senin de isin zor tabii 

kapat
  1. problemlerden yana dert yanan ve ciddi anlamda sıkıntısı olan kişiyi desteklemek amacıyla söylenen söz.
    #423109 (salca, 13.07.2006 22:45)
  2. - her aybaşı benim dükkanların kiraları yatıyor. bankaya git, parayı çek, eve gel...ölme eşşeğim yaz gelsin..
    + senin de işin zor tabi.
    #423114 (salca, 13.07.2006 22:46 ~ 22:47)
  3. (bkz: sizin işiniz de zor be abi)
    #423127 (atan alir spor, 13.07.2006 22:49)
  4. yüz yılın, bin yılın hatta insanlık tarihinin en iddialı en büyük yurdum insanı geyik sahasını genişletme muhabbeti.. kullanım sahalarının en yaygın olanlarından biri taksiciye bağlama çekmeden önceki aşama olarak çıkar karşımıza.. bunun ardından bir sigara ikram edilerek geyiğin temeline harç dökülmüş ve tüm kurnazlıkla sohbetin "abi ben geçen bindim bu yoldan 5 yediyüzelli yazdı(küsüratlı rakam vereyim ki salladığım anlaşılmasın)şerefsizim bak" kısmına gelinmeye çalışılmaktadır.. arada abimiz yakmış olduğu sigarayı almış olduğu gazla öyle bir üflerki olaya sonradan katılmış biri şahid olsa abiyi petronas kulelerinin inşaatında görev almış olarak algılayabilir.. daha sonra malum pazarlığa geçilir, dayının gaz alma potansiyeline göre olumlu veya olumsuz sonuçlanır falan.. birde bunun uç bir örneği bir arkadaşımın uçak pilotuna bunu demiş olmasıdır ki bu apayrı bir sosyolojik vakadır.....
    #1054267 (mesqoo, 25.12.2006 15:58 ~ 16:57)
  5. söyleyen kişinin söylenilen kişiye yağ çekme cümleciği.
    zebani: gir şu kazana lan
    cehennemdeki türk: senin işin de zor be abi
    zebani: çene yapmadan girsen kolaylaşacak
    (bkz: cehennem diyaloglari)
    #1054378 (zebani, 25.12.2006 16:25)
  6. (bkz: sizin isiniz de zor be abi)
    #1054410 (aabi, 25.12.2006 16:34)
  7. taksici, dolmuşcu gibi bazı esnaflarla zorunlu muhabbet etmek gerektiğinde kaytarma cümlesi.

bu cümleden sonra pek dinlemeye gerek yok, sadece periyodik olarak kafa sallansa da yeter.

bazı durumlarda hayati öenm taşır:

1- bilmediğiniz bir yerde taksiye binmek: iki adımlık yola şehrin etrafında dört turdan sonra götürmemesi için, adamla vicdan azabı çekmesini sağlayacak kadar samimiyet kurmak için.

2- geç vakitte dolmuşa binmek ve dolmuşta tek müşteri olmak: alakasız bir yerde sizi satıp kestirmeden kirişi durağa kırmasın diye.
    #1067766 (beypazarli pinokyo, 27.12.2006 23:45)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

senin de isin zor tabii başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. senin de isin zor tabii ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu senin de isin zor tabii nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about senin de isin zor tabii. Copyrights of the articles are belong to their authors.