sen sag ben selamet 

kapat
  1. birine yol verirken kurulan ve ''sen sağ'' kısmının samimiyet derecesi şüpheli cümle.
    #23726 (sıçtırtma lamasına, 18.01.2006 05:08)
  2. eyvallah kelimesinin başka bi versiyonu da denilebilir.
    #23764 (naten, 18.01.2006 06:36)
  3. yapacak bir şey kalmadığı, durup beklemek gereken durumlarda söylenen söz.
    #303572 (asiti kaçmış kola, 02.06.2006 13:29)
  4. sen sag ben selamet şu da kelahmet denilerek devam edebilecek söz
    #303579 (vezir tonyukuk, 02.06.2006 13:31)
  5. daha kaba versiyonları için;
    (bkz: yürü anca gidersin)
    (bkz: sen yoluna ben yoluma)
    (bkz: tak sepeti koluna herkes kendi yoluna)
    #764983 (asiti kaçmış kola, 22.10.2006 22:08)
  6. bu iş bitti artık yapacağımız bir şey kalmadı, iş bitti alıp vereceğimiz yok anlamlarında kullanılan deyim.
    #765097 (somuncu, 22.10.2006 22:35)
  7. can yucel şiiri.

kurtarıcılar kurtara kurtara
    kurtardılar memleketi memleket olmaktan
    #938935 (vernon sullivan, 02.12.2006 14:27)

© 2008 - uludağ sözlük

sen sag ben selamet başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sen sag ben selamet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sen sag ben selamet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» nightwalker » sozluk yazarlarindan vogon siirleri » duvarim su aliyor yetis yusuf usta » la kayyume illahu » sevgili ile zillere basip kacmak » bir kadini anlamayi arzulamak » abidas » seriatcilarin devrimcileri keklemesi » cok eski sevgilinin aramasi » seri eksi oy veren ibne » suzinak » sevgilinin hasta olmasi » prezervatif » cirkin olmak » kuzey irak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yaran facebook gruplari » hasan mezarci » max payne » devil in her heart » atlas deneyi » uludag sozluk prenses perfinya zirvesi » dr cureklibatur ve bay arkin » ehliyet sinavi » kurtlar vadisi izlemeyen erkek » agzini yalamak » uludag sozluk yazarligi yemini » kapitalizm can cekisiyor marx bize gulumsuyor » 21 inci yuzyilda hala ciplak gezmeyen kadin » faati » isik ver bana