sahibinin sesi 

kapat
  1. ünlü ve eski plak şirketi. 45 lik ve longplaylerin üzerinde, gramafonun önünde duran köpek, logosunu kullanırdı. *
    (pilotmont, 23.02.2007 22:11 ~ 22:13)
  2. taksimde bir bar.
    (guilt and regret, 23.02.2007 22:23)
  3. haldun taner'in gozlerimi kaparim vafizemi yaparim adlı oyununda da bu tema kullanılmaktadır.
    (nefti filhakika, 23.02.2007 22:24 ~ 22:28)
  4. Müzeyyen Senar'ın çıkardığı ilk albümünün adı
    (vakatanka, 23.02.2007 22:28)
  5. his masters voice ismi ile dunyaca tanınan gramafonlara isim vermiş dev şirket. ozellikle klasik kopekli logo nerede gorunurse siyah beyaz bir devri hatırlatır.
    (Soulmate, 06.08.2007 16:48)
  6. sagopa kajmer'in yeni albümü olan "kotu insanlari tanima senesi" isimli albümün sekizinci parçası.
    (Eqin, 01.03.2008 00:28)
  7. yağcılığın, dalkavukluğun farklı bir tanımı.
    (boyaci, 01.03.2008 00:38)
  8. zamanında serdar ortac tarafından çıkarılmış albüm, millete dağıttığı şarkıları düşmanı okumuş gibi geri almış, bir de kendi bet sesi ile onları yorumlamaya çalışmış, batırmıştır, öyle kötü bir albümdür.
    (theophilus, 01.03.2008 00:40)
  9. sagopa kajmer'in kötü insanları tanıma senesi albümündeki sekizinci parçasının adıdır.

elbet bir gün başı dönecek dünyanın dönmekten. ağzının suyuna batmışlar için henüz saat erken,
    " ben bir ağacım yeşermekte dallarım ya " derken, yere düşen yapraklar ayrılmakta gövdemden.
    dünya rehavette, gözleri dalıp gitmede, herkes kendince bir masumluk serüveninde.
    ruhum vücud karavanında, ölüm düz gidince ileride, yaptıklarım peşimde, gerilerimde.
    son pişmanlık sabaha varmaz bir karanlık, nefsinin dişleri kalmamış seni dişlemekten yazık.
    belki sana göre ben delirmiş ve sorunluyum, ben senin varmak istediğin o yolun sonuyum.
    sağım-solum-önüm-arkam zaman illetiyle sarılmış. yalnız adanın ortasında saçım sakala karışmış.
    ufaklıklar arsızlaşmış. beden saksınızda edep çicekleriniz sararmış.

bıkmışım her gün aynı teranelerden ben. bir-iki yalancı ve sahtekâr. yoldan saptıran imtihanlar. kana kana kanıyorlar bak!...
    sağım-solum-önüm-arkam gafil, hüzün kuyusuna gark olur aciz, içim acı sahibi meçhul herkes, bu sahibinin sesi merkez!...

el kâtipse kalp hakimdir. bak bu aklıma gelen kaçıncı dize. bak bu kaçıncı aykırılık rap fakirhanesinde. bir lokma hırka...
    tavsiyeye uyanlar tavsiyeyle yaşarlar. gözlerim 10 senedir akan durmaz hıçkıran şelale, elimde aynı hararetle yanan rapten meşâle.
    izin vermez deli yağız gözle görülen işgale, sözlerimden yüzümü gör bak eşgalime !...
    sıkıntı sıktığın zaman patlayan sivilce. düşünmelisin sivilce, enine boyuna bütünce. beter eder düşünce.
    diz kapakların kanar düşünce. iblis dalga geçer kananla serçe. ben baktıkça ağaçlara, kalbimin kuşları konmak ister dallara.
    önceden inanırdım ne yazık fallara, onlarla yitirilen sahipsiz yıllara derken "elveda" bir dize daha karala..
    (minaharker, 15.03.2008 14:16)
  10. bir bilgisayar programının adı.
    (tenpura, 15.03.2008 14:36)
  11. sagopa kajmer'in, nakaratında biraz silahsiz kuvvet parçalarını hatırlattığı şarkısı.
    (you cant help me, 21.03.2008 23:58)
  12. sonundaki scratch insanı kendinden geçirir.
    (Kajmer, 23.03.2008 01:26)
  13. --spoiler--
    The Gramophone CO. plak firması sonradan dünyanın en ünlü logosu olacak gramofon borusunun önünde plak dinleyen köpek resmi , 17 Ekim 1899 yılında Ressam Francis Barraud'dan satın alındı . Ressam sevgili köpeği Nipper'in borudan gelen sesleri dinlerken takındığı sevimli durumunu resmetmişti ve aslında bir köpek maması firmasına satmayı tasarlıyordu . The Gramophone Co. on yıl kadar resmi logo olarak değişik plak etiketlerinde kullandı . Nipper , His Master's Voice' başlığı ile ilk kez 1910 yılında birlikte görüldü . Odeon , Columbia gibi artık tüm dillere girmiş bir isim olmadığı için de , firmanın ingiltere'deki yetkilileri yerel firmaları özgür bıraktı . His Master's Voice başlığı Fransa'da La Voix de Son Maitre , italya'da La Voce del Padrone , ispanya'da La Voz de Su Amo , Almanya'da Die Stimme Seines Herrn , Türkiye'de ise sahibinin sesi olarak bilinip , tanındı .
    --spoiler--
    (kamil, 03.04.2008 11:17)
  14. scratch ve beat harikası sagopa kajmer parçası. enfes kere enfes.
    (oopps I did it again, 18.04.2008 23:11)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» okul kapisina satici giremez yazmak » bi saniye » cumle » kahrolsun insan haklari » 0 » cv » cmylmz dvd » aziz amca game over » sun goes down » televizyonda aglatan hayatlara gercekte aldirmamak » aangelicaa » sozluk yazarlarinin nicklerinin hikayesi » lahmacunla otobuse binmek » hasenat » xtube com » xvideos » genc fenerbahceliler » yahel » arabam var » ay coregi » roberto carlos » deneme » kro olarak dogmak » hakan kadir balta » cyan » murathan mungan » denizli den duyulsun » sokak » mutlak seveceksin beni a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa