sabah olursa 

kapat
  1. Bu memlekette de bir gün sabah olursa, Halûk,
    eğer bu memleketin sislenen şu nâsıye-i
    mukadderatı, kavi bir elin kavi, muhyi
    bir ihtizâz-ı temasiyle silkinip şu donuk,
    şu paslı çehre-i millet biraz gülerse... O gün
    ben ölmemiş bile olsam, hayâta pek ölgün
    bir irtibatım olur şüphesiz; - O gün benden
    ümidi kes, beni kötürüm ve boş muhitimde
    merâretimle unut; çünkü leng ü pejmürde
    nazarlarım seni maziye çekmek ister; sen
    bütün hüviyyet ü uzviyyetinle âtisin:
    Terennüm eyliyor el´an kulaklarımda sesin!
    Evet, sabah olacaktır, sabah olur, geceler
    tulû-i haşre kadar sürmez; âkıbet bu semâ,
    bu mâi gök size bir gün acır; melûl olma,
    Hayâta neş´e güneştir, melâl içinde beşer
    çürür bizim gibi... siz, ey fezâ-yı ferdânın
    küçük güneşleri, artık birer birer uyanın!
    Ufukların ebedi iştiyâkı var nura.
    Tenevvür.... asrımızın işte rûh-i amali;
    Silin bulutları, silkin zılâl-i ehvâli,
    zıyâ içinde koşun bir halâs-i meşkûra
    Ümidimiz bu: ölürsek biz, yaşar mutlak
    vatan sizinle, şu zindan karanlığından uzak!

*
    #999674 (mulayim, 15.12.2006 04:47)

© 2008 - uludağ sözlük

sabah olursa başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sabah olursa ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sabah olursa nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» turk sanat muzigi » objectophilia » medeni cesaret » rambo » karagarga » acz ve fakr » dacryphilia » disprozodi » sozluk teki gruplasma » 7 turbanlinin birlesip huh cekmesi » onemli bir mesaj beklerken operator mesaji gelmesi » keskelere yer yok hayatimda » sahane i gotik » akp nin dunyadaki en guclu siyasi parti olmasi » mystery » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » usenmeden 10 sn bekleyip defalarca eksileyen yazar » klavye nin gote girdigi anlar » hilal » anilingus » birilerinden arta kalan duygularla yasamak » gokhan gonul dostlari » buyumek » kreator » 11 ekim 2008 estonya ispanya maci » ozhan canaydin tarzi bir centilmenlige sahip olmak » namert olayim » universiteye minibusle giren insan » nestea seftali » henkka blacksmith » tenacious d