sabah ola hayr ola 

kapat
  1. 'sabahın şerri, gecenin hayrından evladır.' sözünün akabinde söylenmiş, sabahlara umutla başlanmasını sağlayan söz öbeği.
    #1010349 (ebegume cici, 17.12.2006 09:51)
  2. sıkıntılı akşamlarda, gece rahat uyuyabilmek için söylenen teselli sözüdür.
    #1010472 (angelina, 17.12.2006 11:41)
  3. (bkz: bugünün işini yarına bırakmak)
    #1010490 (simardi kilitlendi dondu kaldi, 17.12.2006 11:51)
  4. yurtta yaşayan insanların, ertesi gün sınav olmasının gecenin ilk saatlerinde bi anlam ifade etmemesinden dolayı yatağa girerken birbirlerine söyledikleri laf.
    #2477092 (ziba dudu, 16.10.2007 17:02)

© 2008 - uludağ sözlük

sabah ola hayr ola başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. sabah ola hayr ola ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sabah ola hayr ola nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» inxtc tv » nasuh mahruki » gotu yere yakin olsun diye dusuk bel giymek » kimsenin olmadigi bir yerde gegiren fenerbahceli » isminden dolayi yakisikli olan erkekler » ben bu kisiyi neden seviyorum acaba » kronik kuzu » gotik olacagim derken icim karardi » ideal erkek » ermenistan maclarina luzumsuzca anlam yuklemek a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games