sanat 

/ 3
kapat
  1. bilimin sistematikliğini, felsefenin belirsizliklerle dolu olmasını ve siyasetin yüksek egolarını tek bir başlık altında toplayabilen yegane kavramdır.
    #3534446 (slayer85, 13.06.2008 19:44 ~ 19:56)
  2. beynimizde yaratmaya çalıştığımız, oluşturmaya uğraştığımız ve sonuca ulaştırmaya çabaladığımız düşüncelerin somut hale getirilme çabasıdır. bu çabayı sarfedenlere ve geri dönüşü olmadan bu yolda ilerleyenlerede sanatci diyoruz.
    #3622283 (heros, 05.07.2008 06:07)
  3. yaratıcı aklın şöleni...
    #3622700 (cocukkalan, 05.07.2008 12:34)
  4. tanımlanabilirliği ve tanımlanamazlığı üzerine tartışmaların uzun zamandır devam ettiği ifade biçimi. hayalgücü içermeyen bir müdahaleden yoksun şekilde sunulanın sanat olduğu ve tam aksine hayalgücüne bağlı özgünleştirilme etkisinde ortaya çıkmış olanın gerçek sanat olduğunu iddia eden bu iki farklı görüşün kavgasını sona erdirecek kesinlik içeren parametreler mevcut değil. durum böyle olunca sictim sanat oldu tabiri de bu minvalde gayet yerinde bir söylem.

görüşlerden biri estetik için müdahelenin zorunlu olmadığını savlıyorsa eğer, bunun boktan bir görüş olduğuna benim de, senin de, onun da katılıyor olması pek bir şey ifade etmiyor. onun da beğeneni var, onun da talepkarı mevcut. o zaman "onun da isteyeni" talebinin varlığı olayı karıştırıyor. sanatın çerçevelendirilmesi işlemine "onun da"nın içeriğindeki özgürlüğün mecburi zorunluluğu izin vermiyor. özgürlüğü kısıtlayıp kıstaslar koyduğunda bu kez de sanat olarak ifadelendirmek kıstasları koyan statünün emri haline geldiğinden sanat olarak nitelendirilemiyor. bir parçasıyla tıpkı din gibi değil mi? e o halde, senin sanatin sana benim sanatim banadir.
    #3622798 (word stacking, 05.07.2008 13:06)
  5. insanın içinde biriken acıların , çeşitli duyguların ya da hayata karşı koyduğu tepkiyi dışarı vurmasıdır. bazen bir müzik aleti , bir kağıt iki boya vs. gibi çeşitli araç gereçlerle dışarıya vurabilmektir. kendini anlatabilmektir. ince ruhludur sanatçılar.
    #3622824 (sheyytan, 05.07.2008 13:13)
  6. sanat arapça olan suni * sözcüğünden türeyerek türkçemize girmiş bir sözcüktür. ilk sanat eserinin hangisi olduğu konusunda kesin bir yargiya varılamadığı gibi, neolitik * devirde yapılan çömlekler ve kaplar ilk sanat eseri özelliğini taşırlar.
    #3622842 (bu cocuk okumaz, 05.07.2008 13:19)
  7. fiyatı yoktur, değeri vardır. parayla satılmaz, his ile kazanılır.
    #3631702 (seker ahmet pasa, 07.07.2008 13:14 ~ 23:41)
  8. neyin sanat olup neyin sanat olmadığına karar verme cüretini gösteren zihinlerce ille de bir kalıba sokulmaya çalışılan bir 'şey'.
    #3674478 (yallah camel, 16.07.2008 22:38)
  9. örnekle açıklamak gerekirse, çok güzel sese sahip olan, bu işin eğitimini almış kaliteli şarkı söyleyenler sanat yapmış olmazlar. sanat yapanlar o şarkıları yazmış, bestelemiş olanlardır, yani sanat; olmayanı kendi fikir ve gözlemlerinizle harmanlayıp sunmaktır. yaratıcılık ister, duygu ister, yetenek ister.
    #3674580 (sen de mi brutus, 16.07.2008 22:53)
  10. sanat nefes almakdır.muzık,resim,tiyatro vs.sadece bir nefesdir...
    #3675695 (bige, 17.07.2008 03:27)
/ 3
© 2008 - uludağ sözlük

sanat başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sanat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sanat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» susam sokagi » 20 agustos 2008 turkiye sili maci » sandra izbasa » ceren isimli kizlarin esmer olmasi » street kings » osman bin halis » odaya deniz gezmis posteri asmak » mal meydani » dead memories » berfin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games