seytan taslama 

kapat
  1. bir hac ibadeti olup anahaberlere sıkça konu olur. tabii ki sebebi de ibadet edecem diye gidip şeytanın adını duyunca gaza gelen kişilerdir. işi öylesine abartır ki adam, eline ne geçerse artık sopa telefon allah ne verdiyse fırlatır. bilmez ki bunun sembolik bir ibadet olduğunu. tutar cep telefonunu atar. ibadet edeyim derken günaha dahi girer. fark yaratanlarda olabilir tabii eline taramalıyı alıp gelen falan neden olmasın?
    #1754858 (isildur, 11.06.2007 19:05 ~ 19:10)
  2. aslında atılan taşlar şeytana atılmaz, semboliktir. * hz ibrahim'in karısı tarafından şeytana taş atılmış ve şeytanın tek gözü kör olmuştur. bu ibadetle de bu vaka anılmaktadır.
    #1754982 (t square, 11.06.2007 19:38)
  3. hacı: aha gafası yarıldı,
    kör şeytan: kafam değil gözüm. ahhhh. ey alaaddinin cini bana göz doktoru bul allahsız.
    #1755000 (larker, 11.06.2007 19:43)
  4. çok garip bulduğum bir ibadet, bir öç alma, bir kin, bir şiddet eylemidir.

sembolikte olsa insan şeytanı neden taşlar? bir düşünelim : düşünüyorum düşünüyorum

halen düşünüyorum ve aklıma milyon tane yaptığım denyoluk geliyor.. lan şeytan gecen hafta beni o isviçreli kızla neden tanıştırıp iki saat içinde yatağa attın, al bu taşı kafana kafana.

lan şeytan neden o salak adamı tv de görünce (hani muz yiyen çikita varya) "hay senin götüne koyayım" dememe sebibiyet verdin, böylelikle senin yüzünden bir odun daha atıldı cehennemdeki yerime, öyleyse al bu taşı kafana.

lan şeytan neden lise dönemimde azıp azıp ingilizce hocamı düşünerek 31 çekmemi sağladın, madem öyle al bu taşı kafana.

lan şeytan, sen ne kaypak adammışsın, bana bunca kötülükleri neden yaptırdın, sen olmasan aslında ben o kadar iyi bir insan olucam ki, 5 vakit namaz kılıp, habire oruç tutucam, her yıl düzenli olarak zekat verecem, filistine gidip çatışacam hatta. ama sen yok musun sen, bana habire kötülük yaptırtıyorsun al o zaman bu taşı kafana kafana.

işin bir başka boyutuda, ben orda şeytanın o kadar taş yemesine değilde, onu taşlayacam diye birbirinin kafasını gözünü dağıtan amcalarıma üzülüyorum biraz.
    #1755049 (tutankhom, 11.06.2007 19:55)
  5. sembolik bir eylem ama haccın farz ibadetlerinden birisidir. lakin insanın yüzünde monalisa smile oluşturan şey ise her şeyde olduğu gibi bu taşlaa olayında da abartıya kaçılmamasıdır. arafattan toplanan ve fazlaca büyük olmaması bildirilen taşlar sayısı 7 yi geçmeyecek şekilde atılır şeytana. ortalığı karıştırarak kazalara sebebiyet ise ne ibadetten ne şeytandandır sadece ve sadece kurallara uymayan yaratılanların en şereflisi şeytanı baş meleklikten eden insanoğlundandır.
    #1755113 (handushka, 11.06.2007 20:13)
  6. zamanla insanların yarattığı bir batıl inanç olduğu mantıklı bir şekilde düşünen herkes tarafından idrak edilebilecek olan eylemdir.
    #1755169 (rakiyla vaftiz edilen velet, 11.06.2007 20:25)
  7. yapıldığı yerin konumlandırmasını bilmediğimden olsa gerek, metodunu çok merak ettiğim eylemdir. bir taraftan atılan taş(lar), ıskalandığı takdirde öbür taraftan taşlayan hacı adaylarına isabet etmemekte midir? her yıl binlerce kişi öldüğü söylenir izdihamlar nedeniyle, ancak sanırım zayiatın bir kısmı da bu aktivitede gerçekleşmektedir.
    #3135629 (han ritm, 14.03.2008 00:25)

© 2008 - uludağ sözlük

seytan taslama başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. seytan taslama ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu seytan taslama nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» emirst » la mamma di zidane » arabanin tavanina bayrak baglayip tura cikmak » ermeni soykirimini kabul eden ulkeler » korgan » alinazik » voice of the soul » vizor » mistreated » pedro almodovar a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games