ryu 

kapat
  1. street fighter'ın iki japon karakterinden biri.
    karate üstadı.
    ken'in kardeşi olduğu için onunla aynı hareketleri yapan oyuncu.
    #136409 (ferrole, 28.03.2006 15:43 ~ 06.08.2008 08:08)
  2. yeni nesil çaylak yazarlardan..yazarlığa geçişini ve entrylerini merakla beklemekteyiz..hoşgelmiştir..
    #343239 (aby, 13.06.2006 22:09 ~ 22:13)
  3. sözlüğümüzün yeni yazar adaylarındandır. hoşgelmiştir ve kolay gelsin.
    #343247 (gonulcelen, 13.06.2006 22:12)
  4. an itibari ile çaylak olan üstün espri yeteneği ile sözlüğe çok şey katacağından emin olduğum rakiyi sek icenler dernegi başkan yardımcısı.
    #343256 (roy mustang, 13.06.2006 22:16)
  5. yarın doğumgününü sek rakı içerek kutlayacağımız, gülen güldüren insanın sözlükteki nikneymi...görüntü itibariyle çalışkan öğrenci izlenimi verir insanlara yalnız görüntüsü ver dersleri arasında ters orantı vardır.benim için ortalamaya takılmıştır.
    beşiktaşlı olması dışında başka bir kusur muhteviyatı yoktur.
    #343323 (gazoz_kapagi, 13.06.2006 22:37)
  6. hareketlerinin ken ile kıyaslaması imkansız olan hatta ilkögretim gencliginin ken e gore tekmesi daha kısa olan street fighter karakteri.
    #343556 (MeLaNKoLiK, 13.06.2006 23:44)
  7. street fighter hayranlarının büyük bir yanılgıya düşerek "adu ket" dediği ancak gerçek yazımının "ado ken" olduğu hareketi uygulayan iki karakterden esmer olanı. street fighter 'ın ilerleyen versiyonlarında ryu 'nun ado ken gücünün artışı dikkat çeker, bunun nedeni ado ken 'e arkadaşından daha önce başlamış ve tekniğini geliştirmek için daha fazla ter dökmüş olmasıdır. street fighter v2 animesini seyredenler bilir.

(bkz: ken masters)
    #343584 (roy mustang, 13.06.2006 23:55)
  8. an itibariyle sozlukteki iyi entryleriyle dikkatimi ceken yazar .ayirca street fighter da en cok sectigim karakter
    #441997 (scurtel, 19.07.2006 22:42)
  9. gecenin bir buçuğunda türk kahvesi pişirip odama getirebilen uuser 'dır. ev arkadasidır, candır, ciğerdir.

edit: (bkz: nerde lan bunun köpüğü) (köpük)
    #458001 (roy mustang, 25.07.2006 01:21 ~ 09.10.2006 13:41)
  10. sınavda alan hesabını bile yapmaktan kaçınan,illa alan kaç diye soran, halk otobüsünü sevmeyen ve bu yüzden binmeyen, tiki concon yazar kişisidir. senaryosu roy mustang tarafından yazılan bir filmde başrolü paylaşacağım dostumdur. ***
    #458049 (gazoz_kapagi, 25.07.2006 01:37 ~ 11.03.2007 22:58)
  11. batı taşralarının bağrından kopup doğu marmara entelliklerinde okuyan kombineli ve fanatik beşiktaşlı,klası tartışılmayacak yazardır.
    #557332 (rabbit, 19.08.2006 19:20 ~ 02.12.2006 01:17)
  12. chun-lee ile sürekli bir bağları *** olduğunu düşündüğüm street fighter karakteri.
    #557779 (ck_06, 19.08.2006 21:52)
  13. azim edip,ortalamasını geçtiğim yazardır.***
    #570309 (gazoz_kapagi, 23.08.2006 20:15)
  14. street fighter'ın vazgeçilmez karakteridir. ken' le olan hüsümeti dolayısıyla bir dönem gençliğini ikiye bölmüştür. ken ile ryu aynı tip dövüş tekniklerine sahip olmalarına rağmen ryu' nun yurdum insanıymışcasına olan tarzı ve kıyafetinin asaleti ister istemez ryu' nun bir adım öne çıkmasını sağlar. oyunu kazandığında bile babasının mezarına gidebilecek kadar kadir kıymet bilmesi, ryu' nun ken' e oranla daha delikanlı olduğunun kanıtıdır. ken ise; eğer oyunu kazanmışsa hemen karı kıza koşar alemden aleme akar. ken, körpe beyinlere kötü bir örnektir kısacası. ayrıca ryu, ken gibi her fırsatta aduketini kullanmaz. ryu erkek gibi dövüşür, yakın dövüşte zangief' ten sonra en çok güç götüren yumruklara sahiptir. başındaki kırmızı bant onun ustalığını simgeler. tek kötü özelliği ayaklarının çıplak ve vücuduna oranla büyük olmasıdır ama; bu özelliği bile kendine katkı sağlayacak bir şekile dönüştürebilmiştir. taktak hareketinde ayaklarının büyük olması dolayısıyla rakibini bayıltabilir.
    edit: bu saatte beni çocukluğuma götüren sözlüğe selamlar olsun *
    #1297070 (romolo, 13.02.2007 02:00 ~ 02:09)
  15. ken'in gay kankasi.
    #1297093 (hey gery burdamisin, 13.02.2007 02:11)
  16. bu karakterin özellikleri uzakdoğunun felsefi yaşamına birebir örtüşüyor. zeki, ağırbaşlı, oturaklı olmak gibi. kene nazaran daha karizmatik bir duruşu vardır her zaman benim gözümde millet turnuvayı kazanınca birincilik kürsüsünde kupayı havada sallandırırken ryu abim çoktan gün batımına doğru uzun yürüyüşüne başlamıştır bile. her halükarda ryu erdemin aklın temsilcisiyken ken gerzekliğin kendini beğenmişliğin öncüsüdür.
    #2738907 (sex files, 24.12.2007 11:37)
  17. 4'lü orjuken çekemeyen, buna rağmen; iki okkalı aduket sonucunda rakibini bayıltabilen, street fighter dövüşçüsü. havada dönerek tekme attığı -bet bet hareketi- , ken' e göre daha çok kan götürür aynı zamanda rakibine takılmaz.
    #3436486 (dalton ana, 23.05.2008 17:34 ~ 17:35)
  18. çocukkken hep ken ile kardeş olduğunu düşünürdüm ancak street fighter filmini izlediğimde ken ile kardeş değil, çok yakın iki arkadaş olduklarını öğrendiğim dövüşçü karakteridir. oyunun müdavimleri tarafından ken'den sonra en çok tercih edilen karakterdir.
    #3436497 (johnnyturhan, 23.05.2008 17:38)
  19. street fighter daki iki yakışıklıdan biri, esmer olanı. * (bkz: ken) *
    #3436541 (mucize, 23.05.2008 17:49)
  20. hikayenin kahramanı;
    ken ile birlikte gouken in öğrencisidir. dolayısı ile de dövüş stili olarak ken ile büyük benzerlikler gösterirler. ancak ryu, ken den çok daha büyük bir dövüşçüdür. hocası gouken in, kardeşi ve öğrencisi olan gouki tarafından, shun gouku satsu tekniği ile öldürülmesinden önce (bu hareket düşmanın ruhunu cehenneme göndermeye dayalı bir harekettir ve binlerce yıldır yasaklanmıştır. olaydan sonra gouki dark hadouda ilerleme yoluna gidecek ve adı akuma olarak anılacaktır) ryu, hocasının icazeti ile street fighter circuite katılır ve dönemin şampiyonu, en büyük dövüşçüsü sagat ı yener (bu karşılaşmanın ardından sagat ın göğsünde kocaman bir yara izi kalır). hocası gouken in akuma tarafından öldürülmesinden sonra inzivaya çekilip ve gerçek gücü, dövüş sanatlarında ulaşabileceği son noktayı aramaya başlamışken dark hadou nun etkisini de üzerinde daha yoğun hissetmeye başlar. sagat ın göğsündeki iz de buna benzer bir gelgit esnasında oluşmuştur (bkz: evil ryu). ryu nun güçleri dark hadou ile birleşince ortaya kontrol edilmesi imkansız korkunç bir savaşçı çıkmaktadır. öyleki ryu bu haliyle akumadan sonra dünyadaki en güçlü dövüşçü haline gelmektedir.

ken ile hareketlerinin arasındaki farka gelicek olursak, ken kendisini bir yakın dövüş tekniği olan shoryuken üzerine geliştirmiş iken (ken bu hareketi yaparak ekranı çaprazlamasına kat edebilmektedir), ryu bir uzak dövüş tekniği olan hadouken üzerinde uzmanlaşmıştır. hatta ryu bu konuda akuma dan bile ustadır. ken ryu dan göreceli olarak biraz daha hızlı olmasına rağmen eğer usta bir oyuncu iseniz ryu ile yenemeyeceğiniz kimse (akuma hariç) yoktur. çünkü ryu tüm hareketlerde rakibinden ken e kıyasla çok daha fazla enerji götürmektedir. akuma ise bu iki karakterin yaptığı bütün hareketleri en iyi şekilde yapabilmesinin yanında, en hızlıları ve yukarıdan hadouken atabilmesi, teleport olabilmesi, zıplayarak ekranı çaprazlamasına kat eden uçan tekme atabilmesi, hadi her şeyi geçtim yalnızca shun gouku satsu hareketini yapabilmesi ile dahi ikisininde kolunu bacanı kırar ve eline verir.
    #3772846 (maca papazi, 05.08.2008 10:50 ~ 10:52)

© 2008 - uludağ sözlük

ryu başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ryu ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ryu nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mystiquewarrior » machine » dam diye olup biten sevgili » fache » yemek sodasi » 30 eylul 2008 global ekonomik kriz » bir turk olarak kurtlere soruyorum » vignette » kastamonu da ne yapsak ne yapsak off zirvesi » koprofili » cat » cbc » paranoya » sensoryum » kisa psikotik bozukluk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » halklarin kallesligi » rockbursa » knut hamsun » ab grubu izleyici » ekonometri » afro sacli tatar » bir kadinin en seksi oldugu an » kyle s mom is a bitch » horror punk » tuncay guney in ergenekon hakkinda konusmasi » matruska » kurgu kahramanlarin insan kadar guzel olamamasi » dereizm » basimi ortuyorum beynimi degil » mahalle dugununde salsa yapan cift