sabahci 

kapat

1. servet kocakaya'nın pencere albümden yumuşak mı yumuşak şarkısı. daha iyisini de yapamaz heral.
    ha bir de (bkz: sabahçı kahvesi) vardır, konuyla alakası yoktur.
    #431451 (redwinemania, 16.07.2006 15:50)
  2. genelde ortaokul'da ilkokul'da olmak istenen durum. neden mi, neden olacak yahu, günün hepsi size kalıyo geziyorduk, tozuyorduk,mahalle maçları yapıyorduk..ben şahsen hep öyle olmak isterdim. dezavantajı arasında sabahın köründe kalkmak gösterilebilecek olsa bile şahsen geç kalkmaktan daha mantıklı bulduğum için* en güzeli.
    #502829 (alcoholica, 05.08.2006 21:29)
  3. genelde ilköğretimde tercih edilmeyen durum.. nedeni; öğlenci insanı sınıfa merhaba dediği an kıçta konuşlanmış kurt hayvanları aktive olur ve sabahçıların sınıftan çıkma anı ile öğlencilerin hocasının sınıfa girmesi arasındaki süre zarfında cam çerçeve indirip, "sabahçılar yapmış örtmenim!" diyerek ertesi sabaha aksi ispat edilmek üzere bir iddaa bırakmış olurlar bu biiirr..

ikincisi.. sabahçı insanı ve öğlenci insanı birbirlerini pek sevmezler ve sabahçı öğrenciler sınıftan çıkarken 5 dersin yorgunluğu, stresi ve açlığı hasebiyle giderayak öğlencilerden sınıf kapısında çelme yerler..

dahası "evlere evlere sabahçılar gebere" sloganları, "evlere evlere öğlenciler gebere" sloganını bastırır.. ezilirler

yazıktır bu çocuklara.. bu nedenledir ki, bir sene öğlenci, ertesi sene sabahçı bir dönüşümlü eğitim vardır
    (bkz: 80lerin sonlarında 90ların başlarında çocuk olmak)
    #502856 (hidrojen, 05.08.2006 21:38)
  4. "sabahçıyım yine yine" demek suretiyle beyne çekiç darbeleri indiren şarkıdır.

öyle anlatır ki; sabahçı olası gelir insanın. "acıya özlem" duymaya iten, yürek kabartanlardandır.
    #2399817 (dalgali kur, 29.09.2007 16:12)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sabahci başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sabahci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sabahci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sabahci. Copyrights of the articles are belong to their authors.