ruyada allah i gormek 

kapat
  1. daha önce rüyasinda allah i hic görmemis birisi olarak pek normal olmayan bir rüyadir. ancak boyle bir basligin tasak konusu olmasi biraz sacma sanki. hele ki dogrulugundan emin olmayip sanirimla biten bir cümle kuruldugunda art niyet aramak kacinilmaz. rüya da bir seyler görmeyi versiyon olarak nitelendirmek te ayri bir sorunsal. kendini allah in yerine koyup "ben böyle yapardim" cümlesi de kisinin kendi sorunudur fakat siteye girme de herhangi bir yas sorunu olmadigindan, bir seyler ögrenmeye calisan cocuklarimizi bu tür safsatalarla donatmak yanlis olur. üsluba, yoruma ve insanin kendine dikkat etmesi gerekir. allah göstermesin carpilirsin sonra.
    #3136726 (mus7afa, 14.03.2008 11:23)
  2. olacağına inanmadığım şeydir.Hz.Muhammed'e bile vahiy Cebrail aracılığıyla gelmiştir.Allah'ın kullarıyla direkt konuşması mümkün olmadığı gibi rüyada kendisini göstermesi de mümkün değildir diye düşünüyorum. ta ki ahirete kadar ki ahirette de insanlar derecelerine göre Allah (c.c.)ı görme nimetine erişebileceklerdir.
    #3136746 (bla bla, 14.03.2008 11:27 ~ 11:33)
  3. efendim bir şey eksik burda; ben tamalayayım bari:

(bkz: ciki ciki teorisi)
    (bkz: çölden gelen din)

zira her ne olursa olsun bu müthiiiişşş teoriyle alakası olmaması imkansızdır. ha unutmadan kulağınıza küpe olsun, colde su yok.

edit: ciki ciki dansçıları ne oldu, hoşunuza gitmedi mi, ahahah.
    #3136805 (twilightismyrobe, 14.03.2008 11:42 ~ 12:11)
  4. mümkünü yoktur.
    #3136948 (asperg, 14.03.2008 12:28)
  5. cenab-ı hak bu dünyada kimseye görünmeyecektir. peygamberelere bile görünmediğine göre bizim gibi günahtan başka hiçbir icraatı olmayan kullarına görünmesi çok mantıksızdır. işin ilginci başlığın çok saçma olmasıdır. ateist arkadaşlar her seferinde kendilerine saygı duyulmasını istemektedir ancak ilahi dinleri bir türlü hazmedememekte kendilerine mantıksız gelen yerleri evirip çevirip dalga geçmeye çalışmaktadırlar. dinde mantık aranmaması gerektiğini bilmezler, bu işler kalple olur.
    #3137025 (nrcyln, 14.03.2008 12:50)
  6. yalnızca allah ile kulu arasında olandır.
    nasıl ki içindeki derinnn çelişkileri
    dalga gecerek dısa vuran tipitiplerin ağzını yamultmadan konusturabiliyorsa dilediğine de görünebilir.
    #3137029 (sustum, 14.03.2008 12:51)
  7. daha doğrusu "rüyada allah'ı gördüğünü sanmak" olan eylemdir. çocukken ben de kafasında taç olan kral gibi gördüğümü sanmışımdır, ancak hepsi bir hayaldir.
    #3137051 (can bogazdan gelir, 14.03.2008 12:55)
  8. çocukken başıma gelmiş eylemlerdendir.

şöyle ki;
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    hayatım boyunca hiç bir yerde eşine benzerine rastlamadığım inanılmaz bir kalabalığın ortasında dikiliyor, limonata içiyordum.*insanların yüzünde inanılmaz bir korku vardı. anlayamıyordum hiç bir şey. arada hatırlayamadığım detaylar olsa dahi kendimi bir kuyruğa girmiş şekilde hatırlıyorum. önümde ise yaşımın gereği olarak yorumluyorum terminator vardı.gulme lan ciddi bir sey anlatiyoruz. sıra zamanla ilerliyordu, ve son bir viraj döndüktan sonra gözlerimi alan bir ışık huzmesi ile karşılaşmıştım, gözlerim kamaşmıştı. kafamı kaldırdığımda iki adet devasa bulutun gene bulut şeklinde saç, sakal, göz ve burun aracılığı ile birleştiğini görüyordum. içimdeki tedirginlik yerini korkuya bırakmıştı. arkamı döndüğümde burak kut ve okulumda görev yapan öğretmenlerimizden birisini görmüştüm. burak kut' un suratındaki şimdi sıçtık ifadesini ileride kısmetse çekeceğim bir filmde canlandırmayı düşünüyorum. öğretmene annemin nerede olduğunu biliyor musun diye sorduğumda yüzümü okşayışımı ve kayboluşunu ise çok net hatırlıyorum. sıra ilerliyor, gökteki insan silüetli bulut gözleriyle sıradaki kişiye sağ tarafı veya sol tarafı gösteriyordu. bir tarafta kırmızı kapı, diğerinde ise bembeyaz, pamuktan bir kapı vardı. sıra bana yaklaştıkça kafamı daha fazla kaldıramıyordum. sıra terminatöre geldiği zaman tamamiyle her yerin beyaz olduğunu hatırlıyorum. ve sanırım sol taraftaki kapı gösterilmişti ki ona kulaklarımı sağır edercesine bir çığlık duydum ve terminatör ortalığı karıştırma eylemini tercih etmişti. kendisini tutmaya çalışan polis amcalarla beraber o korkunç çığlık eşliğinde kırmızı kapıya doğru uçmaya başlamışlardı bile. sıra bana geldiğinde vücudumu kontrol edemediğimi ve o beyaz pamuk bahçesi gibi kapıya doğru istemdışı yürüyordum. içimde tarifsiz bir hissiyatla. ve uyandım.
    ------------------------------------------------------------------------------------------

artık çocukken dinlediğimiz cennet cehennem hikayeleri mi, akşam televizyonda terminatörü izlememe izin vermeyen annem mi sebep oldu bu rüyayı görmeme bilemiyorum ama bu da böyle bir anımdır. unutmak mümkün olmadı bugüne kadar. ha şimdi görsem, eminim terminatörden beter ederler beni orada ama hayır olsun.
    #3141994 (jansoldier, 15.03.2008 05:03 ~ 05:06)
  9. küçükken benim de başıma gelmiş olan olay. tam görmesem de orada olduğunu biliyordum.

efenim böyle kocaman bir kapı vardı. üstü sonsuza kadar gidiyordu. ben kapıya yaklaştım ve bir kadın kapıyı açtı. kapıdan oldukça parlak beyaz bir ışık geliyordu. sonra kadın bana bir şeyler söyledi. girmemi englledi ama şırfıntı kendi girdi. ve daha sonra uyandım ama rüyama göre orada allah vardı. olur mu öyle şey diyen olursa alnını karışlarım. bu benim rüyam.
    #3928918 (bush un metresi olan ayi, 07.09.2008 10:08 ~ 10:10)
  10. imam-ı azam'ın bir çok kez gördüğü rüyadır ve şerefli bir şeydir.
    #3928936 (konyalee, 07.09.2008 10:37)
  11. mümkündür. allah kavramı soyut olduğu için, inanan her insanın bilinçaltına işlemiş bir tanrı görünüşü olduğundan bu görünüşün rüyalarda bilinçüstüne çıkması mümkündür.

misal küçüklüğümde rüyamda hep dağ kadar, ak sakallı, çizgili pijama giymiş, kafasına takke olan bir adam görürdüm. o benim için allahtı.

işin güzel yanı ise bu noktada "rüyasında allahı gören cennetliktir.." inanışı da kendini yer bitirir. bunun bir de peygamber versiyonu vardır o daha daha evlere şenliktir.
    #3928944 (micro cuts, 07.09.2008 10:40 ~ 10:42)
  12. sözlük yazarlarına nasip olmayacağı kesin olan şeydir.

o kadar mübarek insan varken entry kasan uusera mı görünür lan allah?
    #3929260 (der meister, 07.09.2008 13:00)
  13. (bkz: olsa da görsek)
    #3929310 (ben de koyjam ha, 07.09.2008 13:13)
  14. sahurda çok fazla yemek yendiğinin ve dini program izlendiğinin kanıtı.
    #3929314 (david addison, 07.09.2008 13:14)
  15. herkesin basina gelebilecek turden bir olay degildir. ama benim basima geldi, evet. cronos ile beraber welcome to hell'i soylemek, mukemmel bir duyguydu ruya da bile olsa bunu gerceklestirmek.
    (bkz: allah/@revolter00)
    #3929360 (revolter00, 07.09.2008 13:24)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

ruyada allah i gormek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ruyada allah i gormek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ruyada allah i gormek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ruyada allah i gormek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» kritik der praktischen vernunft » hostempo » yasam duslerdedir » pmo » oklahoma city thunder » banihana » akp lilerin atin cinsel organini koparmasi » shopping tv » yaran basliklar » darussafaka » pkkya siir » umugumuzu siktirmam deyip sonra da imf le anlasmak » atlas » sivillere yonelik saldirilari pkk dan bilmek » yenilmedik ezildik » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » neanderthal » 19 kasim 2008 avusturya turkiye maci » haber basliklarini entry giren yazar bozmasi » atilla ozdur » osmanli devletini elestirilmez gormek » inheritance vice » yas maya » halusinasyon » catisma esnasinda geyik ceviren polis » sol frame ye kurt lu baslik acmak » 2046 » dusman olmak icin firsat kollamak » moderatorlugun kaldirilmasi » sonsuza kadar sevmek » pogo yaparken eski sevgiliyle karsilasmak » josef stalin » seviyormus gibi yapmak » annihilation by the hands of god » car of the year » saraydaki mucevher