s yerine dolar isareti kullanmak 

/ 2
kapat
  1. yanli$ 1 tespit.$imdi oncelikle $unu belirtmek isterim ki burdaki durum "s" yerine "s" kullanmak degil, turkce karakter kullanmamaktir.bunun nedeni ise internette turkce karakterlerin kullanilmasi sonucunda ortaya cikan problemlerden kurtulmaktir.ingilizcenin internetteki egemen dil olmasinin bir sonucudur.
    (master, 07.05.2006 14:08 ~ 10.07.2007 00:47)
  2. $imdi tasvip etmediğim bir $ey bu. sanki türk değiliz de $ikagolu bir $ehirliyiz. $ayet bu tür davranı$lar devam ederse, türk dili asla $ahlanamayacaktır. $airin dediği gibi:

$uh dilimiz, bir $'a mı kalmı$,
    $eytan yoksa ruhunu mu almı$,
    $ek$i yarim hele gözüme bak,
    $ harfi yoksa rafa mı kalkmı$.
    (laz pacino, 07.05.2006 14:10)
  3. eğer gerçekten amaç türkçe karakter girildiğinde ortaya çıkacak problemler ise yumusak g yerine de bişeyler bulmamız lazım.

benim önerim; "^"
    (arjen robben, 07.05.2006 14:14)
  4. ki$inin kendi tercihleri doğrultusunda yazarken yaptığı bir seçimdir.akabinde ve detayında "sey" kelimesi "shey" $eklinde "hic" ise "hich" $eklinde yazılacaktır , bunun önüne geçilmelidir durdurulmalıdır yapanların tez kellesi vurulmalıdır.

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)

ama $öyle $eyler de vardır;

bunu yazan arkada$lar "olm ssg görüyo belki bizi ek$iye alır ovv yea" $eklinde bir tavırdan ziyade bu durumla ek$iden yıllar önce* mirc de kar$ıla$mı$ da olabilir.belki de ho$una gitmi$tir arasıra da olsa kullanıyordur.amacı sözlükteki mevcut statukoyu deği$tirmek de değildir.sadece yaptığı i$ten * keyif alırken kullandığı bir hededir mottodur.

son olarak;

"ele$tiri her$eyden önce yapanı bağlayan bir olgudur." - michael jackson.(nokta)
    (twist, 07.05.2006 14:17 ~ 04.01.2007 15:49)
  5. paralel universe olarak;

(bkz: turkce yi katledenler yazarliktan atilsin)
    (twist, 07.05.2006 15:17)
  6. "güzelim türkçemizde "ş" gibi okunması zevkli bir harf varken, gidip de amerikan para biriminin işaretini ne diye koyarsın a kardeşim?" gibi cümlelerle kendisini yıpratabileceğimiz insandır.
    (Eldaina, 28.07.2006 03:02)
  7. ''hmm...şu 'ş' harfini de dolar işareti gibi yazayım şekil olsun'' modundaki insandır/zihniyettir.

(bkz: 6.4.r.1.$.h)
    (bkz: ssg)
    (6.4.r.1.$.h, 28.07.2006 03:14 ~ 03:18)
  8. o kadar dolar bende de olsa aynisi yapardim.
    (vincent vega, 28.07.2006 10:35 ~ 08.05.2008 16:08)
  9. zengin insandır 4 gün süren doğum günü partileri yapar...
    (bkz: sally) s ile
    (karga, 28.07.2006 10:37)
  10. paraları koyacak yer bulamayıp dolar haline getirerek cümle içerisinde kullanan insandır...
    (PhyXiuS, 28.07.2006 10:38)
  11. "ben ek$i'de de yazarım olm, burada koftiden takılıyorum" demenin internetçesi.
    (heman0212, 02.11.2006 18:43)
  12. (bkz: v yerine w kullanmak)
    (a dying wish, 02.11.2006 18:50)
  13. kroyum ama hem para bende hem de emperyalist amerika hastasıyım diyemeyen insanlar bunu belli etme yöntemi..
    (eşşağan ala gazuğu, 02.11.2006 19:02)
  14. ilginç bir hal almış durumdur. bilgisayar başında chat halindeyken "ş" yi dolar işareti olarak sunmak olabilir, yapan kişi eğleniyordur der geçeriz. ama sınıfta dolaşan yoklama kağıdında bir hanım kızımızın soyadını yazarken içerisinde bulunan "ş" harfinin yerine dolar işareti çizmesi ile dumur olduğum hadise.
    (music box, 02.11.2006 19:06 ~ 19:08)
  15. (bkz: açılın ben ek$i yazarıyım)
    (heman0212, 06.11.2006 21:20)
  16. (bkz: gözünü para bürümek)
    (o h a, 06.11.2006 21:21)
  17. (bkz: kapitalist)
    (bkz: para para para)
    (bkz: serbest cagrisimin dibine vurmak)
    (mulayim, 06.11.2006 21:22)
  18. alwayssleepy entrylarını 646465465 metreden tanımama sebep olan işaret.
    (insatiable love, 09.11.2006 21:50)
  19. saçma eylem. kime, neye özeniliyor anlamıyorum. tabi klavyede ş yoksa yapılabilir. ş yazabildiği halde $ yazmak incelenmeli. bu insanları çocukluklarına inmek lazım. bastırılmış duygular, aile içi şiddet, inşaat her şey çıkabilir altından.
    (abuzittin zelzele, 09.11.2006 21:56)
  20. birçok insanın yaptığı klavye attraksiyonlarından biridir..
    öyle özentilik falan da değildir..
    güzeldir, ho$tur, bo$tur..*
    (mümkünsüz, 18.01.2007 16:44)
  21. valla klavyemde ş harfi yok ondan şeyediyorum yani. kusura kalma.
    (trabzan, 18.01.2007 16:45)
  22. cok zevkli bir $ey. ancak turkce karakter kullaninca o kadar da zevk vermiyor.
    (iktidarsiz tecavuzcu, 08.09.2007 22:39)
  23. ekşi sözlükle, ssg ile başlayan bir akımdır. ssg'ye en ufak bir lafım yok. adam kırdı parayı köşe oldu. benim de dahil olduğum zenginler kervanına katıldı, türkiye'nin ilk sözlük yazarı ne yapsa mübah.

ayrıca kodır modır olmayan, herhangi bir sözlük oluşumunda yönetici kadrosunda ya da editoryada bulunmayan katıksız özentilere ne oluyor.

klonsunuz, deyince hep bir ağızdan çemkirirler. yanlış anlamayın bir sözlüğün klon olmasında beis görmüyorum beyinler klon olmasın yeter. kör taklitçilik galebe çalmış, ezik, büzük sözlükçü ne görse aynından yapıyor, yaratıcılık desen hak getire, yine de havasından geçilmiyor. bir alımlar, bir çalımlar.

bak dalır şeklinde yapıyorum ş harfini, üst sınıftanın ben sizse kşatriye'densiniz. küçük dağları ben yarattım, büyüklerin oluşum aşamasındaysa çok büyük katkılarım oldu.

bu nedir ya? bu kadar yaratıcılıktan uzak olunur mu? iki satır adam akıllı bir şey yazamaz. osuruk için "in$andan çıkan gaz" yazmış. bak, bak!! sen ne yüce bir yazarötesiymişsin öyle.
    (sara nobetcisi, 23.12.2007 11:40)
  24. özenti insan tipidir.zavallım bu şekilde daha çok karizmatik olacağını sanır, birileri gülsün diye yarın öbürgün orada burada g.tünü açar, yine güldürür. yazıktır, günahtır biri dur desindir.
    (agnostic, 23.12.2007 12:03)
  25. ssg ba$ta olmak üzere hiç bir yerden özenmediğim, benim de yaptığım olay, el alı$kanlığı tamamen.

eskiden ingilizce klavye kulllanan* ki$ilerin ş olmadığı için s yapması gerekir, oysa bazı ki$iler* s yerine $ kullanmayı tercih etmi$lerdir.

ben memnunum, tabii özenti alanlarda var, onlar ayrı bi konu, ben kendimi savunuyorum, entry mi de bitiriyorum.

*
    (prisoner, 23.12.2007 12:13 ~ 12:29)
/ 2
© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» yaran wc kapi arkasi yazilari » tv 8 » igdir in tarihi eserleri » kripteks » recep toparli » red soldiers » paramedik » asagi tukursem biyik yukari tukursem sakal » metal faust » gurel » meismak » tarsus beyazi » turk » mayina basan amerikan askeri tribi » bilgehan demir » adana demirspor » inti illimani » kovboylarin surekli kuru fasulye yemesi » waltz of the butterfly » sincanli » patnos un tarihi eserleri » adam gibi adam recep tayyip erdogan » fernando jose torres sanz » pelajik » hz muhammed in turk dusmanligi » hedge fund » peynir alti suyu proteini » metin culhaoglu » cakma sarisin a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa