sen adam olmazsin 

kapat
  1. kendini bi bok sanan babanın sözü.
    #31648 (Mosquito, 21.01.2006 23:53)
  2. bütün ihtarlara karşı hala aynı mallıkları yapmaya devam eden arkadaşlara söylenen söz.
    #31654 (selmagezinir, 21.01.2006 23:54)
  3. bu tip babaya göre herkes elmastır kendi evladı kömürdür
    dayımın oğlunun meslek lisesinin torna bölümüne gittigi, benimde pertevniyalde okudugum bi sırada
    -bak adam mengene yapmış sen bu güne kadar ne yaptın?
    dediginde, kendimi savunmak isteyince babamın bu başlığı suratıma çarpmasını hatırlattı bana......

doğu babasının cocuğunu motive teme tarzıdır..
    #31686 (powerofaith, 22.01.2006 00:04)
  4. yillar sonra:

-bak baba bana adam olamazsin demistin ama ben muhendis oldum
    +sana muhendis olamazsin demedim adam olamazsin dedim
    #31718 (nogay, 22.01.2006 00:22)
  5. kadınlara yada kızlar söylendiğinde saçma olduğu anlaşılan cümle.
    #31754 (trda, 22.01.2006 00:31)
  6. bunun bir de hikayesi vardır.

eski zamanlarda bir adam ve bir de oğlu varmış.babası oğlunu hiç beğenmiyomuş ve devamlı olarak ona sen adam olmazsın diyormuş. sürekli olarak bu lafı duymaktan bıkan çocuk babasının yanından ayrılmış ve uzaaklara gitmiş.

şansına da yaver giden bu çocuk günün birinde padişah olmuş ve babasını çağırtmış.
    gördünmü baba sen bana sen adam olmazsın diyodun bak ben padişah oldum demiş. bunuhn üzerine baba hiç istifini bozmadan sen adam olmazsın demiştim. padişah olmuşsun ama adam olmamışsın. adam olsan beni ayağına çağırtmaz sen ayağıma gelirdin demiş......

bu hikayeyi babam bana üniversiteyi kazandığımda anlatıp kapak yapmıştı....
    #619821 (mirza, 09.09.2006 16:19)
  7. bir ana-babanın evladına söyleyebileceği sayısız tehlikeli sözden en tehlikelisi. zira bu çocuğun bilinç altına yerleşir ve gerçekten de adam olmaz.
    #933497 (Russell, 01.12.2006 04:56)
  8. olmamsı,söylenmemesi gereken sözlerden..genelde aileler hep yanılırlar ve çocuklarının kendi içindeki cevherleri keşfetmelerine izin ve fırsat vermeden yapıştırırlar yüzüne..
    nitekim bu sözü babasından işitmiş nice yüce insanlar vardır..
    (bkz: fatih sultan mehmet)
    fakat bazen haklı da olabilir..
    #1918661 (justinank, 12.07.2007 17:11)

© 2008 - uludağ sözlük

sen adam olmazsin başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sen adam olmazsin ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sen adam olmazsin nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» okulu cok seven ogrenci » trabzon » hamileyim sozune erkeklerin tepkileri » tobias linderoth » kizlar bir yasinda evlenebilir » kerameti kendinden menkul » ardahan » witch » baslik entry sayisi uyumu » sunni » luther » 19 ekim 2008 galatasaray trabzonspor maci » bursaspor taraftari » bjk » fenerbahce ye kadikoy de 4 gol atmak » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » kanji sozluk » mesut ozil » sunburn » dagda yasamak » kupe sag kulaga takilinca ibne olunmasi » ayriliktan sonra dinlenecek sarkilar » huseyin celik in universite de protesto edilmesi » sozlukteki kizlar » okula ara vermek » imper » gote got diyene got diyen kisi » unitaryenizm » 18 » michael skibbe » son kahve