sair burda ne anlatiyor 


kapat
  1. lisede, ortaokulda, hatta ilkokulda bile gordugumuz siirlerden sonraki degerlendirme sorularının ilki.
    #972241 (the masquerader and phoenix, 09.12.2006 15:10)
  2. okuldayken saçma gelen, ancak öss'de türkçe bölümünü yaparken * ne anlatıldığını anlamamıza çok yardımcı olan soru. *
    #972317 (yazici, 09.12.2006 15:33)
  3. (bkz: şairin burda ne işi var gidip şirini yazsa ya lavuk)
    #972393 (zargana, 09.12.2006 15:51)
  4. lise yıllarının can alıcı sorusudur.
    hocanın metni okumasının akabininde sınıfa çöken sessizlikte sınıfın bedevisi cvp verir

    bahar mıydı ellerindeki,
    çiçekler miydi yoksa?
    kuşlar mıydı seni bana getiren
    bulutlar mıydı oysa?

    "ne biliyim pezevenk sen yazdın şiiiri"
    *
    #972609 (sekko, 09.12.2006 16:46)
  5. iki dakika sus be kardeşim. vıdı vıdı vıdı. şiir okuma iki dakia dişimi kırıcam. bak hala okuyo.
    #1007744 (zargana, 16.12.2006 20:06)
  6. siir denen; tüm yazinsal olanaklarin icinde 'soyut' ele alindiginda müzige en yaklasabilen, özgürlükte (yaratildigi asamada)felsefeyi bile asabilme gizilgucune sahip; sanri, endise, korku, elde ne varsa disavurulabilecek, yazilmamis, sayfanin kenarinda asili kalmis, sakat birakilmis bir tek kelimeyle dahi anlatma yetisine sahip olansa; bu yetisinin sinirsizligi capinda ve oraninda da okutana ve okuyana özgü, var oldugu kisinin bilinci, anlayisi, birikimi, aslinda en ari sekliyle istegiyle bicimlenen, yeri gelince bir hecede bin anlam tasiyabilendir.

    üniversite'de ögrenmek, ezberlemek zorunda kaldigi, sairin siir varligindan hangi ölcüye göre secip derse getirdigi belirsiz siirleri tahtaya yazdirip 'amaci anlatmak olmayan' sairin, siirde 'ne anlatmak istedigi'ni sorup, bir de yorumlari da begenip begenmeme hadsizligine düsmekten daha fazla capi olmayan ögret(e)me(ye)nden, baska ne beklenir?
    siirin sopasi yok...
    #1007997 (tatyos, 16.12.2006 21:08 ~ 21:12)
  7. (bkz: nefret ettiren edebiyat yazilisi sorulari)
    (bkz: bilmem ki)
    (bkz: bi sormali)
    (bkz: yazarken yaninda miydim)
    #1008009 (KoPuSh, 16.12.2006 21:11)
  8. özellikle ahmet haşim in merdiven şiirinin öğrenciler tarafından açıklanması neredeyse imkansızdır; çünkü şairin hayat hikayesini bilmeden bu şiirle ilgi yapılan yorumların hepsi manasızdır. ama lise 1' de edebiyat hocaları hiç acımaz bu şiiri sorarlar. siz de ahmet haşim'in hayat hikayesini bilmeden bir şeyler karalar sıfıra yakınsayan bir not alırsınız.
    #1008059 (sagi, 16.12.2006 21:21)
  9. genellikle testlerde veya yazililarda soruldugu icin * * hazirlayanin hoca olmasina ragmen, saire küfredilmesine neden olan sorudur. (bkz: ulan sairin de anlattiginin da !) *
    #1008075 (KoPuSh, 16.12.2006 21:25)
  10. (bkz: şiir tahlilleri)
    #1008083 (Dejavu38, 16.12.2006 21:26)
  11. (bkz: bayrağa seslenmek)
    #1008122 (dabaddah, 16.12.2006 21:33)
  12. edebi metinler dersinin demirbaş sorusudur.
    #2240488 (flyo, 01.09.2007 04:03)
  13. bu konuyla ilgili olarak:
    bir gün, bir sınıfta, öğretmen öğrencilerine yahya kemal beyatlı'nın bir şiirini okutup "şair burda ne anlatıyor?" diye sorar ve cevabın bir kompozisyon içerisinde yazılıp ertesi güne getirilmesini ister. allah'ın işine bakın ki o sınıftaki öğrencilerden biri yahya kemal'in torunudur. sinsi torun okul çıkışı dedesinin yanına gidip şiiriyle çok ilgileniyormuş gibi yapıp dedesinden temaydı, imgeydi, manaydı her şeyi öğrenip kompozisyonunu yazıverir. yazılar verilir, hoca okur hepsini ve ertesi gün verdiği notları açıklar. torun 1 almıştır. afallayan torun bir hışımla dedesinden* hesap sormaya gider. dedesine durumu, olayı bir bir anlatıp "ne ayak dede?" diye sorar. yahya kemal de: "ulan eşek sıpası! şiiri yazan benim ama ona anlam verecek olan okuyucudur. demek ki hocan benim yorumumu pek beğenmemiş!" der ve kahkayı patlatır ama içten içe de şiirini iyi yorumladığını ve hocanın da tırt olduğunu düşünür. sizin anlayacağınız şiir böyle güzel bir şeydir, fazla kurcalamaya gerek yoktur...

    not: konuşmalar biraz sallama gibi görünmekle birlikte olayın gerçek olma ihtimali yüksektir ama bahsedilen şairin yahya kemal beyatlı olduğu şüphe götürür cinstendir.*
    #2240514 (jackmartins, 01.09.2007 04:19)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sair burda ne anlatiyor başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sair burda ne anlatiyor ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sair burda ne anlatiyor nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sair burda ne anlatiyor. Copyrights of the articles are belong to their authors.