sanskritce 

kapat
  1. (bkz: sanskrit)
    (asiti kaçmış kola, 15.09.2006 16:29)
  2. dünya üzerinde konuşan sayısı 50.000 civarındadır. bu dil ölü değildir ama yokolmaya mahkum bir dil gibi gözükmektedir. dünya tarihinin en eski dillerinden birisidir ve çoğu avrupa dilleri sanskritce'den türemiştir. bu dili kendi imkanlarıyla öğrenmiş kanadalı bir kız tanımıştım, ne akla hizmet böyle bir şey yaptı bilmiyorum ama cv'sine yazdığında şekil olmuştur heralde..
    (karamsar kelimeler, 04.03.2007 19:21)
  3. -baba ben sanskritçe öğrenmeye karar verdim
    -lanskrit!!!

(bkz: yiğit özgür)
    (sosriquo, 04.03.2007 19:28)
  4. türkiye'de sadece dil ve tarih cografya fakültesinde lisans düzeyinde eğitimi
    verilen dil. latince batı için neyse , sanskritçe de doğu için odur.
    (nefti filhakika, 04.03.2007 21:18)
  5. rahmetli bulent ecevit, sanskritçe bilenlerden biriydi. bu dili bilmesinin asıl sebebi politikacı, lider olan bülent ecevit'te değil, sanatçı ve filozof olan bülent ecevit'te aranmalıdır.
    (kaptanreis, 24.04.2008 13:48 ~ 13:49)
  6. "hangi lisanı biliyorsun?" sorusuna ekstrem örnek vermek için kullanılan dillerden biri. (bkz: ibranice)
    (kisa sureli bellek kaybi, 24.04.2008 14:13)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» altinci nesil yazar alimi » uludag sozluk tezahurati » panora alisveris merkezi » uludag sozluk un en cool ve yakisikli kisisi » posse bonus » unutulmayan film replikleri » tornado » honda » fenerbahce ulker » oh » evrim teorisi » indian ink » sozlugu kapatmak » kizilkaya koyu camii » ahlaksiz teklif » f 35 » akp nin ickiyi tamamen yasaklamasi » milletvekili adaylarina tavsiyeler » asus f3sg240dv » bursali misin kadifeli gelin » gecmisi dusunmekten simdiyi yasayamamak » yorum farki » dekart » cansu dere » demet akalin » akp siyaseti » otobuse pazari tasiyan teyzeler » bina » onur ertem a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa