rusvet vermek 

kapat
  1. tıpkı rüşvet almak gibi toplumun ayakta kalmasını zorlaştıracak, devlet düzeninin işleyişini bozacak ve belli dinamiklerin yok olmasına neden olacak bir durumdur. bir işi yaptırmak için aracılara para vererek işin daha kısa zamanda ve zahmetsizce halledilmesi olarak kısaca tanımlanabilir. Rüşvet almak gibi rüşvet vermekte büyük günahtır Fakat malını, canını, hakkını ve namusunu kurtarmak için istemeyerek rüşvet vermek caiz görülmüştür. bunlar dışında rüşvet vermek kesinlikle haramdır ve büyük günahlardandır. işin dini boyutu bir yana rüşvet vermenin hiçbir ahlaki yanı yoktur. konu ile alakalı birkaç hadis;

''Rüşvet alana, verene ve bunlar arasında rüşvete vasıta olana da Allah lanet etsin.''[Hakim]
    ''Rüşvet alan da, veren de Cehennemdedir.'' [Taberani]
    #3242388 (ogzi, 07.04.2008 19:50)
  2. rtenin yaptığını itiraf ettiği eylemdir.
    (bkz: o bakanken ben rusvet verdim)
    #3242391 (mor ve berisi, 07.04.2008 19:51 ~ 19:52)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

rusvet vermek başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. rusvet vermek ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu rusvet vermek nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about rusvet vermek. Copyright of the articles are belong to their authors.

» turklerin cok iyi yaptigi isler » gnc » iktisat tarihi » ferrarisini satan bilge » asansoru kacirmak » la copa rota » kendimden nefret ettirmek icin boyle yaptim » real union » yoruk sucuk benzeri urun » buyumek » barren woman » sabah sabah akla dusen sarkilar » cinleri tepesinde olmak » 2009 fifa konfederasyon kupasi » profosyonel1972 » ilk iyi oylanan entry » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » sitemap » kısa » adnan aybaba fan club » yeni bir kente girerken yasanan huzun » webcam acan kizin cirkin cikmasi » ayici baryam » en hizli baslik giren yazar » aforizma » kisho kurokawa » gecen gun yine sevisiyorum » seoul » baskadir baska » dying in your arms » telengitler » stewie griffin » surekli ayni kisilerin eksi oy vermesi » yaran sinav cevaplari » pes 2009 » aglatan sarkilar » pogo yaparken eski sevgiliyle karsilasmak » fm 2009 daki genc yetenekler » alain de botton