sanatsal filmler 

kapat
  1. izlendiğinde hiçbişey anlaşılmayan sonu olmayan filmlerdir. olaydan çok konu ve işlenişi önemlidir. sıkıcı ve kasvetli havaları vardır.
    #2786890 (matejakezman, 04.01.2008 00:56)
  2. sanat filmi denildiğinde kime göre? neye göre? kalıbı ortaya çıkar genellikle. ama çoğu sinema tarihçisinin üzerinde birleştiği bazı noktalar var. bunlar kendilerince popüler film ve sanat filmi ayrımı yapıyor. nedensellik, olay örgüsü, anlatı dili, konu gibi öğerlere bakarak.
    #2786944 (amoresperros, 04.01.2008 01:05)
  3. 6 arkadaş sanatsal bir fransız filmi izlemek amacıyla toplanıp yaklaşık yarım saat küvetteki kadını izlemek zorunda kalmamız sonucunda "bir daha mı?tövbe!" dedirten filmdir.
    #2786981 (esens, 04.01.2008 01:13 ~ 01:16)
  4. gişe kaygısı taşımayan filmlerdir. görmeye alıştığımız * atraksiyon, entrika, dehşet, şehvet vs. içeren veyahut finalinde oha dedirten filmlere hiç benzemezler. hatta film bittiğinde mal gibi kalıp, ben salak mıyım lan, neden bir şey anlamadım bu filmden diye de düşünürsünüz. ama korkmayın çoğu zaman sorun sizde değil, tahminimce yönetmenin sanatsal kaygılı bir film yapmak arzusu ile ortaya çıkardığı sanat eserindedir.

edit: üşenemden merak edip araştırdım ve gördüm ki bu filmlerin posterlerinden de bi bok anlaşılmıyormuş. buna alternatif olarak (bkz: sanattan anlamayıp sanata bok atan insan) da diyebiliriz belki.

(bkz: http://www.agrayspace.com/posters/)
    #2786990 (peripeti, 04.01.2008 01:15 ~ 06.01.2008 02:53)

© 2008 - uludağ sözlük

sanatsal filmler başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sanatsal filmler ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sanatsal filmler nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mr bean tatilde » densizlik etmek » otobuse maymun bindirmek » haktan akdogan » bir kiz gecerken sarki soylemeye baslayan abazan » uludag sozluk » hasan sabbah » oje sisesini iki avuc arasinda yuvarlama hareketi » bratya karamazovi » google a vtunnel uzerinden girmek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci