ruanda soykirimi 

kapat
  1. fransa nın neden olduğu pisliklerden sadece biri.
    ayrıca şiddetli (bkz: hotel rwanda)
    #1265954 (paradigma, 06.02.2007 15:23)
  2. (bkz: bilgi entrysi giren eller dert görmesin)
    hamiş kaynak da vermiş ki tadından yenmez
    #1265975 (fena halde leman, 06.02.2007 15:28)
  3. "burda sömürülecek bir şey yok" diye ruanda hakkında görüş beyan eden taşkafa almanya'nın;
    "ben de sömürücem; banane, banane" diye ruanda'yı teslim alan ve insanların yakalarına kimlik kartı takan avrupa'nın sümüklü küçük çocuğu belcika'nın;
    "yahudi soykırımından sonra nerede soykırım başgösterirse müdahale edeceğiz dedik; ama burda soykırım yok ki" diyen 'yeryüzü polisi' amerika birlesik devletleri'nin;
    "aa, ama aslında soykırım var gibi... madem öyle güçlü olanı destekleyeyim" diyerek hutulara silah veren, mütemadiyen menopozdaki fransa'nın;
    "size dokunmadıkları sürece elleşmeyin; yesinler birbirlerini" diyen lanetli kofi annan'ın...

ve tabi ki etnik kimlik, self-determinasyon, azınlık cart curtu gibi zırvalıklarıyla dünyayı zehirleyen ve en nihayetinde herkese "masum değiliz, hiçbirimiz" dedirtmeye çalışan aşağılık batı'nın ortak suçudur.

--spoiler--
    hayır, biz masumuz!
    --spoiler--

http://www.istisnai.net/009/fatih.asp
    #1566678 (nuh tufan, 25.04.2007 00:16 ~ 00:28)
  4. (bkz: hotel rwanda)
    #1566685 (and oceans, 25.04.2007 00:18)
  5. fransa' nın kışkırtmasıyla oluşan insanlık dramı.
    (bkz: barbar avrupa)
    #1973188 (birdy, 20.07.2007 16:26)
  6. kumpasla burun ölçüsü alıp, "sen tutsi sin" "sen hutu sun" diyerek, ve burun tipi-ölçüsüne göre "asalet" tayin eden fransız götlüğü nün sonucu.. bir milyon (resmi rakamlar) ölü insan.
    #1973193 (havari kesar, 20.07.2007 16:27)
  7. hotel rwanda filminde çok iyi işlenmiş insanlık dramı.
    #1973526 (celsis, 20.07.2007 17:16)
  8. fransanın suçlandığı soykırım. avrupanın tepkisini şiddetle merak ediyorum. zira fransanın kollanacağı, aklanacağına adım gibi eminim.

http://www.hurriyet.com.t....asp?gid=229&sz=42222
    #3774015 (oovxvoo, 05.08.2008 16:06)
  9. 100 gün içinde, 1 milyon insanın öldüğü katliamdır.
    #3931468 (konyalee, 07.09.2008 20:14)
  10. kendini beğenmiş, parfüm mûcidi fransa'nın yapılan hayvanlıklara fransız kaldığı fecaât...
    #3931490 (squadron, 07.09.2008 20:18)
  11. devlet başkanları türkiye'de kral gibi ağırlandığına göre o da sozde olmalıdır.
    #3931584 (david addison, 07.09.2008 20:33)
  12. orta afrika ülkesi Ruanda'da 1994 yılında 800 bin tutsi ve ılımlı hutsi'nin bölgedeki Birleşmiş milletler barış gücüne rağmen Hutsilerce katledilmesi.

--spoiler--
    Hutu milisleri, neredeyse ellerine geçen her aletle, balta, bıçak, satır, taş ile Tutsileri öldürmeye başladılar. Parası olan Tutsiler kurşun parası vererek, acısız ölümü satın alıyorlardı, olmayanlar ise en acımasız şekilde öldürülüyordu. Öldürmekten yorulan Hutular, Tutsilerin kaçmasını önlemek maksadıyla aşil tendonlarını kesiyor, dinlendikten sonra katliamlarına devam ediyorlardı.
    --spoiler--
    #3992408 (TekrenkTurkuaz, 21.09.2008 22:07)
  13. insanlık tarihinin görüp göreceği en büyük katliamdır. ölen ve öldürülenler afrikalı olduğu için medeni(!) dünyanın pek skinde olmamıştır bu insanlık ayıbı kaldı ki olaylarda fransızların parmağı bulunmaktadır zaten. neticede yüzbinlerce insanın diğer yüzbinlerce insanı kör bıçaklarla kestiği insanın neden tabiattaki en vahşi yaratık olduğunu ispatlayan en önemli olaydır.
    #3992557 (metinmilli, 21.09.2008 22:33)

© 2008 - uludağ sözlük

ruanda soykirimi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ruanda soykirimi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ruanda soykirimi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ben bu yaziyi sana yazdim » ampirikuku » medya canavari » pos makinasi olan dilenci » zeka kupu » bir kadina soylenebilecek en guzel sey » kreator » timbuktu » yedikce yiyesi gelmek » gece vakti disarda gezen kiz » belgetor » servet cetin » the 39 steps » dunyayi yahudiler yonetiyor sanrisi » ataturk dirilse olabilecekler » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » bos salladim doluymus » sen de benim kadar gercekleri goruyorsun » grand theft auto online » turk silahli kuvvetleri » vatani amerika birlesik devletleri olan imam » 1980 lerde israil icin bir strateji » yaratici besiktas taraftari » serdar ortac » benzin fiyatlarinda 4 kurusluk indirim yapilmasi » anestezi » uluslararasi iliskiler ve avrupa birligi » pijamayla hirsiz kovalamak » afuv » gunun sozu » hayata dair ic burkan detaylar