s o s vermek 

kapat
  1. "save our souls"un kısaltması olan s o su kullanmak, yani tehlikeli durumlarda gerekli yerlere ulaşıp, yardım çağrısında bulunmak.
    #266742 (asiti kaçmış kola, 21.05.2006 14:59)
  2. mors alfabesinde ...(S) ---(O) ...(S) şeklinde gösterilir. elinizdeki fenerle,ışık cihazıyla yada düdükle bu şekilde yardıma ihtiyacınız olduğunu anlatabilirsiniz.
    #266764 (ck_06, 21.05.2006 15:05)
  3. sos oynarken karşı tarafa kek bir sos kaptırma işidir. can sıkıcı durumdur.
    (bkz: sos oyunu)
    #266772 (delikanlımühendis, 21.05.2006 15:10 ~ 15:22)
  4. (bkz: sosisli olmazsa sucuklu vermek)
    #266854 (rigsmaer, 21.05.2006 15:36)
  5. Herkesin zannetiğinin aksine sos in hiçbir anlamı yoktur akılda kolay kalması için tasarlanmıştır. Eğer mors alfabesi bilmiyorsanız bile üç kısa üç uzun üç kısa aklınızda kalabilir yada atarsanız tutabilir
    #345202 (venividivici, 14.06.2006 15:30)

© 2008 - uludağ sözlük

s o s vermek başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. s o s vermek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu s o s vermek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ronesans universitesi » die leiden des jungen werthers » doktor v li vestel pixellence reklamlari » bisiklet » suruden ayrilani kurt kapar » viskningar och rop » leyla zana kurtlerin yuz karasidir » arzu yanardag » yezidilik » hayatinda ilk kez her sey dahil otele giden turk a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci