satin alma 

kapat
  1. şirketlerde ofis gereçlerinden tutun da, -eğer fabrika ise- üretim hatında kullanılacak parçalara kadar her şeyin dışarıdan tedarik edilmesini sağlayan bölümlere verilen ad.
    #1314939 (larker, 17.02.2007 10:24)
  2. en önemli tzy fonksiyonlarından birisidir. direk stok ve stok yönetimi ile ilgili olduğu için çok dikkatli ve detaylı şekilde ele alınır. eğer hammadde veya yarı mamul gerektiğinden az alınırsa üretim durma riskine girer ve pazar kaybedebiliriz. eğer hammadde veya yarı mamul gerektiğinden fazla alınırsa finansal dengelerimiz bozulur, stoklama ve stok tutma maliyetlerimiz artar. o sebeple optimal alım miktarını tutturmak için çok büyük tecribeye haiz olmak gerekir.

ayrıca hem finans hem üretim süreçleri ile birebir alakalı olduğu için çok kritik bir önemi vardır.

(bkz: purchasing)
    #1315120 (kasimpasa canavari, 17.02.2007 11:54 ~ 11:59)
  3. ayrıca satın almacıların havalarından geçilmez şirketlerde.
    eline geçici güç geçen insanların, diğer personeli "otturme" çabaları mantıklı bünyeler tarafından anlaşılamaz.

bu tip insanlara şu kitap tavsiye olunur;

(bkz: dinle küçük adam)
    #1703422 (beyazyelkenli, 30.05.2007 06:33)
  4. şu an yaptığım iştir. dört yıl mühendislik* okduktan sonra, yapmak zorunda kaldığım, yaptığın işte malzeme bazında elektronik bilgisinin önemi olmasına rağmen, tüm arkadaşlarım tarafından " sen o zaman bir nevi bakkalsın bilader" diyerek beni yerin dibine soktuğu işimdir.

evet insanlara teknik anlamda çok şey katmasa da yarı mba yapmış kadar işletme bilgisi kazandıran bir meslektir. parayla çalışmanın zorluğu ve riskini bilmeyen tüm firma çalışanları tarafından yatan elemanlar olarak adlandırırlar. firmaya kazandırdığın bin dolarları kimse görmez. ama herhangi bir mal geç geldiğinde " satınalmacı işte, yatıyolar a.q." denir. üvey evlattırlar anlayacağınız.

(bkz: satın alma mühendisliği)
    #3335977 (texavery, 29.04.2008 19:28 ~ 20:45)

© 2008 - uludağ sözlük

satin alma başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. satin alma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu satin alma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» gise rekoru kirmak » blog yazari » pkk liler sarja sarz dedi diye sarza sarj demek » on your marks » gokhan ozen » germencik » ergenekon » 27 agustos 2008 steaua bukres galatasaray maci » digiturk » shannyn sossamon a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games