sözlükte spoiler verememe sorunu * 

kapat
  1. özellikle gençliğin göz bebeği* dizilerin başlıkları altında (bkz: lost) (bkz: heroes) (bkz: prison break) insanı bıktıracak kadar çok spoyler haylaytı görme sonucu göze batan sorun.

hayır tamam arkadaş arasında dizi, film anlatma geyiği vardır arkadaş arasında kalır. "hacı var ya lostta..." diye başlayıp skersin arkadaşının kafasını onu anlarız da, sözlükte hiç bi boka yaramayan "lostta geçen hafta" başlıklı entriler de ne yahu? kimseye anlatamayıp sözlüğe mi kustun, hiç mi arkadaşın yok kafasını şeedebileceğin? sktir git arkadaşına anlat. cık cık cık...
    #1663956 (santa ernesto, 20.05.2007 00:49 ~ 00:52)
  2. (bkz: spoiler)
    #1663961 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 20.05.2007 00:51)
  3. sadece uludag sözlük'te degil bütün sozluklerde mevcut sorundur. dizinin bir sonraki bölümünü izlemiş olmanın verdiği heyecanla gençler geçer sözlüğün başına başlar tıkır tıkır yazmaya. bundan dolayı yayınlanan son bölümü izlenmediği sürece dizi başlıkları okunmamalıdır.
    #1665257 (yahusak, 20.05.2007 14:46)
  4. özellikle vizyona yeni girmiş filmlerle ilgili entrty leri okurken beni kanser eden durum. kardeşim bir film izlediysen yazsana başına bir spoilerdir diye. merak edip okuyoruz nedir ne değildir diye, bir de bakıyoruz uluyazarım filmin sonunu söylemiş.
    #2330924 (leblebi tozunun hastasiydim, 17.09.2007 12:17)
  5. spoiler vermenin sadece lost a özel bir kullanım olduğunu düşünen yazarların içinde bulunduğu durum.
    #2330936 (rectoa, 17.09.2007 12:22 ~ 13:24)
  6. her genel davranışa "ot, bok" demek gibidir. tuhaf bi davranış. eleştiriyoruz mütemadiyen.
    #2576156 (thisrock, 10.11.2007 14:30)
  7. hadi filmdi, diziydi anladık. ''peki şu adama ne diyeceğiz'' dedirten sorundur. hatta sorunsal olsaydı daha güzel olurdu bak ya neyse. öyle sözlükçü jargonu felan tamam olcağıdı, eksik kalmış, olmamış öyle.

sahi, 'şu adam'a dönüyoruz şimdi.

başlık : kuku

entry :

--spoiler--
    kızların çişini yaptıkları yerden farklıdır.
    --spoiler--

be mamçukaazlı, sen bunu açıp da sözlükten öğrenebilecek düzeyde bir adamın gelip buraya yazar olduğuna inanıyorsan, s.ktir git burdan. ne şıpoyleri lan? iblis!

yak ulan kendini.

yak diyorum kendini alo!

al, gez sözlüğü, ne dizisi, ne filmi, millet şekil yapacam diye almış spoiler butonunu gerekli gereksiz zilyon başlıkta yardırıp duruyor ortaya..

aptar.
    #2825263 (hosaf, 11.01.2008 23:26)
  8. bencillik ve eşeklik kategorisinde bir davranıştır. görüldüğünde gammazlanmalıdır.
    #3330473 (karin, 28.04.2008 15:06)
  9. süper yazar arkadaşlarla hayat bulan sorun. bu konuda sayısız kombinasyonlar deneyen arkadaşımız var; entry'nin sağına, soluna, üstüne, altına çeşitli sayfa süslemeleri gibi spoiler motifleri deneyenden tut, linkleri spoiller ile seksi hale getirenlere kadar hepsi mevcut.

bu tuş, okuyanın entry'yi okuyunca hay ben senin dememesi için okura ikaz niteliği taşır. mesala;

bu entry lost'un bir bölümüyle ilgili sırları açıkladığı için lost'u yeni izlemekte olan yazarlar için spoiler içerebilir.

----------------------------
    başlık: lost
    gün geçtikçe bilinmeyenin arttığı dizi, hayranlıkla izliyoruz.

--spoiler--
    lostun birinci sezonunda kate'nin sawyer'e vermesi beni hayal kırıklığına uğrattı.
    --spoiler--

sen burda spoiler kullanmazsan bu bölümü izlemeyen kişi sawyer kate'yi beceriyomuş lan tüh demesine yol alçar. ebenizi seciyorsanız yapmayın.

--------------------------

linkler spoiller olmaz !

başlık: ronaldinho nun fenerbahce ye transferi

an itibariyle gerçekleşen durum, detaylı bilgi için:

--spoiler--
    http://www.kolpahaber.com...istedigim/gibi/kullanirim
    --spoiler--

bu yanlış kullanım. hayır, bunu söylemeye gerek duymamak lazım. kaç kere linkte spoiller gördün evladım.

----------------------------

maddeleme olaylarında spoiller kullanılmaz.

başlık: besiktas a gelse iki hafta sonra kovulacak antrenorler:

--spoiler--
    adnan aybaba
    --spoiler--

yok böyle bir şey. + kullan - kullan aybabanın önünde ya da başlık zaten anket direk daya ya da bakınız ver. yok illa beleş ya spoiler kıça başa sürüleceksin.
    #3696204 (hebelehubele, 21.07.2008 13:24 ~ 13:25)
  10. artık entrylerdeki spoiler içeren öğelerden çıkıp, başlıklara sıçramış akılsızlıktır..

olm hasta mısınız? bu kadar zor bir şey mi izlediğiniz film/dizi, okuduğunuz kitap hakkında bilgi verirken, insanların da bu deneyimi yaşamak isteyeceklerini ve hikayenin seyrini önceden bilmek istemeyeceklerini düşünmek? ben korkudan izlediğim dizilerle ilgili hiçbir başlığa bakamıyorum burda.. çünkü izlediğim dizilerden birinin 4. sezonunda ölen çok sürpriz bir karakterin adını başlık açıp, ''şu şu bölümde ölmüş adam..'' diye yazan dangalağı bile gördüm burda yazar olarak.. şimdi bile sinirlendim.. hani bare uzun uzadıya bir entry yazarsın arada karakterin öldüğünü de kaçırırsın ağzından, hayır sadece 'öldü' diyor.. ne sikine yarayacaksa salak oğlu salağın..

hepsini eksiliyorum böyle kendini bilmez entry sahiplerinin.. gammazlıyorum da, ama moderasyonun haklı olarak en az önem verdiği gammazlama nedeni spoiler kulanımı, o kadar format dışı yazı varken.. halbuki bence en önemlisi ya.. adam seyir zevkimi sikiyor resmen, bana ne entryde tanım var mıymış, yok muymuş?

en azından eskiden dizilerimin başlıklarına girmezdim biterdi, şimdi başlık olarak bile spoiler içeren metinler açıyorlar! bu ne lan? sözlüğe mi girmeyeyim dizi izleyebilmek için?

hala okumamış olanlar için görevimizi yapalım başlığı işaret ederken..

--spoiler--
    (bkz: sylar ın her sezonda en az bir kez ölmesi)
    --spoiler--

bakın güzel gözüküyor değil mi? nasıl yapılıyor, çok basit.. entry yazma alanının sağ üst köşesinde bulunan o bkz çeşitlerinin olduğu mor şeritte, sp var bir düğmede.. bir metni seçip, bas ona..

--spoiler--
    a-aa.. bak n'oldu lan? spoiler verebildim.. dur dayımı arayım da müjdeli haberi vereyim, hep malak diye dalga geçerdi benle, değilmişim meğersem.. tebrik etsin..
    --spoiler--
    #5124257 (rapper ninja, 30.04.2009 12:07 ~ 12:10)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

sözlükte spoiler verememe sorunu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. sözlükte spoiler verememe sorunu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu sözlükte spoiler verememe sorunu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about sözlükte spoiler verememe sorunu. Copyrights of the articles are belong to their authors.