semazenlerin guney yari kurede soldan saga donmesi 

kapat
  1. bilindiği gibi bir kapta bulunan su altındaki delikten boşalırken, ekvatorun kuzeyinde sağdan sola dönerek girdap yapar. ekvatorun güneyinde ise tersine, yani soldan sağa dönerek akar. buradan yola çıkarak sema yapan semazenlerin güney yarı kürede soldan sağa dönmeleri gerekir.
    #2940992 (boyaci, 03.02.2008 02:10 ~ 02:44)
  2. semazenlerin asıl gayesi yukarıda olan elleriyle temsili olarak ilahi aşkı gök kubbeden alıp yeryüzüne dağıtmak olduğu için böyle bir şeye gerek olmadığı düşüncesini akıllara getiren durumdur.
    #2941015 (a nick, 03.02.2008 02:14)
  3. arkadaş ortamında yapılabilecek bir espriye konu olabilir. ancak arkadaş ortamından dışlanmanızla sonuçlanabilir. komik olacağım diye zorlamamak gerekir.
    #2941030 (kaleci sacli adam, 03.02.2008 02:17)
  4. bu şuna benzedi;

- bak cemil ben ne dersem sende leyim diceksin tamaaam mı?
    - tamam lan..
    - hakan.
    - leyim..
    - ogün.
    - leyim..
    - yattara..
    - leyim
    - hami
    - leyim..
    - puhahaha. hamile misin lan huhahaha...
    - zükerünaaa ühü..

gibi bir mizah anlayışı. ona bakarsak sevgili okurlar, peygamber solda olsa cigara sağdan döner. bunu neden mizah malzemesi yapıyoruz hiç yüksünmeden? neden bu tür şeyleri belaltı malzemesi yapmaktan vazgeçemiyoruz? neden ulan neden ?
    #2941043 (rdkmks, 03.02.2008 02:20 ~ 04.02.2008 23:21)
  5. mevlananın düşüncesiyle, evrendeki herşey dönerek Allah'a ibadet etmektedir (gezegenler, yıldızlar, atom vs) ve kendi de bu şekilde bir ibadetle, allah adını zikretmeye başlıyor.
    #2941133 (mezarkabul ftw, 03.02.2008 02:44)

© 2008 - uludağ sözlük

semazenlerin guney yari kurede soldan saga donmesi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. semazenlerin guney yari kurede soldan saga donmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu semazenlerin guney yari kurede soldan saga donmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» daha » urfa da oxford vardi da ben mi okumadim » turklerin ilk ogrendikleri ingilizce kelimeler » zehra cilingiroglu » busra » yazi tura » 2008 2009 turkcell super lig sezonu derbileri » olu » 2 ile bolunmeyen tek sayilar » evrim teorisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci