sagra 

kapat
  1. merkezi ordu'da bulunan, fındıklı mamüller üreten, özellikle 80'lerin sonu 90'ların başında sarelle ve de tadelle markaları ile piyasanın 'mına gomuş' bisküvi, çikolata, gofret markası.. şimdilerde ise, piyasayı geriden takip etmektedir..

http://www.sagra.com.tr
    #1482986 (faidelibilgi, 02.04.2007 13:06 ~ 08.06.2007 17:47)
  2. BAYINDIR GRUBU'NA Ait olan çikolata fabrikası. geçen gün iflasını ilan etmişti. ancak şu anda tmsf'nin el koyduğu ve, sağra'da üretimin durmayacağı devam edeceği bildirildi.

tmsf üretim devam edecek diyorsa makineler satılmaya başlamıştır o şirkette, üretim falan da olmaz. bakınız cem uzan fabrikaları.
    #1735523 (beyazyelkenli, 07.06.2007 05:43)
  3. ismini duyar duymaz çocukluğumun en güzel anılarından biri gelir aklıma: musluktan plastik kaba doldurularak satılan sarelle.
    #3942173 (johnnyturhan, 10.09.2008 00:37)
  4. sanset gıda tarafından satın alınan ve yenileme çalışmalarının ardından faaliyetlerine 2009'dan itibaren son sürat devam edecek olan çikolata firmasıdır.

diğer yandan türkiye'de bir dönem neredeyse monopol oluşturan ve rakipsiz olan bu firmanın bayındır holding tarafından nasıl batırıldığı inceleme konusu yapılmalıdır.
    #4259229 (ozz le grand, 21.11.2008 08:52)
  5. çocukluk dönemlerinde ankarada çoğu yerinde şubesi olan, gofretleri ve çokokremleriyle kafa yedirten şirketti. fakat sonradan battı. artık sadece giresun'a falan gidenlerin yol üzerinden ordu'daki fabrika satış mağazasından temin edilebilir istediği şeyleri. yazık oldu.
    #5178607 (parabellum, 09.05.2009 13:53)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sagra başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sagra ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sagra nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sagra. Copyrights of the articles are belong to their authors.