selim isik 

kapat
  1. oguz atay'ın tutunamayanlar romanının baskarakteri.

(bkz: sarkilar)
    #39051 (vernon sullivan, 26.01.2006 12:25)
  2. 2. nesil çaylaktır.*
    #407103 (AkreP, 08.07.2006 22:47)
  3. Sıkı bir yazma potansiyeline sahip, sözlüğe yalvar yakar getirdiğim yazar adayıdır.zaman içerisinde döktüreceğinden eminim. Hoş gelmiş, safalar getirmiştir.
    #408542 (kiraze, 09.07.2006 15:17)
  4. "Yazgı" adlı demo olarak çıkardığı rock tarzı müzik albümüyle, türkiyede'ki en iyi sanat eserlerinden birisine imzasını atmış, sözlükteki selim ışık'la arasında isim benzerliğimi yoksa kendisimi olduğu konusunda fikrim olmayan bir isimdir selim ışık. çıkardığı demo albümünün nasıl çıktığı konusundaki yazdığı yazıyla, dünyada sanırım bir tek kendisi böyle bir şeyi başarmıştır diyede düşünüyorum.
    (bkz: http://selimisik.anatolia...r9800998rps8427rm4u12c9z7)
    #513785 (daglien, 08.08.2006 18:20 ~ 05.10.2007 11:15)
  5. "...
    ne mohaç,ne mercidabık, ne yeni, ne sabık
    zaferlerimiz dayanamadı.yalnız kromda ve güreşte birinciydik artık.
    eski kahramanlıklardan başka
    ileri sürecek neyimiz kalmıştı dokuz yüz kırk dokuzda.
    selim ışık yenilmişti, bitmişti.
    neyse tam o sırada , marşal amca yetişti."

(bkz: şarkılar)
    (bkz: tutunamayanlar)
    #853335 (vernon sullivan, 13.11.2006 16:33)
  6. sözlük karıştırırken entry leri ile dikkatimi çekmiş yazar arkadaşımız. ama anlaşılan kendisi artık buralara pek uğramıyor. geç bulduk tez yitirdik oldum be.
    #861515 (karamsar kelimeler, 15.11.2006 10:11)
  7. selim isik yalnızlığını kelimelerle besledi. kelimelerin anlamini bilmeden once tanidigi yalnizligi kelimelerin içinde yetiştirdi. eski yasantilarinin hastaligindan yeni kalktigi sirada, aldırışsız kelimeler konuşurken, eski yaralarin eski kelimelerinin gogsune saplandigini duydu birden; sustu kaldı. kelimeler, yalnızlığını yaşamasına da bırakmadılar onu. her yandan kuşatıp sardılar. kullandigi kelimeler de donup ezdi onu, soluksuz bıraktı. sonra, yatağından fırladı birden selim; butun kelimeleri ve yasantilarini ezdi ayaginin altinda. güneşe çıktı. gunes gozunu acitti bir sure sonra perdelerini kapayip kelimelerin karanligina dondu. Birtakım kelimeler bağışladı onu; aralarinda gene yasamasina izin verdiler. bu kelimelerle birlik olup amansızca saldırdılar başka kelimelere: asagilayan ezen soluk aldirmayan kelimelere. yendi yenildi sonunda gene yenildi. kelimelere, kelimelerle birlikte açtığı savaşta. yalnizlik hep ordaydi.

buyuk kelimelerden her zaman kacindi ve buyuk kelimeler kullandigini gordu. küçük kelimeleri kendine yakıştıramadı; oysa kucuk kelimelerle suclandi ve kendini kucuk kelimelerle savundu. bütün insanlar, ellerini uzatarak işaret parmaklarıyla suçladılar onu, kelimeleri yüzünden.
    #946528 (louis cyphre, 04.12.2006 01:07)
  8. kitabı okuyan herkesi derinden etkileyen kahraman. günce tutmaya ve intiharı düşünmeye sürükler insanı...garip bir şey böyle.
    #1484769 (ciplak turnagagasi, 02.04.2007 21:56)
  9. gitarı harika kullanan, türkiye de progressive rock ın ilk örneğini veren gitarist... sevilir, dinlenir.
    #1618236 (fightordie die, 07.05.2007 21:26)
  10. çok okudu,çok düşündü,çok şey yapmaya gayret etti,ne yaptıysa olmadı,herkesin kendisi gibi olduğunu düşünüyordu,fakat hiçbirinize benzeyemiyordu: düşünüyordu!iyi niyeti her şeyin önündeydi.en sonunda karar verdi olmuyordu... tabancasını çıkardı ve ateş etti...

(bkz: tutunamayanlar)
    #1703218 (boyleseyolmaz, 30.05.2007 03:02)
  11. sonbahar yaklaştıkça, içre doğru varlığının koyuluğunu da arttırmış olan kişi. hava soğurken her zamankinden daha çok insanın yanında hissettiği dost.

içki sofralarında, edebiyat/felsefe tartışmalarında, hayat yakınmalarında, 'onlar' bunalımında ve olamama sıkıntısında yokluğu her yıl daha çok hissediliyorken, "bütün bu rüyaları gösterdikten sonra, şimdi neredesin be alçak insan!" diye yakarttıran dostum.

(bkz: hayal arkadaşı)
    #2319529 (mikserde yuzen balik, 15.09.2007 05:07 ~ 06.10.2007 18:36)
  12. okuduğum onlarca kitap içinde, beni en fazla etkilemiş, nasıl ve neden bu kadar tanıdık sorunusu defalarca sordurmuş tutunamayan karakter. bazen, kendimi birşeyler yaparken veya denerken bulduğumda acaba bunu selim ışıktan bir adım daha öteye gidebilmek, selim ışık olmamak ve daha dürüstçe söylemek gerekirse tutunmak için mi yapıyorum diye sorarım. öyle bir karakterdir benim için. tramva etkisi yaratır bu karakter çünkü yüce oğuz atay tüm gerçekdışılıklardan arınıdırılmış, hayatta ne varsa sadece onu anlatan bir eser yaratmıştır.
    #2435911 (bitse de kurtulsak, 06.10.2007 18:33 ~ 04.11.2007 02:22)
  13. anlatmadan anlaşılmaya aşık..*
    #3113849 (kalliope, 09.03.2008 09:57)
  14. varolusculukun türkiye şubesi denebilir. ontolojik bir sorunu vardır. sanatçı ruhludur, zekidir, çok bigilidir, öğrenmeye aşıktır, boş toplumun da boş küçük kentsoylunun da çok ilerisindedir, diğer insanlarında kendisi gibi olduğunu düşünür önce, sonra insanların garip olduğunu, sonra da garipliği kendinde bulur ve sorunu basit bir şekilde çözer intihar. çünkü toplumda hiç kimse onun gibi değildir. insanlar ilgi duyar,saygı duyar, alkışlar, kafasına göre bulmazlar birbirlerini, arkadaş olamazlar, selim yine yalnızdır, yine yalnız, niye be selim, bat dünya bat dedirttin ya helal olsun oğuz ustaya dedirten efsanevi türk roman karakteri. şayet raskolnikov bile bu kadar etkilememişti beni, selim bizden biri belki de ondan. bir de böyle insanların beş milyon bilmem kaç küsür de bir geldiğini hesapladıkları yer beni yuh artık dedirten kitabın ana karakteridir . aynı hesapları ben de yapmışımdır çünkü.
    #3655934 (connectuserectus, 12.07.2008 22:00 ~ 17.07.2008 18:45)

© 2008 - uludağ sözlük

selim isik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. selim isik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu selim isik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ilhan irem » » kenet mili » two little girls from little rock » evlenmeyi dusundugumden yakinlastim » beyaz ve sen » replica » nargile » lenny kravitz » jonathan rhys meyers a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci