sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi 

kapat
  1. bu durumun sebebi hikmeti nedir bilinmez, çok önemsiz bir şeyi bile karşındakine sessiz bir şekilde söyleyince oda farkında olmadan sessiz konuşur. bazen zevkli bir hal alabilir, bazense siniz bozucudur.

-alo(sesizce)
    *efendim(sessizce) (önemli bir şey diyecek de müsait değil düşüncesi hakim olur)
    -naabeeerr(fısıltı halinde konuşma devam eder)
    *iyi senden?
    -bende iyi nolsun
    *hıı iyi,
    -neden sessiz konuşuyorsun?
    *ne bilim yaa sen niye sessiz konuşuyorsun?
    -hiiçç.. oylesine
    *iyi misin?!! (ses tonu ani bir yükselişe geçmiştir)
    -iyiyim dedim ya..
    *........
    #2692816 (ebeda, 13.12.2007 14:29)
  2. kalabalık bir ortamda diğer arkadaşlara çaktırmadan yanındakine bir şey söylemek isterken bir anda ortamda gizli işler çeviren konumuna düşmeye yol açar.

5 kız oturmuş farzet.

kız1: nilgünün saçları kıçıma benzemiş. --------->bunlar sessiz konuşuyo.
    kız2: ayh cidden ya. ihiihi.

diğer kızlar: kimin dedikodusunu yapıyorsunuz?
    #2692840 (i see mal people, 13.12.2007 14:37)
  3. karşıdakinin birini uyuyor zannettiği durumdur.
    #2692860 (genel izleyici, 13.12.2007 14:43)
  4. etki tepki olayıdır. telefonla konuşulurken anne odaya çaat diye girer. sen sessiz konuşmaya başlarsın, konuştuğun kişi de neden yaptığını bilmeden sana eşlik eder. kısır döngüdür.
    #2692942 (orijinal, 13.12.2007 15:06)
  5. (bkz: etki vs tepki)
    #3859818 (ezberi bozan katib, 23.08.2008 17:02)
  6. yüksek tepkiden korunmak içindir.

+kocan evde mi?
    -evet.
    #4071593 (ben kendim ve yine ben, 10.10.2008 22:30)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sessiz konusunca karsindakinin de sessiz konusmasi. Copyrights of the articles are belong to their authors.