sacini kurban etmek 

kapat

1. zoraki görevmiş gibi yapılacak belirli bir iş için, kişisel zevk ve beğenilerin en temel göstergesi olan saç biçiminden feragat etme durumudur. bu durumu her iki cinsiyette insanlar da yaşayabilir, dolayısıyla aşağıda unisex bir anlatım biçimi kullanılacaktır.

şöyle ki,
    okuldaki kurallardan dolayı saç uzatamazsın.
    ergenlik döneminde dalga konusu olmamak için, sinemada gördüğün karakterin saç biçimini yapamazsın. üniversitede çıktığın insan saçını yadırgadığı için istediğin şekli veremezsin.
    iş yaşamında, kullanışsız veya post-muhafazakar olduğu için saç biçimin ve uzunluğunu koruyamazsın.

bu tarz bir durumu iyi kötü yaşayan insanlar, zamanında bir kere de olsa bu hevesini gerçekleştirmenin verdiği ferahlıkla
    bunu ihtiyaç haline getirmeden kendi içlerinde asimile edebilirler. ancak bu hevesleri kursağında kalan veya bırakılan bünyeler; erkek çocuklarının saçlarını daha ufacıkken kız gibi uzatmak, kız çocuklarının saçını kazıtmak gibi başka bahaneler ardına saklanan aşağılık komplekslerini sanki örtmek isterler. Çünkü o çocuk ileride bunu kendisi yapmak istediğinde şiddetle karşı çıkılacaktır; çocuk iken tarzı nedeniyle üçüncü kişilerin ağzına sakız olmayacaktır.
    Ancak bilinmelidir ki, önemli olan duruştur, karakterdir. başkalarının ne dediği pek de önemli değildir.
    (#1725840) da geçen olayda görebileceğiniz durumda da, değerli ex-patronuma* ifade etmek istediklerim bunlardı zaten.

işte bu yüzdendir ki, saçımı kestirdiğimde "üzüldüm, yakışıyordu." diyen babamı takdir ederim. çünkü, ona zamanında yapılan baskıları hatırlamış* ve benim normalde kabul edemeyeceği isteğime boyun eğmiştir. ömrü bol olsundur.
    #2939743 (kelkeshoze, 02.02.2008 22:47)
  2. (bkz: berbere gitmek)
    #2939787 (avadakedavra, 02.02.2008 22:52)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sacini kurban etmek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sacini kurban etmek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sacini kurban etmek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sacini kurban etmek. Copyrights of the articles are belong to their authors.