semsi yastiman 

kapat
  1. 1923-1994 yılları arasında yaşamış saz şairi.

"türk ü anlamak için, türkü dinlemek gerek" diyen yastıman ın en bilinen eserleri:

- şeytan bunun neresinde,
    - harab etti tütün beni.

Dr. Erol Ülgen tarafından hakkında yazılmış bir kitap da vardır: Şemsi Yastıman Hayatı ve Şiirleri.
    #1081249 (bilgistan, 30.12.2006 19:22)
  2. "memleket hasreti" isimli şiiriyle bazen güldüren bazen ağlatan şair...
    #3401574 (pergamon, 15.05.2008 19:52)
  3. 1923 doğumlu türk halk şairi, saz sanatçısı.
    #3480962 (arabam var, 01.06.2008 23:53)
  4. vay haline'siyle söylediği sözlerin kalıcılığını bir kez daha hissettiren, ortak sornları yineleyen eğlenceli üstat. istanbul ortaköy'de halen işletime açık şemsi yastıman saz evi bulunmaktadır. yine burada kaldığı sürede memleket hasreti'ni yazdığı bilinmektedir. şiirden bu meşhur sözü de büyük ihtimal o binanın terasından söylemiştir:

"neyleyim denizi ırmak istiyom!"
    #3740474 (kara kedinin golgesi, 29.07.2008 21:37)

© 2008 - uludağ sözlük

semsi yastiman başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. semsi yastiman ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu semsi yastiman nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» eylul aksami » la ilahe illallah » pavel pogrebnyak » death note » claudio maldonado » ergotelis » enternasyonel anadolu kosusu » gazetedeki fotograflara sakal biyik cizmek » ense fetisizmi » 29 agustos 2008 uefa kupasi kura cekimi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games