sadi carnot 

kapat
  1. 1796 - 1832 yılları arasında yaşamış fransız fizikçi.

Isı makinesinin çalışma ilkeleri üzerinde çalışmıştır. Buhar makinesinin kuramsal verimini hesaplarken ısı enerjisinin mekanik enerjiye dönüşme koşullarını incelemiş, termodinamiğin ikinci kanununu bulmuştur.

(bkz: carnot çevrimi)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Sadi_Carnot
    #3427713 (larker, 21.05.2008 18:29)
  2. termodinamiğin iki temel ilkesini ilk kez açıklayan carnot, bu bilimin kurucusu olarak kabul edilebilir. koleradan ölmüştür.
    #3635571 (vernon sullivan, 08.07.2008 03:21)

© 2008 - uludağ sözlük

sadi carnot başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sadi carnot ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sadi carnot nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» besiktasliyim sigara iciyorum » olmeden once sevisilmesi gereken tek erkek » eski sevgiliyi facebook da gormek » beni sorma iyiyim » bush un musluman olabilme ihtimali » apis arasi kokusunun verdigi ic huzuru » uludag insaat » irishstorm » parayi bulunca nick degistirmek » uludag sozluk e yabancilarin talip olmasi » pgsg » sehrin kaosunda cirilciplak ve sonsuz ozgur olmak » alf » kadinlarin 4 mucizesi » tck madde 318 » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » xoxo » vern schillinger » jolly joker pub xl » asli aydintasbas » parta kulesi » 2008 2009 uefa kupasi f grubu » i dont wanna know » messenger tv » var misin yok musun george bush » bir canim var al senin olsun » pgm301 » romanya » hicbir iyilik cezasiz kalmaz » ingiltere nin saglik sistemi » photofunia com