sarki sozlerini unutmak 

kapat
  1. gun içinde soylenmek istenen sarkının sozlerini bir türlü hatırlayamamaktır. melodisi ile cağrışım yapmaya calısılır fakat nafiledir. bir parcası akla geldiğinde unutulan diğer bölümlere salak sacma kelimeler ilave edilerek durum idare edilmeye calısılır ve sıra o salak sacma kelimeye gelince ses biraz kısılır yuvarlak harflerle şarkının o bölümü geciştirilir. böyle zamanlarda içimden, ulan adam sıfırdan sarkı yapıyor, ben duyduğum sarkıyı unutuyorum diye hayıflandığım cok olmustur.
    birde tesadufen birinden duyulan sarkının gün içinde sürekli tekrar edilmesi durumu vardır ki sarkı sozlerini unutmak hatta sarkıyı unutmak mumkun değildir. sarkıyı dilimize dolan kisiye nerden doladın su sarkıyı dilime diye kızarız en fazla.
    #186606 (bir musibet, 21.04.2006 03:21)
  2. -ben sende tutuklu kaldım
    -ta ra ra ra ra ra ra ra
    -yedi cihan dolandım
    -ta ra ra ra ra
    #186976 (baudelaire, 21.04.2006 12:23)
  3. unutulan yere, hemen bir nınınını gibi mırıldanma ile şarkı kurtarılmaya çalışılır.

ben sende tutuklu kaldım
    kendi hayatımdan çaldım
    nınıınnıınınnıınnıı
    bana mısın demiyor.
    #186990 (trablus, 21.04.2006 12:29)
  4. sözden çok şarkının ezgisine önem veren insanların başına gelen eylem. bir de şarkı sözünü unutmakla kalmayıp üzerine kendi yazan ve bu sözlerin aslı olduğunu sanan hatta iddia eden tipler vardır.
    (bkz: sozluk yazarlarinin nicklerinin hikayesi)
    #187035 (oylumunelumune, 21.04.2006 12:47 ~ 12:51)
  5. olaydan sonra yapılacak en iyi iş etrafa anlamlı anlamlı bakıp mikrafonu seyirciye uzatıp hatırlayana kadar istifini bozmamaktır arada bi aaaaaaaaaaaaa diyerek uzun hava çekilmesi tavsiye olunur!
    #187106 (tereyagliiskender, 21.04.2006 13:17)
  6. şarkı sözlerini unutunca yapılacak en iyi şey yüzünüzde şirin bir sırıtma ifadesiyle insanlık hali gibi sempatik cümleler kurup seyircilerden beğeni toplamaktır.ben de halkla bütünüm,sizden soyutlanmadım imajı da verilebilir.zira şarkı sözlerini uydurmak çok daha cansıkıcı olabilir.ordan birinin kalkıp: "o öyle değil böyle tövbeee" gibi bir kafiye kurması mümkündür.
    #187833 (arrzu, 21.04.2006 17:01)
  7. dinlenirken eşlik edilen, normal hayatta, dinlenilmeyen ortamda mırıldanıl mı, maruz kaldığı durum. arkasında melodi ya da, söz desteği olmadan söylendi mi, tam olarak hafızaya alınmamış hemen hemen tüm şarkılar aynı duyguyu yaşar...

- ölürüm yoluna ölürüm de yine boyun eğmem
    yakarım dünyayı uğruna
    ama sana dınını bükülmem..(gibin bişeydi işte..)
    #1106561 (faidelibilgi, 04.01.2007 21:58)
  8. söz yazma ( uydurma ) yeteneğinin ne kadar güçlü olduğunu gösterecek olaydır.
    #1106651 (lavinya_, 04.01.2007 22:09)
  9. delirten olaydır*..
    ebeveynlerde bu durum hatsafhadadır..

baba: ölürüm senin yoluna.. rayninanay$ay..
    mumkunsuz: yolunda değil boyuna baba..
    baba: yoluna!
    mumkunsuz: pff!
    baba: sie..
    #1106742 (mümkünsüz, 04.01.2007 22:25)
  10. -sen aglamaaa,
    -laylaylalaylalay
    -sen üzülme gülüümmm,
    -lalalalaylalay...
    (bkz: badem)
    #1106922 (antagonist, 04.01.2007 22:57)
  11. genel itibariyle iştahla söylenen şarkıyı sözlerinin unutulmasına rağmen yaşattığı hissiyatı bozmaması için ağızda gevelemeye sözlükte genel olarak şarkı sözlerini unutmak denir. örnek bir şarkı içinde kullanıcak olursak:
    ikimizi birden dım dırı dım dım ama seeeen ağlamaaaaaa.
    #2542916 (en bedevi c, 01.11.2007 12:04)
  12. popstar tarzı yarışmalarda, yarışmacıların başına geldiği taktirde prim yaptıran, oy kazandıran durum.
    #2542997 (olmazsaolmaz, 01.11.2007 12:54)

© 2008 - uludağ sözlük

sarki sozlerini unutmak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sarki sozlerini unutmak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sarki sozlerini unutmak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» idrak edememe » cahillikler kitabi » tum sozluk across the universe izliyoruz zirvesi » desmodus rotundus » firindan yeni cikmis pogaca » abdli yetkililer yuzunden butun ulkenin ac kalmasi » bir populer kultur magdurunun ruyalari » makao » last fm » 11 ekim 2008 fenerbahce galatasaray maci » terorizmi devletin en yakin mutefiklerin beslemesi » babanin ensesine saplak atmak » serva dinu » jan devrim » silikon yorgan » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » futbol tarihine gecmis unutulmaz sozler » cihan unal » sozlugu yonja com a cevirmek » zit goruslere arti oy veren yazar » cemsbg » orgeneral sadi ozcan » peygamber sabri gerektiren meslekler » atsizcilar com » bakireler ulkesi » cikin sikin birbirinize » domaltip bafilemek » golf kuvvetleri komutanligi » saka degil » luksemburg » fifa 09