samsun 19 mayis lisesi 

kapat
  1. bugun ataturk ortaokulu olarak kullanılan lisenin binası 1914 agustosun' da tamamlanmıştır.
    birinci dünya savası' nda bina önce askeriye tarafından hastahane, daha sonra da darül eytam olarak kullanılmıştır. harbin sona erdigi yıllarda darül eytam ögrencilerinin başka tarafa nakli dolayısıyla boşalan bina, samsun' da ilk defa mualim mektebi açılması üzerine,bir muddet bu amaçla kullanılmıştır.
    1927 yılında okul samsun lisesi olarak ögretime açılmiştir.
    4. 2. 1952 tarihinde alınan bir kararla samsun lisesi' nin adı ondokuz mayıs lisesi olarak degiştirilmiştir. 1965-1966 ögretim yılında ise atatürk ortaokulu binasından bugunkü binasına tasınarak ögrenime burada devam edilmektedir.
    #617006 (syda, 08.09.2006 14:03)
  2. "samsun baba lisesi" olarak tabir edilen okuldur.
    1925 ve 1930 yılında büyük önder atatürk okulu iki kez ziyaret etmiştir. milli sef ismet inönü de okulu ziyaret edenler arasındadır.
    #617020 (syda, 08.09.2006 14:06)
  3. geçmişte , samsun da sadece kolej * varken başarılı olan , ama artık hiçbir artısı kalmamış lise.
    #617052 (witch, 08.09.2006 14:17 ~ 14:18)
  4. 1988-91 arası 3 sene okuduğum okul.bir zamanlar samsun'un en kaliteli eğiti veren liselerinden birisiydi.şimdi bakıyorum da serseri potansiyeli dolmuş.rasim akın,kör sezai,süleyman olukcuoğlu ve daha ne hocalar geldi geçti.şimdi kimbilir neredeler.
    #4091215 (lirikadam, 15.10.2008 13:50)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

samsun 19 mayis lisesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. samsun 19 mayis lisesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu samsun 19 mayis lisesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about samsun 19 mayis lisesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.