seyler 

kapat
  1. georges perec'in romanı.60lı yıllarda iki genç insanın etrafında dönen, mutluluk arayışlarını anlatan roman.devamlı bir seylerin hayalini kurarak hayatlarını değiştirirler ama her kazanılan yeni şeyde başka bir şeyin ardından koşarak aradıkları mutluluğu aslında bulamazlar.ama zaten mutlulukları devamlı istemektir.günümüz tüketim dünyasının aynasıdır.
    (risorder pejmurder, 07.02.2007 14:54)
  2. esya. arapcada sey'in cogulu esya'dir. dilimize esya tekil bir kelime olarak gectigi icin "esyalar" mantik hatasi iceren dogru bir kullanimdir.
    (unusual suspect, 23.02.2007 00:03)
  3. perec'in ilk ve 1965 yılında renaudot ödülünü ona getiren romanı. metis yayınları tarafından türkçeleştirilip şimdiye dek dört baskısı yapılmıştır.

orjinal adı ise:
    (bkz: les choses)
    (antimatter, 26.04.2007 16:28 ~ 16:29)
  4. (bkz: oulipo)
    (ditty, 15.06.2007 01:23)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» her turk asker dogar » bursa daki garip yer isimleri » dikkat abazan tehlikesi » amacim kalici olmak » yaran spam mailler » death pierce me » ba beyli bala bula da bambirleyli bap bup » penis kardesligi » sevilesi yasaklar » sanki bu kiz bana bakti » trailer » bir zihin kirliligi kaynagi olarak sozluk » chivas regal » kk » ninetales » the offspring » sacma ama oyle » lokese » revelations » murat soydemir » su uyur ibne uyumaz » zedx » binnur kaya » 15 mayis 2008 utah jazz los angeles lakers maci » bihter ozdemir » carefree » en fazla » burzum » istanbul cervantes enstitusu a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa