bugün

hazir satilmayan sigaradir.
sararken ayirdiginiz sureyle dogru orantili keyif alirsiniz icerken.
sarma sigara, butunlestirir kendisiyle.
ve bir bakarsiniz, sigarasinizdir.
içimi guzel, keyif veren sigaradir, ayrica her yerde sarilamadigindan* daha az içmenizi saglar. odada bıraktigi koku normal sigaralara gore daha agirdir. turkiye'de filtre* pek bulunamadigindan filtresiz icmeye de alistirir sizi. sagliga zararlidir.

edit:*
icmek istemediginiz anda kul tablasina birakirsiniz, söner. sonra tekrar yakılır, içilir. ekonomiktir.
(bkz: golden virginia)*
(bkz: drum)
babanın sardığından araklanırsa daha güzel olur, hatta "baba senin sarmalardan biraz daha versene" deme terbiyesizliğine iter. Daha kurudur, çok içilirse boğaza yapışan isi hissettirir. Başta içimi zor gelir ama fena da alıştırır, kalite olur çünkü. Dur aklıma geldi bir tane daha yakayım dedirtir ve yanar.
bir uyarıdır;

sarma sigara ey gafil
verme kendine zarar..

gibisinden..
bir eski arkadaşı hatırlatır bana hep, bir taşra üniversitesi kantini. oturmuşuz geyiğin dibine vurduğumuz zamanlar. o sarardı hep sigarasını, öyle içerdi. garipserdim ama özgündü vesselam.

sonra okulu bıraktı gitti oyuncu olacakmış, bilmiyorum oldu mu. istanbul ona uydu mu ?

sarma sigara; her baba yiğidin harcı değildir.

tanım: ulu orta yerlerde sarılırsa otçu muamelesi görebileciğiniz sigara tipi.
otun itinayla sarılmasından bilinen içenlerin hayal aleminde sarıp sarmalandığı iğrenç tütün olayı...
muhte$em bir zevktir sarma sigarayı sarmak ve sonra içmek. artık bir sürü yerde filtre de bulunabildiğini dü$ünürsek gerçekten mütemadiyen geçilmesi gereken eylemdir. hele de aile yadigarı eski bir sigaralığınız varsa tadından yenmeyen bir keyif olacaktır. ayrıca gerçekten günde 2 paket sigara içen adamı günde 5-6 sigaraya indiren bir olaydır.*
ocb, rızla veya arap çarşafı diye isimlendirilen sigara kağıtlarıyla gösterilen bir beceri olayıdır. keşlerin bu konudaki üstünlükleri tartışılmaz derecededir.
yaklaşık 1 aydır tüttürdüğüm aygıt. drum içiyorum ve diğer sigaralar artık çok yavan geliyor. alıştın mı bırakması daha da zor. makinama uyan yapışkanlı kağıt bulamadığımdan dolayı arap diye tabir ettiğimiz selülözik hedeye sarmak zorunda kalıyorum. fakat kesinlikle fabrikasyon sigaralardan çok daha keyifli ve lezzetli.
gecenin bir yarısı sigara ve tütünün bittiği anlaşıldığında arasına çay konulan zehirdir. kağıdı iyi seçmek gerekir. karanfil de fena olmaz.
halk arasında cıgara diye de adlandırılan sigaradır.
içerken gebermeye yakın olduğunuz filtresiz olduğu için başınızı döndüren midenizi kaldıran "lan içmez olaydım " dedirten sıgaradır.
ilk baslarda sormasi zor gelir mereti ama zamanla alisilir, tutun hafif kurutulur ve bir de iyi sarilip filtre bulunabilirse normal sigaraya alternatif olusturur. her ne kadar normal sigaradan daha agir olsa da kullanilan tutun normal sigarada kullanilan tutune oranla daha az kimyasal madde barindirir.
sarma isleminde kullanilan kagitda onemlidir, en cok kullanilani rizladir sanirsam.
daha fazla bilgi icin ,http://www.rizla.com/
yeni baslayanlar icin sarma aparatlari vardir ama sarma sigaranin karizmasini oldurdugu icin tavsiye edilmez. birde sarma sigarayi ot sananlar olacagindan, onlari ikna etmek zor olabilir, bos mu ? dolu mu ? sorularina muhtap olabilirsiniz.
en kolay slim ocb kağıtlarla sarılır, ocb tartışmasız piyasadaki en kolay yapışan kağıttır.

swan slim filtre, kısa ocb, ve bir paket virginia gold ile cennete yolculuğa ilk adımınızı atabilirsiniz
winstonu parasızlık nedeniyle tahtından eden yegane içecegimdir, tiryakiye tavsiyemdir.
avrupa'da genelde evsizlerin ve nadiren öğrencilerin tercih ettiği sigaradır. paket sigaraya göre hem daha ucuzdur hem de daha güzeldir. dışarı falan çıktığınızda sarmak zor gelebilir ama bi süre sonra alışılır.
dağ tütünü veya kaçak tütün diye de adlandırılır. natureldir, içinde bağımlılık yapan ek maddeler yoktur. zaten bağımlılığı da fazla yoktur. siz bırakmasanızda belli bir müddet sonra o sizi bırakır.
makine alınır, tütün alınır ve itina ile sarılır. sarma' yı öğrenmek zaman alır, ilk zamanlar yarısı dolu, yarısı boş içilir sigaranın. boş filtreyi tütünle dolu zannedip içmeye kalkışırken hızla yanan bir kağıdın ağzınıza doğru tam gaz ilerlemekte olduğunu görürsünüz. evde yanmadık halı, koltuk kalmaz. sarmayı öğrenirsiniz, bu sefer de tütünler kurur, özenle sardığınız sigarayı elinizle almanızla birlikte içindeki tütünler yer çekimine karşı koyamaz ve yine bomboş bir filtreyle kalıverirsiniz öylece, mahsun ve sessiz. kurumasın ıslatayım dersiniz, bu sefer de bozulur iğrenç kokar. bir bilene sorarsınız, kurumaması için ne yapmak gerektiğini, marul koy içine der, bu sefer haldır haldır marul ararsınız, marul parası tütün parasını geçer. bu sefer o marullar bozulur, sıcakla eriyip tütünlere yapışır, marullu sigara içersiniz. kısacası sabır ister, el becerisi ister. baya da mide ister.
hem sağlığımı hem ekonomimi düşünerek 1 hafta önce başladığım olay. bir aylık sigara ihtiyacımı 20-30 lira arasına kapatmış durumdayım. camel natural içerdim. 5.5 lira x 30 diye düşününce hayvani bi kârda olduğum görülebilir. tahtakale piyasasından 3 farklı dükkandan 3 farklı tütün aldım 150 şer gram. yıllarca fabrikasyon sigaraya alıştığım için tatları çok yavan ve boş geliyor. tok bi içim yakalayamıyorum. fena sarmadığım da söylenemez. adıyaman tütünü adıyla aldım bu tütünleri. bilmiyorum belki de kakalamışlardır. bilen varsa beri gelsin en iyi tütünü nereden bulabilriim. golden virginia aldım bi paket güzeldi o ancak onu içersem ekonomik olarak pek avantajlı olmuyor neredeyse normal sigaraya denk geliyor.

edit: hala devam sarmaya da, tahtakale'den vs. gidip abuk subuk otlara para vermeyin. alın bi golden virginia paşa paşa için. şaka maka 3 yıl olcak nerdeyse başlayalı sarmaya.
birinci sigarası piyasadan çekildikten sonra filtresiz sigara ihtiyacını karşılayan, el emeği sigaradır.

sarması sanat icra etmek gibidir.
virginia gold marka tütünle yapılırsa dadından yenmez. yeşil kutusu bilhassa.
arkadaşların pek içmeye yanaşmadıgı taki gece muhabbette sigaraları bitene kadar, ozaman ellerine düşerler.
ayrıca drum, samson gibi markalarıda vardır ve en güzel yanı içene istedigi kalınlıkta sarma imkanı verir ama paketin sonlarında kurudugundan pek zevkli olmaz.
filtre olmadıgından ve nemli oldugundan dolayı sürekli içilmemesi gereken sigaradır.ha birde dışarda içerken yanlış anlaşılabiliyor bazen.
kagıtlarında uyarır sizi son 10 diye çünkü ansızın kagıt bitebilir ozaman degişik kagıtlarla deneyim yaşanır.
piyasada ki sigaralardan daha ucuza gelen sigaradır.
dağ tütünü de denir. tabakaların içinde muhafaza edilir. istenildiği anda çıkarılıp sarılır. organiktir. paket sigaralara benzemez. eğer siz sigarayı bırakmazsanız dağ tütünü illaki bıraktırır. nefes çek öksür nereye kadar. ülkemizde en iyi sarmalık tütün adıyaman ve bitliste yetişir.
sarma sigaranızı hele (bkz: zippo) ile yaktığınız takdirle daha hoş olabilecek vaka.
güncel Önemli Başlıklar