sam peckinpah 

kapat
  1. kopekler filminde dustin hoffman IN CANLANDIRDIĞI SiLiK PROFOSÖR KARAKTERiNi BiR KAPANA KISILDIĞI iÇiN VAHŞiLEŞiP KiŞiLiĞiNi BULAN ERKEK ROLÜNDE ADETA KUTSAL BiR ŞEKiLDE OYNATMIŞ YÖNETMENDiR.
    #1806932 (zargana, 22.06.2007 20:03)
  2. onun olduğunu bilmediğiniz herhangi bir filmini, kullandığı ağır çekim kurgusu sayesinde, hemen vasıflandırıp, "bu peckinpah'tır" diyebileceğiniz yönetmendir. bugün eğer, tarantino gibi adamlar varsa, bu yolda peckinpah gibi ustaların katkısı tartışılamaz.
    #1807672 (salamander, 22.06.2007 22:52)
  3. uzun kamera sekansları ve uzak çekimleriyle yarattığı durağanın içindeki hareketle; sergio leone nin stilini andıran dahi yönetmen..
    #1862205 (zargana, 04.07.2007 13:00)
  4. ''Özellikle westernlerimde bazı noktalara parmak basmaya çalıştım. 'Kötü adamlar' diye tek ve kısa bir deyimle tanımlanan western kişilerinin söylencesini yıkmaya, yaşamda bulunması gereği ileri sürülen ve kendisine bir de 'şiir' yakıştırılan şiddeti eleştirmek amacıyla göstermeyi, incelemeyi denedim.''

''Bugün artık sinemada şiddet, ancak en yüksek düzeyde olduğu zaman seyirci tarafından algılanabilmektedir. Hepimiz medya tarafından adeta uyuşturulduk, bu konuda.''

''Marjinal kişilikleri seviyorum. Eğer bir sürüye dahil değilseniz, kaderiniz hep yalnız ve ayrıksı olmaktır. Eğer herkese uyar ve sürüye katılırsanız, kişisel özgürlüğünüz yitip gider -ki bu özgürlük aslında insan olmanın koşuludur. Ben hep kaybetmeye mahkum olduklarını bildikleri halde, kişisel kaderlerini tek başlarına izleyenlere böylesine ilgi duyduğum için, herhalde onulmaz bir romantik olmalıyım.''
    #1997203 (ELeCTrO, 24.07.2007 01:58)
  5. 1978 yılı, başrolünü kris kristofferson, ali mcgraw, ernest borgnine'ın oynadığı b sınıfı "convoy" filmininde çektiği filmler arasında olan amerikalı yönetmen.
    #1997265 (ynglan, 24.07.2007 02:05)

© 2008 - uludağ sözlük

sam peckinpah başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sam peckinpah ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sam peckinpah nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» didim » mehmet cagcag » metroya gulme gazi sikip kacmak » ben ki sevmekten hic usanmam » ekmek arasi lavas yemek » dinlenmek » incubus » zihinsel engelliler ogretmenligi » wages of sin » claudio maldonado nun gaziantepspor a transferi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci