sansim olsa kiz dogardim 

kapat
  1. çok şanssız bir olayla karşılaşıldığında erkeklerin kullandığı cümle.külliyen yalandır.o anda gerçekten kız olma şansı verilse bunu kimsenin kabul edeceğini sanmıyorum.tabi ki kız olmanın artık gerek iş hayatında gerek sosyal hayatta inanılmaz kolaylıkları var ve küçük yaşlarda yaşanan gece dışarı çıkamama vs gibi basit konular dışında artık bayanların daha şanslı olduğu da açık.tabi yine de şanslı olsam kız doğardım cümlesi ancak laf olsun diye söylenmiş cümledir.
    #357515 (africa, 19.06.2006 11:05)
  2. kızların da tam tersini söylemekte kullandığı dilek hatta isyan cümlesi.
    #358735 (fayaka, 19.06.2006 19:12)
  3. türk toplumu olarak kadınlara bakış açımızı özetleyen bir cümle bu. neymiş anlatılmak istenen? a.ın varsa, bir ömür şansın yaver gidebilir.
    "ulan gerizekalı, seni dünyaya getiren de bir bayan değil mi?" diye sorduğunuzda ise sadece yutkunur bu cümleyi sarfeden bünye.

"ha, illa şansın dönsün istiyorsun git kestir, o zaman görürsün şansı" denilesi kişi söylemidir.
    #1238819 (sid, 31.01.2007 18:42)
  4. bunu birde bayanlara sormak lazım. acaba onlar memnun mu? hele ki günümüz bu dünyada.
    #1238847 (kimse yazmazsa ben yazarim, 31.01.2007 18:48)
  5. (bkz: sus allah carpar)
    #1238871 (saprofitpardus, 31.01.2007 18:53)
  6. bir erkeğin ağzından duyacağımı hiç sanmadığım cümle.

bayan olduğunuzda;
    güpegündüz yapılan sözlü tacizlerin dışında, gece sokakta yüyümek imkansızdır.
    başınıza birşey gelme ihtimali her zaman tavan yapar.
    gece dışarı çıkma zevki birçok kız için bir zevk değildir.
    tatile gittiğinizde bile rahat edemezsiniz.
    giydiğiniz şeyler kimi zaman istediğiniz değil, giymek zorunda olduğunuz şeylerdir. çünkü kapatmanız gereken bacaklarınız vardır.kaldı ki heryerinizi kapasanız da laf atan manyaklar mevcut.
    trafikte ezilirsiniz.
    yalnızken ödünüz kopar, çünkü yaradılışınız bunu gerektirir ve rahat bırakmazlar.
    ayrıca;
    makyaj yapma, saç-baş düzeltme, güzel görünme gibi dertler de kadınları bağlar. erkekler estetik olmaz misal.
    #1238884 (headacheda, 31.01.2007 18:55)
  7. 'kız olsaydım pek çok şansım olurdu zaten' diye çevirirdim bu pek manalı lafı. (bkz: laf söyledi bal kabağı)
    #1240133 (ditty, 01.02.2007 00:00 ~ 00:03)
  8. bulent ersoy'un sikca tekrar ettigi cumledir.
    #1240315 (hey gery burdamisin, 01.02.2007 00:41)
  9. erkeklerin kadınlara yaptıkları düşünüldüğünde akıllı bir erkeğin söylememesi gereken bir sözdür.
    #1732476 (thelastturc, 06.06.2007 12:37)
  10. tacize ve tecavüze uğramak, ikinci sınıf insan muamelesi görmek, dayak yemek, töre cinayetine kurban gitmek, köle gibi görülmek, mal gibi satılmak, başlık parasına maruz kalmak, toplumda hep ezilen taraf olmak, fuhuşa zorlanmak, her ay adet görmek, doğum yapmak, gibi daha sayamayacağım pek çok avantajı(!) göz önüne alırsak "doğru diyorsun" dediğim hededir.
    #1732498 (swastika, 06.06.2007 12:46 ~ 12:55)
  11. şuuru yerinde olmayan veya pembe nüfus kağıdı alabilmek için ameliyat olmayı bekleyen erkek tarafından söylenmiştir.
    #1732512 (piraye, 06.06.2007 12:51)
  12. bakireliğini kaybetmiş bir kız tarafından söylenebilenecek bir pişmanlık cümlesi.

- sansim olsa kiz dogardim ...

*
    #1732531 (tudor lodge, 06.06.2007 12:57 ~ 13:27)
  13. henüz topuklu ayakkabı giymemiş, her ayın muhterem gun sancısını çekmemiş, dogurmamıs, temizliği toz almaktan ibaret sayan beyefendılerın genellıkle askerlıkte söyledıgı bıkkınlık cümlesi. ''ben dogdum bir şey olmuyor " şeklinde cevaplamaktan kendimi alamıyorum. kız olup ne yapacaksın? eve misafir geldıgınde misafirin boşalan bardaklarını takıp etmek, vücudundaki tüylerden acıyla kurtulmak, her tshirte uygun çanta ayakkabı giymek zorunda kalmak, giydiğin etege, pantolona, tshırte karısılmasını, girdiğin çıktıgın saatın anne tarafından belırlenmesını, yaz sıcagında suratına surdugun fondotenın boncuk ter halınde suratında sanat eserı gıbı kalmasını, göt kadar şeyden *3 kiloluk bir canavar cıkmasını ister misin? ulan! (bkz: bende şans olsaydı erkek doğardım)
    #2121486 (luciddreaming, 12.08.2007 23:58)
  14. bazı durumlarda benimde bir erkek olarak kullandığım söz. nedenide şudur :
    -kız isen bi sorun olunca ağla direk acıyıp çare bulsunlar. fakat erkeksen ağlarsan rezil olursun (ki erkek ağlayamaz zaten) ağlamayıp dimdik durursan "bu çocuk dayanır" der geçiştiriler.
    -kız isen kendini berbat hissederken ağlarsın rahatlarsın fakat erkeğin gözünden gözyaşı gelemez rahatlayamaz tüm duygular içinde yer bitirir erkeği.
    -kız isen(biraz da güzelsen) istediğin herşeyi yaptırabilirsin. fakat erkeksen aşkına kavuşmak için istenilen herşeyi yapmak zorundasın(kızlar aşktan ölse bile istenileni yapmaz).

velhasıl kızların hayat şartları erkeklerden daha kolaydır.

not: erkekliğimden gayet memnunum. iyi ki de erkek doğmuşum. yaşasın !
    #2122402 (Montony, 13.08.2007 03:01 ~ 03:05)
  15. sinirli bir bünyenin 'git kestir lan hırtapoz, bak bülent in önünü kestiler kendi şansını kendi yarattı şey*.' diye cevap vermesi olası cümle.
    #2126057 (nickerim, 13.08.2007 18:47)
  16. o zaman bir de şu açıdan bakalım:
    - istediğin zaman istediğin kıyafeti giyememek,
    - sürekli acaba abartılı mıyım diye sorgulamak.
    - hayatın boyunca erkeklere karşı eşit olduğunun savaşını vermek.
    - iş yerinde terfi aldığında çabana , eğitimine değil güzelliğine yorulması.
    - bir erkeğe karşı kolayca elde ettiğin bir başarıda kesinlikle muhatap kişiye vermiş olabiliceğin dedikoduları.
    - erkek arkadşındna aldığın bir hediyeyi kabul ettiğinde diğer kızların gözünde "işi biliyor" laflarını görmezden gelmek.
    - hiç istemediğin halde hesabı ödeyen erkeğe karşı hissettiğin borçlu olma psikolojisi.
    -gayet bol bir kıyafetle bile dışarı çıktığında ömründe duymadığın iğrençlikte ki lafları duymak.
    - sırf cinsiyeti yüzünden karşı tarafın size her türlü tacizii yapabilme hakkını kendinde görmesine katlanabilmek.
    - kafan bozuk olduğunda bir gece vakti kalkıp bir yürüyeyim diyememek.
    - her ay regl olmak.
    - sürekli bakımlı olmak adına harcadığın zaman ve para.
    - sürekli ehr şey de iyi olmanın beklenmesi: mutfak, ev işleri, mesleğin, annelik vb...
    daha da uzar gider bu liste anlatamadığımız unuttuğumuz neler var kimbilir. şimdi bunu okuyan arkadaşlara soruyorum tekrar, hala kadın olmayı istiyor musunuz?
    #4240602 (tepetaklak, 17.11.2008 04:22 ~ 04:23)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sansim olsa kiz dogardim başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sansim olsa kiz dogardim ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sansim olsa kiz dogardim nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sansim olsa kiz dogardim. Copyrights of the articles are belong to their authors.