serh 

kapat
  1. şerh, bir beyiti derinlemesine, çok yönlü, her mânâsıyla irdeleme anlamına gelir.

en iyi örneklerinden biri için (bkz: ali nihat tarlan)/ (bkz: fuzuli divanı şerhi)
    #597168 (yasak merve, 01.09.2006 12:31)
  2. (bkz: muhalefet şerhi)
    #1541574 (handushka, 18.04.2007 23:29)
  3. en kapsamlı şekilde açıklama.
    bir beytin şerhi demek; o beytin günümüz türkçesine çevrimi, anlamının açıklanmaı, aruz veznini bulunması, sembollerinin açıklama içinde yer verilmesi demektir.
    #1541601 (minti, 18.04.2007 23:35)
  4. bu konuda ben yokum..

aklın ve sen varsın..

aklına düşen herşey sen den..

bu konuda ben yokum..

yokum di mi..

hem de tam o zaman..

o zaman..
    #1584287 (havada panik, 29.04.2007 03:29)
  5. şahsî hakların üçüncü kişilere karşı da dermeyan edilmesini temin eden bir borclar hukuku terimi.
    #1584290 (grand ekinoks, 29.04.2007 03:30)
  6. kişisel hakların, devir (temlik) sınırlamalarının ve geçici tescilin tapu kütüğüne yazılmasını gösteren terimdir.

şerh sözcüğü aynı zamanda bir konuyu açan, derinlemesine inceleyen eser anlamını da taşır. buna bağlı olarak bir konuyu idik didik anlatmaya veya bir yere bir durumla ilgili açıklama vermeye de "şerhetmek" denir.
    #2123491 (mit against cia, 13.08.2007 12:37)
  7. genelde insaat muhendislerinin kullandigi, sorumluluktan veya daha dogrusu yuklenmek istenen sorumluluktan kacmaya yarayan cıkıs kapısıdır.
    su su su icin serh koydum gerisini imzalıyorum dediginizde hem sorumluluk almamıs olursunuz hem de sozlesmenın altında imzanız olur... kısacası cakalsınızdır kurda karsi..
    #3522008 (atgmuls, 10.06.2008 23:23 ~ 23:39)

© 2008 - uludağ sözlük

serh başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. serh ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu serh nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» bir kac iyi kadin » surekli negatif olan insanlar » ubs » winning eleven 3 » dugmesine basinca top firlayan oyuncak dondurma » isci cikarmak » trabzonspor » emine erdogan in basini acmasi » uzayli » arabacinin aski a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games