saray muhallebicisi 

/ 2
kapat
  1. kadir topbas'ın dedesi kerem cavus, 1860'lı yıllarda fındıklı'da açtığı ilk Muhallebici ile bugünkü saray Muhallebicisi'nin temellerini atmış. amaç osmanlı sarayının mutfağını insanlara sunmakmış. kadir topbaş'ın babası huseyin topbas ise özellikle beyoğlu'nda bir şube açarak bu işletmenin bugünlere gelmesinde önemli bir rol üstlenmiş. kadir topbaş'ın oğulları Hüseyin ve Ömer Topbaş New York ve Paris'te yeni şubelerini açacakmış. kronolojik sıraya göre şimdiye kadar açılan şubeleri:

1860 fındıklı,
    1935 Kasımpaşa,
    1949 Beyoğlu,
    1982 Teşvikiye,
    1984 Osmanbey,
    1988 Galleria-Ataköy,
    1991 Saray Manhattan Pizza,
    2004 Fatih,
    2005 Maltepe Carrefour,
    2006 Kanyon Alışveriş Merkezi.

şu an faal durumda ilk iki şube hariç toplam sekiz adet şubeleri vardır.

not: kadikoy'deki kadıköy saray muhallebicisi ile alakaları yoktur.
    (dwyanewade, 07.09.2007 23:15 ~ 08.09.2007 22:04)
  2. muhallebici ama döner de yenibilecek tarihi bir mekan. ayrıca bolulu hasan usta ya da bin basar. o kötü demiyorum, ama bu daha iyi diyorum hemen eksilemeyin önce okuyun.
    hatta döneri o kadar güzeldir ki, muhallebinin içinde döner de yiyebilirsiniz çünkü muhallebi de süper. şimdi burası kadir topbas ın diyeceğim zaten bilir bilir ama bunun o muhteşem tavuk göğsü ile bir alakası yok. adamlar işi, hemde yarım asırdır biliyorlar işte. yiğidi de öldürme, hakkını da yeme.
    (novakatinamite, 12.09.2007 11:01)
  3. istiklalde de bulunan ve süper baklavalar yapan bir yer. fiyatı da fena değil.
    (hayirdirinsallah, 12.09.2007 11:05)
  4. SON ŞUBESi NEWYORK TA KADiR TOPBAŞ TARAFINDAN AÇILAN TATLICI.
    (kurremkarmerruk, 12.09.2007 11:10)
  5. 2 GÜNDÜR NiHAT LA CURCUNADA NiHAT'IN DiLiNE PELESENK OLAN BELEDiYE BAŞKANINA AiT OLAN YER.
    (kurremkarmerruk, 12.09.2007 11:11)
  6. adının tatlıyla bütünleştiği ancak, pilav üstü haşlanmış tavuk ve ayranının taksim eğlence dönüşü yenmeden geçilemeyeceği bir çok şubeye sahip mekandır.
    (no name, 12.09.2007 11:20)
  7. sahiplerinden dolayi gitmedigim bir mekandi burasi, neden dolar surekli onu da bilmem ortaokuldayken okuluma yakin oldugu icin bir iki defa gitmistim o kadar dolmasina ragmen rezalet yiyecekleri ve tatlilari bulunmaktaydi belki bir tek su boregine laf edemem ama neden israrla dolmakta sasmaktayim. bundan 2 sene once yine zorla sokulmustum bu mekana pilav ustu tavuk yeme gafletinde bulundum hayatimda yedigim en rezil pilav ustu tavuk buradaydi fiyati da fazlasiyla kacti. kisacasi yemekleri ve tatlilari rezil bir mekandir aslinda, bir tek su boregi adam gibidir ama neden bu kadar dolar anlasilamamistir. burada tavuk pilav yiyip begenenler unkapani'ndaki nohut pilav arabasindakilerden 1 ytl'ye nohut pilav alip ustune de tavuk alip yerlerse bir daha buraya ugramazlar.
    (rakiyla vaftiz edilen velet, 28.09.2007 02:43)
  8. susuzluk nedeniyle halı yıkama kısıtlamasına giden istanbul büyüksehir belediyesi baskani'nin sahibi oldugu, halılarını gectigimiz günlerde sokak ortasinda yıkayan muhallebici.
    (otistikabi, 08.10.2007 13:55)
  9. avrupa yakasindaki sutcuoglu muhallebicisinin muhtemelen simule ettiği yer. başka muhallebici mi var ki zaten *
    (ben bugun bunu gordum, 26.01.2008 12:32)
  10. osmanbey de şubesi bulunan, sucuklu yumurta da bir numara olan yerdir. ayrıca tavuk suyuna şehriye çorbası da harikadır.
    (imper, 26.01.2008 14:04)
  11. yasakçı zihniyetin başgöstermiş olduğu mekandır. hala milenyuma ayak uyduramamışlardır. ayrıca müşterilerinin de böle olduklarını söleyerek kendilerince kılıf ayarlamaktadırlar.
    - efendim makas aldınız sevgilinizden, müşterilerimiz rahatsız oluyor.
    - yuh yani
    (Alesta, 28.01.2008 10:44)
  12. üst düzey kalitede pide dönerleri olan sütlü tatlılarıyla meşhur lakin sipariş alma ve siparişi ulaştırma konusunda bakkal zihniyetiyle çalışan restaurant-cafe zinciri.
    (mmrna, 27.03.2008 16:25)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» beri uz zimme » asi » yol arkadasim » sukunet » tv 8 » shadowhook » aclik kader olamaz » derhule » ardahan in tarihi eserleri » kocasini evde sisme bebekle yakalayan kadin » en begenilen yazar nickleri » hamur un tarihi eserleri » ilginc nickler » portal » guguda » for my sun » sozlukle forum arasindaki ince cizgi » karasineklerin ellerini ovusturmalari » diego armando maradona » kari koca ilan edilmek » kimyasal silahlar sozlesmesi » sokella olmak » eagle » tolga gariboglu » giresunspor » mahalle kedisi » boslugu sinirlamak » su boregi » uskudar ticaret meslek lisesi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa