sehzade 

kapat
  1. Padişah çocuğu.
    #71877 (cikarinbeniburdan, 17.02.2006 14:20)
  2. osmanlılarda saltanat geregi padisahtan sonra tahta gececek olan sultanların erkek evlatları.
    #71882 (hasnicktir, 17.02.2006 14:22)
  3. DEVLETLÜ NECaBETLÜ şeklinde anılan Şah oğlu.
    #525538 (Sulh, 11.08.2006 12:06)
  4. osmanli padisah sulalesinin erkek evlatlarina verilen addir. padisah cocuklarina sultan celebi mehmed zamanina kadar celebi denmis, daha sonra sehzade tabiri kullanilmaya baslanmistir.
    #1906804 (RaDaMeNT, 11.07.2007 05:40)
  5. bicak sirti dizisinin oğlan çocuğu murat. *
    #2365504 (novakatinamite, 23.09.2007 11:13)

© 2008 - uludağ sözlük

sehzade başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sehzade ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sehzade nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» cognitive » keskelere yer yok hayatimda » iki erkegin koluna girip yuruyen kiz » when i get home » sagopa dan baskasini tanimam abi » ayran ile sigara icmek » kapitalizm » cinnet geciren uuser in 7 turbanli kesmesi » manowar » triarii » american pie beta house » turgay demirel » trinidad tobago milliyetciligi » ergenekon un dinci kanadinin olmamasi » encarta » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » oldum de uyandim » merhamet » hayat ne cabuk geciyor » loy loy » ucu bir arada » koyuncular » turbanli » 6 temmuz 2008 whitesnake istanbul konseri » turkiye » akp nin dunyadaki en teslimiyetci parti olmasi » doymadim sana » akdeniz universitesi » burak ozcivit » gunun ilk isigi » firca baget