seversen isirmaz 

kapat
  1. uçurtmayı vurmasınlar'da diyor bunu biri. hatırlamıyorum kimin söylediğini. barış'a diyor, onun "ısırmaz mı?" sorusuna cevaben. bir uçurtma gördüm ordan aklıma geldi. hani herkes bir ağızdan konuşuyor hani herkes biliyor, her şeyi, hani sorular soracak kalmaz çevrende, bir gerçeğe parmak basar gibi, bir yaraya tuz basar gibi, havada asılı kalır gibi, çoktan başladığının farkına varamamak gibi, çoktan bitirmek gibi.
    bir insanı sevmekle başlayan biter mi? biter mi her şey? yok, cevab veremedi...

yaşamımız uzun gevezeliklerle geçerken uzun uzun vakitleri önüne koydum harcayasın diye, sevmeye çalıştım. çünkü biliyordum seversem al renge bürünüp kana bulanamayacaktın seversem içindeki ikilemden alıp kurtaracaktım seni. yalnız seni değil. komşumu, okulumu, hocalarımı, insanları, hayvanları hepsini ama hepsini sevmeye çalıştım. başarı dillerimizde bir yaradır, başarıya ulaşamamak ise acı izi. ne yazık ki kaybolmuyor, ne yazık ki yorgun bir bedende taşıman gerekli.

kendi kendine konuşan hamlet'in kendi kendine konuşan ahmet'ten farkı varsa söyle. olaylar mı geri dönülmez bir hal alıyor, biz mi? kader tahminimiz gözlerimize kadar inmişken, gözlerimiz sıkı sıkıya kapatmışlar kapaklarını, neden bu kadar renklere hasretiz? konuşmamız gerekirken saygılı sessizliklerimize çekiliyor, susuyoruz. aksini yapmamız gerektiğindeyse bir telaş sarıyor, bizi. susmamaya yeminli gibi.

yine de kendi kendine sayıklayan oyuncunun replikleri kendini tekrarlamasına dayanıyor. kararlı adımlar atmalı diyor, sevmek için. işte o zaman ısırmaz diyor. yüzyıllardır üzerine yapılan yorumlardan sıkılıyorlar, sonra kelimelerin yorgunluğu tepelerine biniyor, yatıştırmaya çalışıyor, omzuna dokunuyor, köşesine çekiliyor.
    #3298023 (ruhi bey, 21.04.2008 01:14)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

seversen isirmaz başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. seversen isirmaz ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu seversen isirmaz nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about seversen isirmaz. Copyright of the articles are belong to their authors.

» sen bilemezsin ne cektiriyor yoklugun bana » komünizmin yararları » yayindan kalkan diziler » yayindan kalkan diziler » gulriz sururi » kendini ifade edebilme » facebox » ilginc lakaplar » pes » yazum com » harika cocuk declan galbraith » otokorelasyon » vidz » xtube com » asena ile dans etmek » obsidiyen » ataturk es cinseldir iddiasi » adhezyon » playboy tv » romantik ortam » balikesirspor » kafanin rahat olmasi » dedenin nineye soyledigi en romantik cumle » devrimciler » aklina bir sey gelmeyen ama yazmak isteyen yazar » arda turan » nvidia geforce 9600gt » surekli yorgun insan » karatekeli » severek ayrilmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » it in construction » kamillere arif olmak » rs ne la » akp nin mhp yi prezervatif gibi kullanip atmasi » cassio de souza soares lincoln » l etat » portekiz mektuplari » richard melville hall » god of war 3 » her turlu delikten itina ile cikarilir