savasin faydalari 

kapat
  1. * "savas kotu giden ekonomiler için bulunmaz fırsattır" diyelim ki ekonomisi kotu giden, fakat ordusu guclu olan bir ulkenin diktatorusunuz ne yaparsınız? tarih boyunca ilk basvurulan sey direk savas olmsutur. ayrıca hakikaten savas kazanan ulusa buyuk ganimetler vaadeder... dogru mudur yanlıştır ama insan fıtratında vardır bu reddedilemez, gercekten reddedilemez. tüm savaşların ilk sebebi ekonomidir .....

*"ayrıca barısın kıymetini bildirir" lafına cevaben "insanoglu akıl sahibidir zaten barısın kıymetini bilir bidi bidi.." diyorsanız; gercekten inanıyor musunuz barısın kıymetini bildigimize? bırakın allah aşkına guldurmeyin beni. akıl sahibiyiz aynı zamanda nefis sahibiyiz inanın bana bu sadece akıl sahibi olmaktan daha kotu bir şeydir... hiçbirimiz gerçek manada barısın kıymetini bilmiyoruz; savaş yaşayanlarımız dışında.... (inanın bana gozlerin onunde cok sevidiginiz insanların katledilmesi sizi bambaska bir psikolojiye sokar işin kotu tarafı bu psikolojiye karşı taraf da sahiptir. o halinizin bu kadar humanist olacagına hiç inanasım gelmiyor) savaşın nasıl bir halt oldugunu gorurseniz ancak karar verirsiniz hangisinin iyi olduguna otesi kulaktan dolma seylerdir ve birçoğumuzda cahil cesareti vardır unutmayın...

*" dünyada hukum suren surecin değişimine katkı sağlar" adil yada değil bu surec değişmeli iyi yada kotu devamlı bir devinim halinde olmalı malzemenin tabiatı bu arkdaslar bu çok açık birşey....

SONUC OLARAK : savaslar tabii ki kotu seylerdir kimse savas savunuculugu yapmıyor. ancak bazı durumlarda kacınılmaz hale gelir. bazı durumlarda ise ulusunuza buyuk cıkarlar vaadeder. en iyisi hiç katılmamak tabii ki humanizm guzel insanları sevelim herşeye tamam. çiçekler bocekler kuslar dunyamızı karartmayalım vs. vs. beylik bir suru lafı bende ederim...... amaaaa nerede realizm? sungu ile uzerize dogru kosan dusmana çiçek mi vereceksiniz?
    #3779085 (maca papazi, 06.08.2008 15:38)
  2. nüfus planlaması, zorraki bir fayda olarak.
    #3779091 (conspirator, 06.08.2008 15:40)

© 2008 - uludağ sözlük

savasin faydalari başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. savasin faydalari ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu savasin faydalari nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» preces meae » alerjik rinit » roope latvala » yasli teyze » mavi seker » mevlana » sallasor » kucuk gogusleri tercih eden erkekler » on ayak » pkk teroru » ceza muhakemesi kanunu » the golden notebook » alternative information center » madde 22 » yeyismek » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sozluk yazarinin bilgisayar masasinda bulunanlar » ssg nin uludag sozluk u satin almak istemesi » vennus » kira parasini vermeyen ev arkadasi » demokratik toplum partisi » uludag sozluk teki galatasaray cetesi » ev arkadasinin hastalanmasi » ambassador » cim hokeyi » tasarruflu ampul » magnifique » gunluk dil » turkcell » hos sohbet » devrimci genclik dergisi