said nursi ile seyh said i karistiran yazar 

kapat
  1. yakın tarih bilmeyen yazar.

bir de vekil versiyonu varmış...

--spoiler--
    Anadol, Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, 20 Mayıs 1933'te Atatürk önderliğinde kurulan THY'nin bugüne kadar Türkiye'yi gökyüzünde başarıyla temsil ettiğini anımsattı.

Anadol, Erdoğan'dan şu sorulara yanıt istedi:

THY'nin, 1925'teki Şeyh Said isyanı nedeniyle hakkında soruşturma açılan ve sürgün edilen Said-i Nursi'nin kurucusu olduğu dini cemaatin öğretilerini konu alan toplantıya sponsor olmasının gerekçesi nedir?
    Bir kamu kurumu olan THY'nin, kamu olanaklarını kullanarak bir cemaat toplantısına sponsor olması sizce doğru mudur?
    Bu uluslararası cemaat toplantısına sponsorluğun THY'ye maliyeti kaç YTL olmuştur?
    --spoiler--

kaynak: http://www.turizmdebusabah.com

eklendi: efendim doğrudur bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşum...

said nursi şeyh said isyanı nedeniyle sürgüne gönderilmiş...

ama benim bu duruma düşmemin nedeni de her iki şahsı karıştıran şahıslardır... nitekim çok olan bu durum akla gelerek haber okunmuş ve durum sözlüğe sinirli bir halde girilmiştir...

kemal anadoldan özür dilemek borçtur... sözlük aracılığıyla özür dilerim...

alta entryler girilmemiş olsaydı düzeltirdim...

(bkz: entry girdikten sonra pişman olmak)
    #2619626 (enemyof, 22.11.2007 22:58 ~ 23.11.2007 00:21)
  2. bolca bulunan bir yazar türüdür.
    #2619658 (çakan adam, 22.11.2007 23:06)
  3. sadece duyduğu kulaktan dolma bilgilerle dini alimlere çamur atmak isteyen yazar türüdür. tarihi bilgisi kıttır. yanınızda hırslı bir şekilde hafiften böğürerek kendi beynince size bazı doğruları kabul ettirmeye çalışır ki bu konularda kimse bildiğinden şaşmaz. sonra kişiyi bozduğunuzda lafı geçişiştirir.*
    #2619675 (melezmacir, 22.11.2007 23:11)
  4. chp'nin hırçın çocuğu kemal anadol'un cehaletini ya da illüzyonistliğini görmemizi sağlayan yazar türü. anadol'un sözlük versiyonu.

edit: "ya da" bağlacı ile ayrılan kelimelerin iki farklı seçenek sunduğunu bilmeyen yazarlar da varmış. anadol'un illüzyonistliğine veriyorum bu tbmm'ye sunulan zımbırtıyı. anadol'un sözlük versiyonlarından bazıları gerçekten karıştırırken, bazıları cahil ayağına yatabiliyor (yok bu sen değilsin). neyse olur öyle...
    #2619695 (anahtar, 22.11.2007 23:17 ~ 23:42)
  5. (bkz: kendi kendine ayar vermek)
    #2619702 (KONTAMiNE, 22.11.2007 23:19)
  6. bir de edward said vardır ki o apayrı bir alandır.
    #2619725 (yinyang, 22.11.2007 23:24)
  7. (bkz: yutmuyorlar artık)
    #2619778 (holysin, 22.11.2007 23:37)
  8. şeyh sait isyan için said nursiden yardım istemiş ve aldığı cevap;
    "Türk Milleti asırlardan beri islâmiyet'e hizmet etmiş ve çok veliler yetiştirmiştir. Bunların torunlarına kılınç çekilmez, siz de çekmeyiniz; teşebbüsünüzden vazgeçiniz. Millet, irşad ve tenvir edilmelidir!" işin gerçeğinin böyle olmasına rağmen sürgün hayatının başlangıcı olmuştur ve iyikide öyle olmuştur risale-i nur külliyatı sürgün hayatında doğmuştur. ölmüş adamı mezarından çıkartan askerler ve onların komutanları şimdi onu mezarsız bırakanların ismi anılmazken saidi nursinin adı yüzyıllarca talebeler tarafından yaşatılacaktır.
    (talebeler said nursinin değil nurun talebeleridir)
    #2619814 (KONTAMiNE, 22.11.2007 23:45)
  9. karıştırılması gayet doğal. sonuçta ikiside kürt milliyetcisi. ben bile karıştırıyorum bazen. gece de rüyalarıma giriyor. korkuyorum.
    #2619829 (chuppa, 22.11.2007 23:48)
  10. said nursi'nin kürt milliyetçiliğini bırakın herhangi bir milliyetçi akımda yer almamış olmasını, üstelik bariz bir şekilde ümmetçi olmasını bilmeyenlerce yapılacak yanlışa imzasını atan yazardır. bu yanlışta olan yazarlar derin psikolojik travmalar yaşamakta, korkmaktalar bazen.
    #3157333 (westphalia, 18.03.2008 11:15)
  11. hata yapan yazardır.

kürt said şeyh said isyanının içinde yer almıştır, siyasi yaşamına etnik kürt milliyetçisi olarak başlamış, sonra ümmetçi olmuş, kendisine tevdi edilen istihbari görevleri önce şafi mezhebi üzerinde, sonra da mezhep değiştirerek hanefi mezhebi üzerinde başarıyla yerine getirmiştir.

şeyh said aslında kürt said kadar kritik bir tarihi karakter değildir.
    #3157342 (damat hobbit pasa, 18.03.2008 11:20)
  12. arşivlere bakıldığında isyanı çıkaranın da şeyh said olmadığı, kardeşi abdullah ın bu işe giriştiği, bediüzzamanın "türk milletine kılıç çekilmez" cevabından dolayı vazgeçtiği görülür.
    #3157366 (kobayashe, 18.03.2008 11:27)
  13. hiç bilmeyen şurdan ayırabilir said nursi fettullahın şeyhidir, şeyh said bülent arınç'ın atasıdır.
    #3157452 (bendoktordegilimhekimim, 18.03.2008 12:00)
  14. ikisi de ayri amaclarla ayni hedefte ilerlemis kisilerdir. esasta farklı olsalarda amacta birdirler.
    #3157505 (xargn, 18.03.2008 12:18)
  15. kufur edilirken kisiler karıstırılmıssa uzulunmemelidir. zira kufur bosa gitmemistir.
    #3725089 (atgmuls, 26.07.2008 18:27)
  16. bir de said nursi'yi kürt milliyetçisi zanneden bünyeler vardır ki akıllara zarar.
    #3725110 (sabribey, 26.07.2008 18:30)

© 2008 - uludağ sözlük

said nursi ile seyh said i karistiran yazar başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. said nursi ile seyh said i karistiran yazar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu said nursi ile seyh said i karistiran yazar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» sevgiliye beste yapmak » sabri sariogluna duyulan his » dogus » tasarruf icin zam yapmak » 21 yuzyilda hala metal muzik dinleyen insan » garip entry » on balayi » hamed hadadi » 2008 pekin olimpiyatlari » sevgililer sevgilisi a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games