sehir hatlari vapurlari 

kapat
  1. bir ara kaldırılmaları gündemdeydi. bakımlarının düzenli olarak yapılması halinde 18 mil hıza çıkabilecekleri söylenmektedir. ancak bakım yetersizliğinden şu sıralar 14 mil hıza sahiptirler. az çok mühendislik bilgime dayanarak (mevcut boğaz trafiğini de gözardı etmeden) 18 mil hızın istanbul boğazı şartlarında yeterli olduğunu düşünüyorum. eğer ki hız limitini arttırırsanız daha güçlü motor kullanmak zorunda kalacaksınızdır ki kanımca bu istanbul için büyük lüks. böylelikle deniz ulaşımını ülke ekonomik şartlarından bağımsız çok pahalı bir hale getirirsiniz. yani 20 milin üzerine çıkmak hayli yersiz. şu da bilinir ki boğaz trafiği gereği eminönü-karaköy-kadıköy hattında çalışan vapurlar kendi hız limitlerine bile çıkamazlar. istanbul boğazı içinde ise bildiğim kadarıyla hız sınırı 10 mil (deniz otobüsleri bu şartı yerine getirmiyor). bu şartlarda şehir hatları vapurlarını mı yoksa deniz otobüslerini mi kaza riski olarak görürsünüz? mühendislik yaklaşımı hangisine müsaade eder? manevra kabiliyetinin arttırılması sağlanamaz mı yani?

(bkz: bow thruster)

bu anlamda kolaycı bir yakşalımla deplasman tipi şehir hatları vapurlarının kaldırılmasını önermek yerine bu vapurların elden geçirilmesi yahut eldeki tersaneleri yeniden kullanarak aynı tipte vapurların yeni şartlarda (yolcu kapasiteleri dikkate alınarak) devlet eliyle üretilmesini önermek bana daha mantıklı geliyor. ki gerçekleşiyor.

(bkz: vapurumu vermiyorum)
    #358993 (vernon sullivan, 19.06.2006 20:37)
  2. istanbulun güzellikleridir.
    #358995 (whynot, 19.06.2006 20:37)
  3. bir yaz gecesi istanbul1u seyretmenin en güzel yolu. istanbul'un ne kadar çarpıcı bir siluete sahip olduğu en iyi bu vapurlardan anlaşılır.
    #376088 (pilotmont, 26.06.2006 17:39)
  4. yenilerinin seçimi için internette ve iskelelerde anketler yapılmış vapurlardır. gayrıresmi sonuçlara göre 4 numaralı vapur önde gitmektedir. bu vapurun özelliği, eski emektar şehir hatları vapurlarına çok benzemesidir.
    #376378 (ask, 26.06.2006 19:14)
  5. özellikle sabahları çay, simit ve muhteşem manzara ile birlikte yapılan 15-2o dakikalık, bütün sinir ve stresi alan yolculukları sağlayan güzide araçlar.
    #1067502 (kacak cay, 27.12.2006 22:57)
  6. sarı ve beyaz rengini hergün ona eşlik eden martılardan almış olan ulaşım araçları. 2008-2009 yıllarından itibaren sıraylan emekliye ayrılmaya başlayacaklar ve yerlerini kendilerine benzeyen ancak modern olan vapurlara bırakacaklardır.
    #1735505 (justuur, 07.06.2007 04:59)
  7. http://www.sirketihayriye.com/
    #1881172 (vernon sullivan, 08.07.2007 05:58)
  8. bir sunay akın şiirine esin kaynağı olmuş istanbul' un alamet i farikası eşsiz istanbul boğazımızın kuğuları.
    (bkz: şehir içi hatları vapurları)
    (bkz: şiir içi hatları vapuru)
    #1882745 (gozluklu kedi, 08.07.2007 15:02 ~ 15:04)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sehir hatlari vapurlari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sehir hatlari vapurlari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sehir hatlari vapurlari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sehir hatlari vapurlari. Copyrights of the articles are belong to their authors.