ruyadaki ak sakalli nur yuzlu dede 

kapat
  1. oturmaya yarayan organınızın üzerinde, pire filoları keşif uçuşları yaparken bir anda rüyanıza girerek size olmadık öğütler veren insandır. uyandığınızda eşekten düşmüş karpuza dönüp '' acaba gerçek miydi ? o da beni seviyor mu, peşinden gitmelei miyim ? '' gibi sorular sordurabilir yada '' iş bankası c hisselerini sat, doğan yayın holdinge dön gibi öğütler verebilir. ciddiye alıp almamak çok ince bir çizgidir insan her iki durumda da pişman olabilir.
    #87704 (montajelemani, 25.02.2006 16:32)
  2. (bkz: SIRLAR DÜNYASI)
    (bkz: SIRLAR KAPISI)
    (bkz: BÜYÜK BULUŞMA)
    (bkz: KALP GÖZÜ)
    #332674 (palta, 09.06.2006 21:31)
  3. ak sakallı dede: evladım, sakın uyanma! sana şimdi yarınki iddaa programının sonuçlarını veriyorum iyi dinle!

genç: ya dede bi siktir git yaa. uykumun içine ettin. sanada, programınaaa daaaa..ne? programmı? baba büyüksün yaa...hadi söyle..deprem olsa uyanmam

ak sakallı dede: ibnetor seni! önce siktir git dedin ama?

genç: ulan gene diyorum! siktir git..vermezsen vermee çokta umrumdaydıı

ak sakallı dede: tamam be..veriyorum..iyi dinle. 345-1 346-x

genç: kaçan kovalanır iştee..ha ha...zaten tuğçe hariç herkes kovaladı.

(biraz kişisel bi entry olduğu için bütün sözlük eşrafından özür diler, fakata bu iğrenç espirileri yazmak için 15 dakka uğraştığım için silmeye elim varmamaktadır)
    #332689 (maksat muhabbet, 09.06.2006 21:35)
  4. (bkz: selam tv deki ak sakalli dede)
    #332700 (city walk, 09.06.2006 21:39)
  5. ak sakallı dede: kızım sophie, huu sana sesleniyorum bi bak. uyanayım deme evladım, ama uyku ile uyanıklık arasındaki o çizgide olman gerek, dikkat et yoksa işe yaramaz..buralara kadar geldim, rem ini ayarlamak için o kadar cebelleştim, gözünü seveyim..
    sophie: çabuk dede, sökül bakalım..aslında loto toto, iddia filan oynamam, piyangodan bilet de alsam; amorti bile vurmamıştır şimdiye kadar ama, gelmişsin rüyaya bari...söyle hadi numaraları!
    ak sakallı dede: bırak kızım bu işleri beeee, ben bıraktım çünkü loto toto sonucu vermeyi. sen yazar diil misin kızım sözlükte? bak sana öyle başlıklar söylücem ki, açtığında süpper olacak, artı oyların tavan yapacak!!!
    sophie: dede ama bu senin formatına aykırı ama!!!
    ak sakallı dede: başlarım formatına!!!
    #1114982 (sophie, 06.01.2007 17:33 ~ 17:35)
  6. ünlü fantezisi; rüyada sayısalın sonuçlarını vermekle yapılan dededir. ayrıca; böyle bir dede, çanakkale savaşı öncesi civardaki köylülere tanrı misafirliği yapmış, dönemin teşkilat- ı mahsusa sı tarafından izlenilince, köylüden dini sohbet esnalarında aldığı bilgileri ingilizlere veren bir ajan olduğu açığa çıkan dededir. rüyada görülenlerine itibar edilse de, her gün sokakta gördüklerimize, abileri ablaları olan kurumlara ' her gördüğün sakallıyı deden sanma' yaptırımı uygulanası dededir.
    #1356859 (dekadans, 28.02.2007 03:02)
  7. http://web.cs.hacettepe.e...mic/SelcukErdem/4YENI.JPG
    #2440884 (ELeCTrO, 07.10.2007 21:03)
  8. genellikle hamile kadınların rüyasında gördükleri ak sakallı dede ,doğacak çocuğa isim verme hakkında anne adayına fikir verir.kimi kadın rüyasında duyduğu bu ismi koyarsa çocuğuna hayırlara vesile olacağına inanır, kimi umursamaz zira söylenen ismi beğenmez.işine gelmediği için ,dedenin bunak olma ihtimalini gözardı etmez.hoş gerçekten bunaksa, rüya daha karmaşık bir hale gelecektir.

b.d:bunak dede
    h.k:hamile kadın

b.d: kızım senin bir oğlun olacak
    h.k: sahi mi söylüyorsun dede
    b.d: neyi sahi mi söylüyorum kızım?
    h.k: ...
    b.d: he nerde kalmıştım dur hatırladım senin bir evladın olacak
    h.k: dede onu söyledin demin
    b.d: dur kızım kafamı karıştırma oğlan olacak.
    adını şey koy
    h.k: ne koyayım dede
    b.d: hmm şey koy
    h.k: dede ha gayret uyanacam az sonra bi deyiver
    b.d: kızım demiş miydim oğlun olacak
    h.k: fesupanallah
    b.d: kafamı karıştırma kızım az sabır
    h.k: ne dedin duyamadım dede sabri mi koyayım adını?
    b.d: kimin adını?
    h.k: oğlum olacak ya dede
    b.d: oğlun mu olacak allah bağışlasın kızım
    h.k: ....
    .
    #3281440 (siyahdalya, 17.04.2008 12:25)

© 2008 - uludağ sözlük

ruyadaki ak sakalli nur yuzlu dede başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ruyadaki ak sakalli nur yuzlu dede ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ruyadaki ak sakalli nur yuzlu dede nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ergenekon » feather geranium » solipsizm » super semih trailer » basilisk » giuseppe verdi » banu guven hatirina ntv izleyen insan » bim » kemal unakitan » bascavusoglu camii » doom metal » bir kalbin icinde agliyor ask » tanri » tanriya acik mektup » andromimetophilia » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » engizisyon » sevgililer gununde sevgilisiz olmak » ilker basbug » saw serisini bir gunde izlemek » universite » kuresel krizden uretimi artirip satarak kurtulmak » sevgilinin hasta olmasi » mustafa denizli » neset ertas » turkiye nin ilk ekolojik akaryakit istasyonu » concrete jungle » karsiyaka » agalmatophilia » milletvekili » essence