sarmasik 

kapat
  1. "ne işin var bi dur yerinde" denilmesi gereken bitki türü.
    #199861 (the kene, 26.04.2006 14:58)
  2. evlere, duvarlara, balkonlara, camlara, bahçelere her yere yetişen, amacı dünyayı ele geçirmek olan bitki.
    #246585 (asiti kaçmış kola, 15.05.2006 13:15)
  3. aşk ile sarılan anlamına gelir..
    tasavvufta pek bi derin anlamlar yüklenen asalak ama mağrur bir bitki. selviyle arasındaki ilişki pek bi speküle edilmiştir tarih boyunca.
    #290150 (Confusedy, 29.05.2006 16:38)
  4. (bkz: poison ivy)
    #290155 (painkiller, 29.05.2006 16:39)
  5. pardon grubunun kemani muhtesem kullanan birinin yaptigi müzik esliginde söyledigi, kemani bir daha sevme sebebi melodilere sahip sarkisi..
    sözleri de güzel..

hüzünlü şarkıları dinleyip ağlamaya çalışırdım oysa ki
    romantik filmlerin içinde kendimi arardım..

geceleri boş sokaklarda yürümeyi severdim oysa ki
    aşk için ağlamayı bir de ben tatsam(bilsem) derdim..

şimdi ben kaçıyorum, şarkılar buluyor beni
    filmler gerçek olmuş, anlatıyor beni
    sokaklar mayın dolmuş, öldürüyor beni
    aşk için ağlamak mı? mahvettim kendimi..

fırtına içimdeymiş
    özlem bir işkenceymiş
    koklamak isterdim hep
    sarmaşık benimleymiş..
    #424058 (süpürgesiz cadi, 14.07.2006 06:35)
  6. köklerinden itibaren yeryüzünde bulunan tüm gövde ve yapraklarıyla bulunduğu alanı sarıp sarmalayan bitki
    #624622 (celibon, 11.09.2006 10:38)
  7. sebnem isiguzel in elinden bırakamayacagınız akıcı kurgusu ile bir solukta okuyacagınız romanının adı. kullandıgı karakterler enteresandır. tecavuzcusu ile evlenen bir anne, salvador dali tarafından farkedilip yetenekli olan ancak hayatını portre resim yaparak kazanan ali ferah, senkronize yuzucu nadya, fransız celin, yatılı okulda tecavuze ugrayan ve deliren hayal. harika bir kurgu ve adeta sarmasıga benzeyen tesadufler zinciri. delilik uzerine...
    #773094 (kabaktadi, 25.10.2006 14:13)
  8. aşk:"sarmaşık"

başı:"karışık"

ortası:"karmaşık"

sonu:"karmakarışık"

"Aşk; muhabbetin seveni kavraması, bütün vücuduna yayılması, adeta onu SARMAŞIK dalları gibi kucaklamasıdır.."
    #1135377 (gulbeseker, 10.01.2007 23:07)
  9. koyu yeşil renkli yaprakları olan, sap ve dallarından çıkan ek kökçüklerle dik ve düz yerlere tırmanabilen bitki.
    #1487593 (hoscakal, 03.04.2007 18:45)
  10. nörolojik bir hastalık sonucu harfleri tanıyamayan bir yazar ve renk körü bir ressamın kesişen hikayelerini anlatan bir şebnem işigüzel kitabı.
    #2198656 (leigh cheri, 25.08.2007 21:18)

© 2008 - uludağ sözlük

sarmasik başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sarmasik ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sarmasik nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» picasa bulmus ergen kiz mutlulugu » kum kitabi » cam sakizi varken veet e bir ton para doken ozenti » sue bird » sevisirken fak yu diyen hasin anadolu genci » turkcell super lig » malatya » erotik film izliyorum yoksa ben abazan miyim ha » alternatif cem uzan vaatleri » lsd a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games