3591533 (yav napcan adimi, 28.06.2008 04:00)

© 2008 - uludağ sözlük

seytan taslamak başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. seytan taslamak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu seytan taslamak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» vujacic » bosanmis kadina key vermeyen zihniyet » beynine sidik suyu karismis » ayiyla karsilikli gobek atmak » omer asik » sir isaac » mehmet farac » vanilla sky » facebook sapigi » aymut a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci