sanliurfa bozova ya kitap yagdiriyoruz kampanyasi 

/ 4
kapat
  1. desteğe ihtiyacı olan çalışmadır.
    Pınar ilköğretim Okulu şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 894 öğrencisi ve 26 öğretmeni bulunan bir ilköğretim okuludur.Okul taşıma merkezi olup bulunduğu semt aşırı yoksul insanların yaşadığı bir yerdir.
    Okul kütüphanesinde hiç kitap bulunmamaktadır.Okulda öğrenciler için bir kütüphane oluşturabilmek amacıyla bu kampanya başlatılmıştır.
    ilköğretim okulunda okunabilecek öykü,roman,,inceleme,başvuru kaynağı gibi her tür kitaba ihtiyacımız var.

Kitap yardımında bulunabilecek arkadaşlar kitapları kendi olanaklarıyla aşağıdaki adrese gönderebileceklerdir.

Merkez Pınar ilköğretim Okulu
    Bozova/ŞANLIURFA

kitap yardımında bulunan arkadaşlarınm yardımları okula ulaştığında dönüt verilecektir.
    Katkı sunan herkese 894 öğrenci ve 26 öğretmen adına teşekkürlerimi sunarım.
    (dervisabdi, 24.02.2008 01:23 ~ 25.02.2008 22:51)
  2. yanlış yerde duyurusu yapılan güzel kampanya. yer yanlış zira bu sözlük ozgur sozluk kitap bagisi kampanyasinın duyurusunun yapıldığı zamanlarda köy öğretmeni bayana msn'den sarkmayı düşünen ehil sözlük yazarları gördü.

edit: gücünüze gitmesin sayın yazarlar. bu anlatılan yapıldı. haysiyet ceket değilki, eksi oy verince üzerimize giyebilelim tekrar.
    (kara hilal, 24.02.2008 01:30 ~ 01:35)
  3. moderasyonla irtibata geçilirse kitlelere duyurulması daha kolay olan kampanyadır. diğer kampanyalarda yapılan terbiyesizliklerin bu kampanyada yaşanmamasını ümid etmekten başka elden bir şey gelmiyor.

(bkz: hayvansın rıza)

edit : (bkz: eksi oy verince insan olacağını sanan rıza)
    (oyuncakbulut, 24.02.2008 01:32 ~ 01:34)
  4. bir kitabevi çalışanı olarak sonuna kadar destekleyeceğim kampanyadır.
    (bkz: ne kadar lazim kuzum)
    bir kütüphane kuramam belki ama...
    (deeplomattt, 24.02.2008 01:41)
  5. gerekli açıklama yapıldığı takdirde kimsenin duyarsız kalmayacağı kampanyadır.
    (cheap death, 24.02.2008 01:48 ~ 27.03.2008 23:11)
  6. kendi kendime ilk olarak, ''mutlak suretle bir parçası olmam gerekir'' dediğim kampanyadır. lakin yollayacağım kitapları seçmek için kitaplığıma döndüğümde vazgeçtiğim, hatta karşı çıktığım kampanyadır. bunun nedeni, kitap yağdırmakla hayata yeni başlayacak insanların kültürlerine katkı sağlanabileceğine pek inanmıyor olmamdır. daha türk yazarların klasik eserlerini, edebiyatın temelini oluşturacak, alt yapı sağlayacak eserleri, okumamış olan genç beyinlerin önüne (kitaplıkta sırası ile gözüme çarpan yazarlar)balzac, bukowski, nietzsche, machiavelli, tolstoy, hemingway, fante, goethe, hegel, alfred adler, kierkegaard, freud, jaspers, heidegger, toynbee, dostoyevski, sartre, grange gibi yazarların kitaplarını yollamak onları sadece okumaktan soğutur inancındayım.

bunun yerine daha akıllı hareket ederek, bahsi geçen bölge ve tüm emsallerindeki insanlara, tıpkı bizler okumaya hangi kitaplar ile, hangi metodlar ile başlamışsak, nasıl ki sinekli bakkal ı, calikusu nu, topal ı okumuşsak önce, la fontaine i nasıl ki ezbere biliyorsak, onların da bizler ile aynı yollardan yürümesini sağlamalıyız.
    (merdumgiriz, 24.02.2008 01:50 ~ 01:56)
  7. destek olunası değil, destek verilmek zorunda olunan kampanyadır. birilerinin kitaba ihtiyacı varsa eğer, elden ne gelirse yapılacaktır. yeter ki okunsundur, okutulsundur. canımız fedadır.

(bkz: elimden ne gelirse değil, elimden gelenin en iyisi)
    (rahibinden satilik kilise, 24.02.2008 01:52)
  8. tüm sözlük yazarlarının duyarlı olması beklenen kampanyadır.
    (bkz: haydi yazarlar kitap yağdırmaya)
    (kumtozu, 24.02.2008 01:53)
  9. eğer ben kitap yollarsam genç dimağlar polisiye bilgilerle dolar, katil olurlar mazallah. manevi desteğimi yolluyorum efendim..
    (doksanüç, 24.02.2008 01:55)
  10. içimizde odtülü arkadaşlar varsa kampanyaya odtü de bulunan ilkyar vakfıyla direk temas kurarak kitap teminini hızlandırabilirler. çünkü yoğunluk sebebiyle uzaklardan yapılan başvurulara ya aylar sonra cevap geliyor ya da hiç gelmiyor.

ilkyar köy okullarına oldukça cazip kitap yardımı * yapan bir vakıf. ayrıca mevcut anasınıfı varsa oyun odası bile kuruluyor. direk başvuru ve ısrarın etkili olacağını düşünüyorum çünkü tavsiye üzerine de yardım yapabiliyorlar. yönetim kurulu başkanı ise odtü makina hocası prof. dr. hüseyin vural, hadi canlar kolları sıvayın.
    (lilium inter spinas, 24.02.2008 01:57)
  11. facebookda: http://www.facebook.com/group.php?gid=23709756680 gurubuyla tanıtılmaya çalışılan kampanya.
    (asil en optimist pesimist, 24.02.2008 02:07)
  12. çaylak halimle entry girmeme rağmen, ilgi çekmeye çalıştığım kampanya. *
    (Schizofrenne, 24.02.2008 11:52)
  13. en anlamlı sözlük kampanyalarından biri olan kampanya.

alkışlanası, yardım edilesi kampanya...

bir insanın kitapla gelişeceğini bilen, gören ve gerkeni yapmak için var olan bir kampanya...
    (sokullu, 24.02.2008 17:12 ~ 28.03.2008 14:12)
  14. kendi köy okulumunda hiç kitabı olmadığından ve sınıf kitaplığındaki kitapları kendi çabalarımla aldığımdan mutlaka destek verilmesine inandığım kampanyadır. anlıyorum çünkü kitapsız bi okulun ne demek olduğunu. kendim yardım edemesem de şanlıurfada çalışan örtmen arkadaşıma haber verdim elinden geleni yapacak müdürüyle konuşacak falan. yardım edemediğim için çok üzgünüm ama kendi okuluma anca kitap bulmaya çalışıyorum dostlarım.
    (birgarip, 24.02.2008 18:01 ~ 18:02)
  15. bir an, eksi sozluk' ü hatırlatan kampanya. kitap bağışı yapanları 7 nesil yazar yapmışlardı falan filan ..

destekliyoruz lakin, dervisabdi' den biraz daha açıklama bekliyoruz. kitapları ne şekilde, nerede toplayacak ? ya da herkes kargoyla mı yollayacak ?..
    (ecayip heyvanlara benziyirsen, 24.02.2008 18:05 ~ 27.02.2008 15:00)
  16. tüm sözlük ahalisi tarafından moderasyondan hakkında geniş bir açıklama beklenen kampanya.
    (kedisever satanist, 24.02.2008 18:10)
  17. sadece sanliurfa bozova ile kalmamaması gereken kampanyadır.
    (cheap death, 24.02.2008 18:22)
  18. elden gelen tüm desteğin verilmesi gereken kampanya.
    (oopps I did it again, 25.02.2008 13:53)
  19. bir iki haftaya kadar kitaplığımda bulunan ve yaş grubuna uygun düşecek seviyede olanlarla, yetiştirebilirsem etraftan toparladıklarımla da katkıda bulunacağım kampanya. araya bir de sartre sıkıştıracağım dervisabdi'ye söylemeyin sakın *.
    (uyuyamayanlar, 25.02.2008 14:05 ~ 14:06)
  20. tam operasyon zamanı kitap, yağdırmak, doğu bölgesi, falan filan, inter milan. "ironimi lan bu yoğsam?" dedim için için.
    (pietro pacciani, 25.02.2008 14:11)
  21. umudu kırılacak kampanya. çünkü kampanya böyle olmaz. kitaplarınızı şu adrese gönderin, ben de sol pencerede aktif tutayım şeklinde olmaz bu iş. Böyle olursa başarılı olduğunu bilebilme şansımız yoktur.

önce düşünmek gerekir. sonra moderasyonla görüşüp ne şekilde olabileceğini tartışmak. onların da onay ve desteği ile tüm sözlüğe duyurmak ve sözlük adına çeşitli istasyonlar kurmak ve tek bir isim altında (uludağ sözlük) göndermek. Gönderildiğinin teyidini alıp yazarlarla paylaşmak.

iyi niyet pek çok zaman yeterli gelmez.
    (isvicreli bilim adami, 26.02.2008 09:15)
  22. daha önce bu tür kampanyalardan internet ortamında başarı sağlamış biri olarak derim ki; blogda adres vererek değil de okul fotoğrafları, öğrenci fotoğrafları mektupları gibi görsel öğelerle desteklenmesi gereken bir kampanyadır. tabi ki bu bir güven meselesi değil çünkü bir öğretmenin lise seviyesi kitapları başka bir işte kullanmayacağı aşikar. fakat insanlar işe yarasa bile yaradığı şeyi görmek istiyor.

belki benimki biraz mallık gibi gelebilir ama bu iş için onlarca kişiye msn adresi vererek aylar boyunca uğraştım. sonuç olarak tuvaletsiz okuluma 4 gözlü bir tuvalet binası, tek kaynak olarak benim dar bütçemle aldıklarımı kullanan çocuklarıma güzel bir kitaplık, kolilerce kırtasiye malzemesi, oyuncak ve araç-gereç ehh bol miktarda da paraya(yapı eksiklikleri için) sahip oldum. insanlar inandıktan sonra mesele kitabın ötesine geçebiliyor.

bir anda olacak bir şey değil. bana bunları gönderen arkadaşlarla henüz yüzyüze tanışamasam da güvenip bana ait banka hesabıma bile nasıl para gönderdikleri görsel öğelerle açıklanabilir ancak. milli eğitimdeki kaydımı kontrol, msn deki görüntülü konuşmalar, maille tek tek tüm ilgilenenlere fotoğraf ve çocuk mektubu göndermek bunlardan bazıları. hoş geriye depresyon hırkası, tonla telefon faturası, insanlara laf anlatmaktan tükenen cümleler, yorgun bir sene kalsa da tüm bunlara değerdi. inanın okumak isteyip de bu imkanı bulamayan çocukların yüzüne bakmak hepsinden daha zor.

istasyonlar kurmak meselesine gelince kesinlikle katılıyorum. bazı şehirlerde yerler belirlenmeli ve her şehir kendi adıyla göndermeli. kargo desteği almadan da zor üç beş kitaba fiyatı kadar kargo parası göndermek koyar adama. öğrencinin parası değerlidir belki 10-20 ytl ile bu işe katılacak arkadaşlar ilk sayfadaki linkteki mail adresini alıp iletişime geçmeli eminim dervisabdi özel ilgi gösterip hayatını açacaktır.

okul aile birliği hesabı olursa insanlar güvenle bu parayı gönderip hem kargo ücretinden kurtulur hem de hocamız bir yayıneviyle anlaşıp kitapları set halinde alabilir az da olsa birikecektir. illa kitap göndermeyi düşünmeyin ya da kitabım yok ki diye vazgeçmeyin arkadaşlar. herkes çevresinden beş on bişeyler toplayabilir. daha sonra kitapların alındığının belgesi ya da okuldaki yerleri pekala görüntü olarak verilecektir.

söz sende dervisabdi..
    (lilium inter spinas, 26.02.2008 13:43)
  23. dervisabdiden aldığım bilgiye göre giysi gibi bağışlarında makbule geçeceği kampanyadır.

müsadesine sığınarak bana attığı mesajı kesip, yapıştırıyorum...

"merhaba
    ilginiz için teşekkür ederim.
    Göndereceğiniz her türlü yardımın en yoksul öğrencilere verileceğinden emin olmanızı isterim.
    size dönüt verilecektir.
    selamlar."
    (zaknafien, 26.02.2008 14:00)
  24. aslanlar gibi katkımı yapacağım kampanya.
    (bkz: memleketimin her evladi egitilmelidir)
    (galapagoslu iguana, 27.02.2008 09:28)
  25. oradaki öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için sözlükteki yazarların elinden geleni yapması gereken kampanyadır.

edit:buna da eksi oy veren arkadaşa söyleyebilicek söz bulamıyorum artık.
    (pharmaton21, 27.02.2008 10:09 ~ 10:23)
/ 4
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» baykan in tarihi eserleri » machu picchu nun tarihi eserleri » nohutlu pilav » bergama nin tarihi eserleri » salaklik tarihi » seferhisar in tarihi eserleri » lateralus » mehmet topuz » imf ye dusuk maas sozu » satranc » ravel sol major piyano koncertosu » sozlukteki sevisme cilginligi » kaan kural » radyo sol » evrendeki en uzak galaksi » anne olmak » anne babanin yoklugunda korku filmi kiralamak » emoga koyayim » tdk » ozgurlukten bahsedip alevi koyune cami yaptirmak » george foreman » sozlukteki mortal kombat severler » meretec prosesi » cocuk dedigin cocuk yapiyor » akhisar in tarihi eserleri » supernatural » annabell lee » inactivity » olumden sonra yasam oldugunu iddia etmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa