saza niye gelmedim soze niye gelmedim 

kapat
  1. ilk bakışta bir basın açıklaması gibi görünse de aslında sadece ve sadece -bu ne la?- sorgulama niteliği taşıyan bir söz öbeğidir. şarkıyla olan alakasından değil de aslında hem genel bakimdan hem de mahallemiz bakimindan * olaya el atmak gerekir, çünkü siz de takdir edersiniz ki şarkıda "saza niye gelmedin söze niye gelmedin?" diye karşı tarafın sizi sorguladığını derinden hissedersiniz. fakat şimdi anlatacağım olay tamamen insanın kendi iç dünyasını sorgulamasıyla alakalıdır. diyelim ki öğrencisiniz -ki biliyorum öylesiniz,keratelar sizi *- ya da her neyseniz işte. çok işiniz var aslında ama bir yandan arkadaşlarla takılmak da ister deli gönül. ikisi arasında bir seçim yapmak zorundasınızdır. rakı,balık,roka salatası ve zeki müren mi yoksa yarınki profesör doktor bilmemneye vereceğiniz ödev hakkında araştırma yapmak mı? sonra siz oturup ders ile veya işinizle olan seçeneği işaretlersiniz. sabah işe gittin ya da okula -eeh bıktım lan ikilemden- ama yaptığınız ödev kıytırık bulunduğundan hoca bütün ders lafını bile etmiyor. ayrıca iğneleyici bakışlar atarak da "keşke saza gitseydin,keşke söze gitseydin,ne lan bu ödev?" der gibi sizi aşağılıyor. bütün bu olanların ardından akşama "sahi ya saza niye gelmedim,söze niye gelmedim.o kadar da çağırdılardı ismetler" gibi bir pişmanlık cümlesi kuruyorsunuz. işte "saza niye gelmedim söze niye gelmedim ne demektir?" diye sorsalar, budur derim ben.
    #741303 (de lorean, 15.10.2006 20:13 ~ 20:16)
  2. saza niye gelmediğini anlamayan ve bunu soze'ye soran kişinin kurduğu cümle.
    keyser soze
    #741370 (cgr, 15.10.2006 20:26)
  3. (bkz: uzun entry girdiğinin farkına varamamak)
    #741512 (de lorean, 15.10.2006 20:53)

© 2008 - uludağ sözlük

saza niye gelmedim soze niye gelmedim başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. saza niye gelmedim soze niye gelmedim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu saza niye gelmedim soze niye gelmedim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zall bey » lost » seni bana mevlam degil kendim kendime yazdim » necrophagist » kurt fasisti » ah ataturk ah » sarah walker » puan durumu » nazim hikmet ran » kizlari tuvalette dusunmek istememek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci