ruhun olmesi 

kapat
  1. beni esas üzen! geceler boyu üzerinde düşünmemi sağlayan! bütün kutsal dinlerde, sofistike inanışlarda varolmadığı söylenen durum! yani, ruhun ölmesi gibi bir durum yok!

ya varsa?

her gece, kendi içsel yolculuğumda, bilincimin yerinde olmadığı rüyalarımda dizginleyemediğim ruhum da bir gün ya ölümü tadacaksa?
    kim verecek bana hesap? kim, mantıklı ve tutarlı bir açıklama yapabilecek bana? kim, cenneti-cehennemi hoş karşılayıp ruhunun varlığı için yüz yıllar boyu yanmamı göze alabilecek?

ruhun ölümü!

beni en çok korkutan! canımı acıtan! bedenimdeki tüm tüyleri diken eden! olasılık hesabı dahi tüm hayallerimi, tüm duygu ve düşüncelerimi tekrar gözden geçirmem için yeterli olan!
    bir daha varolamamak! bir çiçeğe dokunamamak, bir kızı öpememek! baba olamamak! veya anne! insan olamamak! her ne kadar tüm insanlardan bıkılmış olunsa da!

ruhun ölümü!

bedenin ölümünden katbekat, hatta kıyaslanamayacak kadar vahim durum! ebedi cehennemliklerin en son hali! cehennemlik olan şu bedenim ve ruhum için tanrı'dan istediğim dilek:

"ruhumu asla!"

bir şarkı ismiydi galiba bu dileğim! belki, tanrı da seviyordur bu şarkıyı! sırf bu şarkının hatırına isteğimi gerçekleştirir! ikametgahım olacak cehennemde yanarken ben, tahtında gülümseyip ekler:

"bunu istedin sen!"

evet! bunu istiyorum ben! ruhumun ölmemesini! bedenimin ölümüne bir çare yok! ruhumun ölümünü engelleme derdindeyim! onun için geceler boyu ağlıyorum! sessizce! sadece tanrı duyuyor, hıçkırıklarımı!
    #2452980 (cennetten kovulan, 10.10.2007 18:59)
  2. (#877858)
    #2461463 (zargana, 12.10.2007 15:17)
  3. feci şekilde korkutucudur. dışarıdan bakan bir insan sizi yaşar görebilir, belli bir tiple hayatı devam ettiriyorsunuzdur ancak aslında tüm bunlar bir görüntüden ibarettir. eğer ruhunuz ölmüşse, eğer düşman topraklarında sıkışıp kalmışsa yalan bir hayattır yaşadığınız. bazı belirtiler vardır, sürekli esniyorsanız, yaptığınız işten keyif almıyorsanız, evden işe işten eve yaşıyorsanız ve hayalleriniz uzun süreden beri gününüzü renklendirmemişse işte o zaman bir sorun var demektir. insanların arasında olmaya dayanamıyor, sürekli olarak evde kalmak için bahaneler öne sürüyor ve uyumak için yer ve zaman arıyorsanız, ruhunuz derin bir uykunun sonucunda aşırı hareketsizlik ve sıkıntıdan dolayı ölmüştür. çok büyük ve önlenemez bir kayıptır.
    #3316279 (abberline, 25.04.2008 10:43)
  4. istese bile sevemiyorsa insan, acı çekemiyor birisi için üzülemiyor tasa edemiyor ciddiye alamıyorsa pek de canlı bir ruhu olduğu söylenemez ruhun ölmesi varlığını ispatlayan şeylerin yokluğudur.
    mutsuz bile olamayacak kadar hissisleşmek, amacını yitirmek , kaybolduğunu farketse bile insan doğruyu bulmak için çaba etmemesi onun ruhunun çoktan göçtüğünün ispatıdır.
    o saatten sonra kalbin atmış ne atmamış ne zaten bir hiç olmuş hissizliğiyle.. onu bu hale getirenler sağolsun.
    #3316293 (zuvvar, 25.04.2008 10:48)
  5. (bkz: yokluk)

hic varolmamayi akliniza getirdiniz mi? düsünsenize hic yoksunuz yada varolmadiginiz o zaman nerde olurdunuz...
    #3316311 (bu nick tam yirmi bir harf, 25.04.2008 10:55)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

ruhun olmesi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ruhun olmesi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ruhun olmesi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about ruhun olmesi. Copyrights of the articles are belong to their authors.