serdar turgut 

/ 2
kapat
  1. bir garip köşe yazarıdır. kendisinin ismini çok kere sağda solda duymuştum fakat okuma fırsatım olmamıştı. merak ettim okudum. gerçekten de düşündüm; "acaba bu yazıları ruh hastası birine mi yazdırıyor, yoksa gerçekten ruh hastası mı veya bu yazılarla ilgi çekmeye mi çalışıyor?"

okuduğum ilk yazısı formula 1 ile ilgili olan yazısıydı. kendisi formula 1 sporunu, pilotlarını ve seyircilerini gerizekalı olmakla suçluyordu. yazının sonuna kadar okumayı düşündüm, belki bir ironidir dedim. yok ironi falan... adam bildiğiniz tüm formula 1 hayranlarını gerizekalı olmakla suçluyordu. belki de dikkat çekmek istiyordu.

çok geçmedi formula 1 ile ilgili şu an adını hatırlayamadığım bir internet sitesinden kendisine sert bir ceva geldi. bu cevabı da bir çok internet sitesinde bulabilirsiniz.

kendisini biraz daha merak ettim. bu sefer de zencilerle kafayı bozmuş. yok zenciler kokuyormuş. onlar çalışıp gelince kokudan geçilmezmiş etraf...

belli ki gerçekten ilgi çekmek istiyordu. yoksa bu kadar nefret dolu sözcükler veya sert ama boş üsluplar kolay kolay kullanılmaz, kullanılmamalı. merakım iyice arttı. en son da bir yerde yine bir yazısının linki verilmiş; sanırım bizim uludağ sözlükteydi. beyefendi uçakla türkiye'ye dönerken business class'la yolculuk edememiş; efendim iki kişinin arasına asla oturamazmış, yok efendim çocuklu insanlar neden uçağa binermiş, halkla seyahat edemezmiş... diye gidiyordu yazı. devamını okumadım.

var böyle insanlar. internet sözlüklerinin çoğunda rastlarsınız. belli insan gruplarını aşağılayan ifadelerle yazılar yayınlayan insanlar ilgi çeker, oltasına bir çok kişiyi düşürür. uzaktan izler, sevinir. kanımca normal bir insanın yapacağı bir iş değildir bu.

hülya avşar yapar, efendim medyatikler yapar...

ama gazetecilik bu değil; böyle olmamalı. ha beğenmiyorsan okuma diyenler olabilir. olsun. zaten okumuyorum. yazdığı yazıların dışında sergilediği kişiliksizlik örneğine hiç girmiyorum bile.

medya bu olmamalı...
    #2405914 (pezzo-soprano, 30.09.2007 18:37)
  2. engin ardıç'ın patronudur kendisi, bu devirde artık sempati duymak için birine demokrat olması, çevresine, görüşlere, yaşayış tarzlarına saygılı olması yetiyor. ve sanki serdar turgut beceriyor gibi bu işi. sempati duymak için başka bir nedende lost fanatiği olmasıdır.
    #2445973 (vincentvega, 08.10.2007 23:02)
  3. http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=95968,10,104

ustteki linkten ulasilabilecek yaziyi yazan sahis. itiraf edeyim ki yazinin sonunda "pekiyi pek guzel" butonunu aradim.
    #2508609 (çakan adam, 23.10.2007 15:31)
  4. http://www.haberturk.com/...cat=160&dt=2007/11/24

alttaki bir yorum ise durumu özetliyor:

'' başladı millet eteklerindeki taşları dökmeye. ''
    #2624592 (cemmm, 24.11.2007 14:23 ~ 14:24)
  5. beyaz türklerin babası.
    #2626594 (keskin sirke, 25.11.2007 00:26)
  6. cumhurbaskani abdullah gül'e köse cagirdigi gazeteciler arasinda kendi ismine yer vermedigi icin bir hayli icerleyen, bu icerlemesini de bir baska sekilde cikarmaya calisan yazar.
    linkini veremiyorum o kismin arsivlerden bulunabilir: 26.12.07- aksam gazetesi.
    #2748632 (der biertrinker von bosporus, 26.12.2007 12:26)
  7. kafası karışmış bir gazetecidir.

(#1583344)

laicite
    secularism

okusun öğrensin.
    #2774950 (bl, 01.01.2008 14:12)
  8. * VAKiT GAZETESiNiN SÜRMANŞETTEN ÖVDÜĞÜ GAZETECiDiR. yazık diyorum serdar turgut'a, sadece yazık. keşke hiç genel yayın yönetmeni olmasaydı da, güzel güzel yazılarını okumaya devam edebilseydik.

röportajdan:
    soru: peki atatürk dönemi o kadar masum muydu?
    s.t. "ataturk dine karsiydi" demem. bunu bana dedirtemezsiniz. *
    #2850288 (beyazyelkenli, 17.01.2008 03:07 ~ 03:15)
  9. zamanında f1 ve rock n coke hakkında yazısına ayar vermek adına benimde bir kaç satır karalayıp kendisine gönderdiğim, kendini yazar sanan şaşkın.

bahsi geçen yazı için:

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=50980,10,104
    #2850363 (master of puppets, 17.01.2008 03:42)
  10. her sabah işe giderken arabasının camından izlediği türkiye'nin durumunu, bugünkü "türkiye gözlemleri" isimli yazısında nüktedan bir üslubla kaleme almış, klişe tabirle yarmış yazardır.

--spoiler--
    Sudan lideri, bence başcelladı olan kişiyi de beraberinde getirip ona Anıtkabir özel defteri'ni imzalattı. Sudan liderinin ziyaretinin en iyi yanı, bize Uganda eski lideri idi Amin'i yakışıklı ve güzel algılatmasıydı.

--spoiler--

--spoiler--
    Üç ay kadar önce "Çankaya'da türban olur mu" diye tartışıyorduk. Dün bir resepsiyon fotoğrafı gördüm, Çankaya'da türbansız kadın yoktu. Ben gelişme diye buna derim işte.
    --spoiler--

--spoiler--
    Köksal Toptan'ın saç modeli gittikçe Elvis Presley'in saç modelini andırmaya başladı.

Toptan, protokolde arkasında kalmasına rağmen en azından saç modeli konusunda Gül'e fark attı.
    --spoiler--

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=106050,10,104
    #2883090 (mykalkan, 23.01.2008 11:10)
  11. selahattin duman gibi yazmaya çalışan bir yazar. çok okuduğunu, çok bildiğini, kitaplardan bol bol örnekler vermesinden, sürekli kitap mubabbeti yapmasından anlıyoruz. iyi, güzel, okumak güzeldir, falan filan da. bu adam aksam gazetesine yayın yönetmeni olduktan sonra köşeyi doldurmak adına öyle ucuz yazılar yazmıştır ki, yazıları nasıl kötü yazı yazılır konusunda örnek olarak gösterilebilir. aynı gün hem gündem isimli köşede siyasi konuları yorumlayıp, hem de kendi köşesini doldurmaya çalışmaktan devreleri yanmış, nihayetinde iyice zırvalamaya başlamıştır. sürekli seks, penis, rana, kitaplar ve kendisinin ne kadar deli, sapık, çılgın olduğundan bahseder durur. sıradışı biri olduğunu kanıtlamak için taklalar atar. akp iktidarına bazen yalakalık yapar, ulusalcılık trendi yükseldiğinde de bazen komik şekilde muhalefet yapmaya çalıştığı gözlemlenir. yine de, acaba bugün ne yumurtlamış diyerek okutturur kendini.
    #2907595 (null morpheme, 28.01.2008 13:42 ~ 13:44)
  12. uslubundan hazzetmedigim, yazilarinda kendince espri falan yaptigini zanneden yazar. yazdigi yazilarin basliklarindan da ne oldugu hakkinda fikir elde edilebilir.

(bkz: penise okuyup uflemek)
    (bkz: romantik seks uzerine)
    #2930049 (ersin34, 01.02.2008 06:46)
  13. Genel yayın yönetmeni olmasının verdiği sorumluluk nedeniyle çoğu zaman günde iki yazı yazan genel yayın yönetmeni. iki yazı yazdığı günlerde bir yazısı siyasi , diğeri edebiyat, yaşam tarzi veya espritüeldir.
    #2939866 (megajardel, 02.02.2008 23:02)
  14. yillardir severek okudugum yazar. Turkiye'nin kulturlu ender adamlarindan.

Yanliz bugun AKP'ye oy verenler icin cahiller yaklastirmasi yaparken biraz acimasizdi sanirim. Hayir buna ''AKP baskaninin sinirli demeclerinden hoslanan insanlar icin dedim'' diye kilif aramasin.

Cumhuriyet yillarinin gelenek ve dinamiklerinden bahsetmis, turban konusunda bunlarin hafife alindigina dem vurmus.

Peki (ben yurtdisindayim son 10 yildir tr de oy veremedim) cahil insan yakistirmasi yaparken bu cumhuriyet geleneklerine siz de zarar vermiyor musunuz? AKP yi iktidara tasiyanlar, rusyanin devrimini yasatsalar ve sizin gibi aristokrat kesilenleri indirseler, koyluye agam mi diyeceksiniz?

Yoksa sizde yargitaydaki gibi bir isik mi gordunuz?

yoksa bu konularda her zaman ozgur ve cesur yazilari olan emin colasana mi ozeniyorsunuz.

yeni mi?
    #3001056 (mayolu pogaca, 14.02.2008 06:03)
  15. bir zamanlar hürriyet gazetesinin kara mizah türü yazilariyla ilgi ceken yazari. oldukca provokatif yazilariyla kendine özgü bir okuyucu kitlesi vardi. simdi aksam da oldugunu duydum ama hürriyetten ayrildiktan sonra okuma firsatim olmadi nedense.
    #3001059 (ANTEPLI, 14.02.2008 06:10)
  16. Arada sırada gündem adı altında genel yayın yönetmeni kimliğiyle ülke meselelerinin nabzını tutmaya çalışan gazeteci.

Bugünkü gündem başlığı altında başbakana hitaben ülkedeki gerginlikten bahsetmiş, dolaylı yoldan askeri/sivil darbe uyarısı yapmıştır.

Daha pekçok köşe yazarı da sayın serdar turgut gibi ülkenin gerim gerim gerildiğini, kitlelerin patlama noktasına geldiği anlatıp durmaktadır. Evet birçoğu bu yüksek tansiyondan bahsediyor.

Ancak kafama takılan birşey var, acaba bu köşe yazarları bizim bilmediğimiz göremediğimiz farklı bir türkiye'den mi bahsediyorlar. Etrafıma şöyle bir baktığım zaman kimsede gerginlik falan göremiyorum ben. insanlar gayet huşu içinde işlerine gidiyorlar, gündelik aktivitelerini yerine getiriyorlar. Ha, şikayetleri var elbette, ekmeğe, elektriğe, doğalgaza ve bilumum tüketim maddesine gelen zamlar bellerini büküyor ama bu ülkede kim ne zaman zamlara karşı çıkmış ki. Üçbeş gün ah vah eder yaşamlarını sürdürürler, ama asla gerilmezler.

Gazeteci tayfasının bahsettiği toplumsal kırılma, ulusal gerginlik ve benzeri kaos emareleri bu memleketin neresinde? Bilenler lütfen beni de aydınlatsınlar. Ya da biz uzayda yaşıyoruz da farkında mı değiliz.

Ben söyleyeyim... Gazeteci güruhunun bahsettiği o toplumsal kırılma, gerginlik, yüksek tansiyon vs. unsurlar sadece ve sadece bir avuç insanı kapsıyor. Ve belli yerlerde ortaya çıkıyor, ama halk bunları hiçbir şekilde s.klemiyor. Çünkü halk oyunu vermiş, yöneticilerini yetkilendirmiş ve bir kenara çekilmiş, dizi izler gibi gelişmeleri izliyor, abartsalar çekirdek falan da çitleyecekler, o derece yani.

Ülkede gerilim olduğunu höykürenlere buradan seslenmek istiyorum, okuyorlarsa eğer ciddiye alsınlar. Ülkede sizin bahsettiğiniz anlamda bir gerilim yok. Böyle sikindirik olaylar için halk iç savaş da çıkarmaz. Sizin aptalca provakasyonlarınıza da kanmaz.

Halk sizleri 1950'lerde bir daha çıkarmamak üzere toprağa gömdü, ama siz bunu kabullenmek istemiyorsunuz. Halk egemenliğinin bürokrasinizin üstüne çıkmasını hazmedemiyorsunuz. Bir bez parçası üzerinden siyaset yapıyor, siyasi menfaatleriniz uğruna ortalık karıştırmaktan da vazgeçmiyorsunuz. Çünkü siz halkı tanıyamadınız, hiçbir zamanda o kalın kafanız almayacak bu halkın karakteristiğini. Çünkü sizin amacınız devlet yönetmek değil halkı sömürmek.

birçok insanın benim gibi düşündüğüne de eminim. Neler düşünüyorum ben? aha şunları :

- Üniversitelere türbanlı öğrenciler de girmelidir, minik etekli girebiliyorsa onların da hakkıdır.
    - Kamusal alanda isteyen istediği gibi belirli ahlak ölçüsünde dolaşabilmelidir. Herkese eşit özgürlük sağlanmalıdır.
    - Bu özgürlükler sağlanırken, hem türbanlının hem de başı açık olanın hem de kıçı açık olanın can ve inanç güvenliği sağlanmalıdır.
    - Atatürk ilke ve inkılaplarından asla vazgeçilmemelidir. Çünkü varlığımızı bu ilke ve inkılaplara borçluyuz. Aslında bunlar da atatürk tarafından icat edilmiş kavramlar değildir, onlar zaten vardı, atatürk uygulama cesaretini gösterdi. isterseniz farklı isimle de anabilirsiniz, bu kimseyi bozmaz, yeterki içeriğine sadık kalın.
    - Ne türban üzerinden ne de mini etek üzerinden siyaset yapanlara asla prim verilmemelidir. Devlet hem özgürlüğün hem de kendi varlığının güvencesi olmalıdır. islam cumhuriyeti gibi zırvalıklara kimse kulak asmamalıdır. yediğiniz bir lokma ekmek, şımarmayın.
    #3001176 (KIZILMASKE, 14.02.2008 09:36)
  17. http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=113647,10,104
    #3217274 (akustikcinayet, 01.04.2008 11:18)
  18. bugünkü yazısından bana ne.

(bkz: israf)
    #3221448 (kuzgun, 02.04.2008 13:31)
  19. galatasarayı bırakıp fenerbahceli oldugunu ilan ederek galatasaray camiasını büyük şokta(!) bırakan akşam yazarı. muhtemelen ultraaslan geri dönmesi için kampanyalar başlatır. taraftarlar akşam gazetesi önünde sabahlarlar, ölüm orucu tutarlar.
    #3249061 (fdngnr, 09.04.2008 08:29)
  20. (bkz: mehmet turgut)
    #3249074 (anofel, 09.04.2008 08:50)
  21. geseden dönme yazardır.
    #3249076 (aoms, 09.04.2008 08:51)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

serdar turgut başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. serdar turgut ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu serdar turgut nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» engin kudug » ilk cocuk uzerinde yapilan hatalar » sevismek » silinme tarihi » sabahtan baslayan cehennem sicagi » sarah connor » tatile cikamamak » double team » barbara harris » secil a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci