savas ucagi 

kapat
  1. gürültüsü görüntüsünden daha korkunç, hedefleri bombalamak olan uçaklardır.

Görevlerine göre Havadan Yere Füze (AGM), Havadan Havaya Füze ([[[AAM]] ve top taşıyan ayrıca hedeflerin tespiti, gözlenmesi için çeşitli radar, pod lar taşırlar. Avcı uçağı ve Bombardıman uçağı şeklinde tipleri vardır.

kynk:vikipedi
    #839605 (mr ben, 10.11.2006 11:47)
  2. bu uçaklar için çok kaba bir genel prensip vardır:
    iyi görünüyorsa iyidir.
    #3416116 (havada bulut, 19.05.2008 02:54)
  3. Ne kadar küçük ise o kadar kıvraktır, ne kadar sivriyse o kadar hızlıdır, ne kadar kabaysa o kadar gelişmiştir genellemeleri de vardır.
    #3416126 (paladinden kacan skirmish, 19.05.2008 02:57)
  4. dünya üzerinde en çok abd'de bulunan savaş edevatı. bir ülkenin hava savunmasını çökertmenin o ülkenin askeri defansını çökertmek olduğunu iyi bilen ülkelerin bol bol alımını yaptığı edevattır ayrıca.
    #3416151 (rakimalboga, 19.05.2008 03:10)

© 2008 - uludağ sözlük

savas ucagi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. savas ucagi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu savas ucagi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sozlukteki kediler » ters miknatislasma » sosyomat » ali sami yen » genclerbirligi oftas » fenerbahce nin yeni bilet fiyatlari » kobrullah » michael emerson » bir omur boyunca sadece bir insani sevmek » saclari kazitmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci