ruya icinde ruya 

kapat
  1. Al bu buseyi kaşın üzre sen!
    Ve işte şimdi ayrılıyorken,
    izin ver itiraf edeceğim-
    Yanlış değildi söylediğin
    Günlerin bir rüyaydı derken;
    Uçup gittiyse umut yine de
    Geceleyin ya da gündüz,
    Hayalde, ya da hiçbirinde
    Peki kaybımdan eksilen ne?
    Rüya içinde bir rüyadır
    Hep gördüğümüz, göründüğümüz.

Bir uğultunun ortasındayım
    Dalgaların dövdüğü bir kıyıda,
    Ve avucumda tuttuğum
    Altın kum taneleri-
    Azlar! Ama nasıl da kayıyorlar
    Derinliğe parmaklarımdan,
    Ağlarken - ben ağlarken!
    Tanrım! Sıkıca tutamaz mıyım
    Bırakmadan avucumdan?
    Tanrım! Kurtaramaz mıyım
    Birini acımasız dalgadan?
    Yoksa rüya içinde bir rüya mı
    Hep gördüğümüz, göründüğümüz?

edgar allan poe
    #2097636 (mulayim, 09.08.2007 04:19)
  2. ayrica dördüncü nesil taze bir yazarımızdır. hoşgelmiştir.
    #2452305 (mulayim, 10.10.2007 16:38)
  3. nicki güzel nesildaşımdır. *
    #2461200 (finally free, 12.10.2007 13:48 ~ 13:49)
  4. dünya hayatının bir rüya gibi olduğunu düşünürsek bu hayatın içinde gördüğümüz rüyalardır.
    #2461226 (olimbera, 12.10.2007 13:54)
  5. descartes bir sabah uyandığında bir rüya gördüğünü hatırlar. ardından, o rüyanın içinde başka bir rüya gördüğünü de hatırlar. aklına birden, "acaba şu yaşadığımız hayat da başka bir rüya içindeki rüya mı" sorusu gelir. tüm bunlar beynini kurcalarken birdenbire "düşündüğünü" farkeder ve

"kesin olan bir şey var. bir şeyin doğruluğundan şüphe etmek. şüphe etmek düşünmektir. düşünmekse var olmaktır. öyleyse var olduğum şüphesizdir. düşünüyorum o halde varım. ilk bilgim bu sağlam bilgidir. şimdi bütün öteki bilgileri bu bilgilerden çıkarabilirim."

der.

veya öyle dediği anlatılagelir.
    bilemem.

kesin olan bir şey var ki, filozoflar da rüya görür, evet!
    #2461259 (bonkor banker, 12.10.2007 14:07 ~ 17:58)
  6. rüya tabirleri kitabında g.tün açıkta kaldığı şeklinde yorumlanır.*
    #2461275 (estel, 12.10.2007 14:15)
  7. sertab erener şarkılarından* çıkıp gelmiş gibi nicki olan taptazecik yazar. hoşgeldin...

(#2452323) *
    #2462261 (baskalaricehennemdir, 12.10.2007 19:27 ~ 19:39)
  8. dünyayı kötü niyetli bir tanrı yaratmamışsa * mümkün olmayan birşeydir.

(bkz: waking life)
    #2462310 (stalker, 12.10.2007 19:41)
  9. bir sandman cezası. yaratcılığı hakkında fikir edinmek isteyen sandman birinci cilde bakabilir. fenadır.
    #2462383 (siyah inci yagmuru, 12.10.2007 20:06)
  10. (bkz: pof pof delisi)
    #2468835 (rs ne la, 14.10.2007 14:56)
  11. mevlana'nın bir bakıma descartes'e "uyanıkken güzel rüya gören ariftir." sözüyle cevap verdiği yakaza alemidir.
    #2477308 (burada seviyorum seni, 16.10.2007 18:04 ~ 18:05)
  12. vega'nın poh poh perisi isimli sarkısında gecen söz.

"Bir pazar günü parktaydım
    Nemli bir banka uzandım
    Ve çimlerin kokusunda başka bir yerde uyandım
    Ve uykumda bir yol gördüm.Hiç gitmemişin ki güya
    Yolun başında sen vardın
    Rüya içinde rüya"
    #2477340 (euphrates, 16.10.2007 18:12 ~ 18:13)
  13. belki de her gece gördüğün! uyanmak isteyip de uyanamadığın! ya da uyanmak istemeyip de uyandığın! tam yere çakılacakken uyandığın bazen! bazense, çok mutlu bir anda donup kalmayı istediğin!

rüya içinde rüya!

benim görmediğim! göremediğim! senin gördüğün! birbiri içinde, birbiri dışında, cereyan eden onlarca rüya!

bir adam tanırdım. yıllar önce. uyku sorunu yaşardı. hiç uyumazdı. neyin gerçek neyin yalan olduğunu, neyin rüya neyin kabus olduğunu karıştırırdı. bir gün kendisini bir bidon benzin döküp yakmaya çalıştığında göz göze geldik. o hala rüya sanıyordu intiharını. tüm bedeni alevler içinde kalınca ağlamadı. gözyaşlarını da rüyalarına gömmüştü.

rüya içinde rüya!

muhteşem bir zeka ve muhteşem bir kıvraklığın, estetiğin bir bedende toplanması. *
    #2478068 (cennetten kovulan, 16.10.2007 21:19 ~ 21:21)
  14. geçmişten günümüze gelen en yoğun duygular birleştiğinde ortaya çıkan durumsal. göz yaşı da cabasıdır. bir türlü uyanamazsın rüyadan.

işte o sırada sizi bir yazar kurtarır bu durumdan. açarsın okursun da okursun bu kişiyi. kimi zaman msn'de karşılaşırsın mutlu eder seni. kimi zaman kapris falan yapar üzer ama, bu bir acıklı filmi izleyip ağlamak gibidir. keyif verir insana. canından can gider... sevinmezsin ama hoşuna da gider.

işte öyle bir anımdı.
    #2482612 (markasiz, 17.10.2007 22:45)
  15. arkadaş içinde arkadaş, dost içinde dost, can içinde can, muhabbet içinde muhabbet,

gülücük içinde gülücüktür bu yavru.

tanışalı 1 sene oldu herhal bu manyakla lakin her türlü sövüp saymıştır bana bu kısa

ama dolu 1 senede. * * sözlükte, bir türlü yazılarını

okumaya mecal bulamamışımdır. * yazdıkları v.u.k. *

kadar karmaşık ve uzundur * * uzun lafın kısası,

velasım kelam, sana burdan hasan yılmazdan bi şarkı göndermek geldi içimden

birden.

* * ya bu işte böyle bi yazar. ama ben

okumam*hehe*öpüyorum gözlerinden~
    #2524914 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 27.10.2007 19:35 ~ 19:38)
  16. bir aralar müttefiğim olan yazar. *
    ayrıca (bkz: sozluk yazarlarinin dogu ile ilgili anilari/#2532061) okunması şart olan bi entry yazmış.
    #2549142 (finally free, 02.11.2007 23:26)
  17. (bkz: poh poh perisi)
    #2606633 (kahperengi, 19.11.2007 14:54)
  18. dürüst duygulu insandir.
    #2630937 (polimorf olmus sokak lambasi, 26.11.2007 02:49)
  19. kalemi,esprileri,dokundurmaları son derece kuvvetli kaliteli yazar. darbeli satisfaction misali kodumu oturtturan yazılara sahip kişi. selam olsun.
    #2633911 (pezzo-soprano, 26.11.2007 23:43)
  20. 2008'e o tatlı konuşmalarıyla girdiğim .... yazar. bu .... yere her şey gelebilir. dost yazar, abla yazar, kardeş yazar vs vs ama işte tanımsız. ama şu varki süper yazar. 2-3 yıllık sözlük yazarlığı boyunca tanıdığım belki tanıyabileceğim en güzel insanlardan. inşallah seninle nice yıllara konuşarak gülerek gireriz. yeni yılda her şey gönlünce olsun can kız. aşk dolu, mutlu, hatta burslu giresin emii.
    #2773578 (sadik 2 dost 1 hayat 1 olum, 01.01.2008 00:09 ~ 00:22)
  21. A Dream Within A Dream

Take this kiss upon the brow!
    And, in parting from you now,
    Thus much let me avow-
    You are not wrong, who deem
    That my days have been a dream;
    Yet if hope has flown away
    In a night, or in a day,
    In a vision, or in none,
    Is it therefore the less gone?
    All that we see or seem
    Is but a dream within a dream.

I stand amid the roar
    Of a surf-tormented shore,
    And I hold within my hand
    Grains of the golden sand-
    How few! yet how they creep
    Through my fingers to the deep,
    While I weep- while I weep!
    O God! can I not grasp
    Them with a tighter clasp?
    O God! can I not save
    One from the pitiless wave?
    Is all that we see or seem
    But a dream within a dream?

Edgar Allan Poe
    orjinali bu şekilde olan edgar allen poe şiiri
    #2775508 (The Triangle, 01.01.2008 17:19)
  22. (bkz: matruşka)
    #2782885 (crying clown, 03.01.2008 01:42)
  23. güneşe hasret ilkbaharlar gibi hasret kaldık bir şeylere. belki bize uzanabilecek, içten, sıcak ve yumuşak bir ele. belki de yüzümüzün tam ortasında patlayacak sert bir yumruğa.
    hasret kaldık işte.

hasretliğimiz özlemlerimizi dindirmeye yetmedi. ve insanlık, bizim gibi aynı soruyu soramadı:

" çok isteyince oluyordu hani? "

soramadığı için de hasretliklerini hiçbir zaman bilemediler. bilemedikleri için de eksikliklerinin farkına varamadılar. oysa biz, oysa sen...
    eksikliklerinin, eksikliklerimin derdine düştüğünde kendini kendinden çıkardın. beni benden çıkardın.

ortada, koca bir sıfır kaldı. yarısı sana, yarısı da bana ait olan. topladık. çarptık. böldük. tüm matematiksel işlemleri denedik üzerimizde. yine de, iki koca sıfır olan biz, tek bir, bir olamadık.

sonra, birbirinin içerisine gömülü onlarca rüyaya böldük kabuslarımızı. uyku evimiz oldu. rüya ise yatağımız. karanlık gecelerde sırtüstü uzanıp, tanrı'yı düşledik.
    düşlerimiz yalan oldu bu kez. yalanlarımız düş. ve her şey birbirine girdi. rüyalarımız gibi...
    #2900057 (cennetten kovulan, 26.01.2008 19:02)
  24. bir yazsa süper olacak ama yazmıyor işte.

şöyle bakıyorum da aylar geçmiş onla tanışmamızın üstünden. hala duruyor ilk mesajlaşmalarımız. iyi ki silmemişim bak. gerçi site çöker möker, onların yedeğini alayım ben.

ama ilk mesajlaşmamız, biraz gergin olmuştu. onun açtığı başlığa girdiğim bir entry sonrası mesaj atıp "senin ağzını burnunu kırarım" dedi. ehe. şaka şaka. kızmıştı. vay efendim senin gibi ayar meraklıları yüzünden burası hep böyle falan diye. alttan aldım, girdiğim entrynin sebebini açıkladım. öpüşüp barıştık.

sonra günlerden bir gün ben bunun nickini arattım. bi baktım sildirmiş bu kendini. yalnız hangi yazar silinirse benim içimde garip bir hüzün oluyor, acep nedendir?

o zamanlar iyice uyuzdum buraya. onun eski nickinin altına "lan sizin yüzünüzden millet gidiyo, bak bu da gitmiş, ben de gidicem artık" mealli bir şey yazdım. arkadaşlarından biri haber salmış. "nickaltına biri bir şey yazmış" deyu.

yeni bir nickle tekrar döndü sonra. daha doğrusu döndüğünü söylememişti. baktım yeni bir yazar gelmiş. ama entrylerinde aynı tadı alıyorum. mesaj yolladım "mesene var mı" diye. yok lan yapmam öyle şey.

dedim "entryleriniz pek şahane, devamını bekleriz." "bak yine buldun beni" dedi. ulen dedim elimle koymuş gibi buluyorum şerefsizim.

o günden beri konuşuruz, yazışırız. ama sadece sözlükten. araya başka bir iletişim aracının girmesine izin vermiyoruz. daha doğrusu ikimizden de böyle bir teklif gelmedi. sanırsam bu büyünün bozulmasından korkuyoruz. şimdi "ahahaha ne büyüsü be, ben yükleyemiyom mesene" diyecek ama olsun. benim için öyle.

neyse sululuğu bırakacak olursam, şu sözlüğe tek giriş amacım kendisi. yazdığım entryler, tıkladığım başlıklar, hep onu bekleme süreci aslında. otobüs beklerken gelene geçene bakarsın ya, o hesap. aman sana otobüs demedim, yanlış anlama.

o da eskisi gibi yazmıyor artık zaten. hep bakıyorum yine beni büyüleyecek bir şeyler yazmış mı diye. ama burda değeri bilinmez ki zaten. bir gün, sırf benim için yazmasını isteyeceğim. başlığı ben vereceğim, sonra yazdıklarını okuyacağım. böyle de bencilim. zaten bu yazıyı da ondan başkası okumasın diye uzattıkça uzattım. 5 cümleden sonrası okunmuyor burda, çok test ettim.

yıllar sonra, bu site hala ayakta durursa bu entryi okuyup çok hüzünleneceğim, biliyorum. eskiyi düşündükçe daha da duygusallaşırım ben. gelecekte bakıp bakıp "iyiydik lan" diyeceğim kendime, umutsarıkayavari.

dördüncü nesil rüya gibi yazar.

bir yazsa süper olacak ama yazmıyor işte.
    #3629029 (rectoa, 06.07.2008 21:12 ~ 21:15)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ruya icinde ruya başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ruya icinde ruya ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ruya icinde ruya nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ruya icinde ruya. Copyrights of the articles are belong to their authors.