seligman in kopekleri 

kapat
  1. Seligman deneyinin ilk yarısında köpekleri elektrik şoklarına maruz bırakıyor ve zamanla köpekler engelleyemedikleri bu ceza karşısında çaresizlik geliştiriyorlar, daha sonra deneyin diğer aşamasına geçiliyor ve deneğe elektrik şoku zil ile beraber koşullandırılarak veriliyor ve hayvanın diğer kutucuğa zıplaması, elektirk şokundan kaçması öğretiliyor, ancak ilk etapta şoku engelleyemeyeceklerini öğrenerek çaresizlik geliştiren seligman'ın köpekleri diğer kutucuğa geçme davranışını öğrenemiyorlar.
    #842249 (xiphoideus, 10.11.2006 22:11)
  2. martin seligman isimli profesörün, "ogrenilmis caresizlik" teorisini kanıtlamak için uyguladığı testin literatürde bilinen adı.
    #2702625 (beyazyelkenli, 16.12.2007 11:22)

© 2008 - uludağ sözlük

seligman in kopekleri başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. seligman in kopekleri ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu seligman in kopekleri nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ted bundy » ezoterizm » kaynima kaydim » gustavus von tempsky nin kiwi kovalarken olmesi » what the fuck is that » ask ucurur » politika dergisi » basligi altinda onune gelene hakaret etmek » cemsbg » ilk ucan balon » fake you » dugunde candy shop calmak » yapilmis en aptalca dalginlik » komando egitimi almis baliklar » adnan sezgin » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » turk kizlari » cakma puma ile hava atan yakisikli fakir erkek » umit davala » respect my authority » tropic thunder » yalnizligi sevmek » milli gurur milli forma » kimse yazmazsa ben yazarim » alternatif var misin yok musun diyaloglari » secret heart » the mamas and the papas » ve altin portakal gidiyor » kahpe bizans in yigit guzeli » seni bize goturelim bizim cocugumuz ol » bekaret onemsizdir diyen erkek